SoAd Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Mam taki problem, że przy render to texture , gdy renderuje w 2048 ambient occlusion. Wywala mi bluescreena, zrzucanie pamięci fizycznej itd. CO to moze być , czy to wina sprzętu czy softu (mnie sie wydaje ze sprzetu) Help
Robertus Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 na dole blue screena powinno cos pisac poza tonami cyferek. plik , bibllioteka?
arev Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Raczej sprzęt. Najprawdopodobniej pamięć.
SoAd Napisano 9 Październik 2007 Autor Napisano 9 Październik 2007 A jak sprawdzic ktora kosc ramu jest walnieta?
arev Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Memtest86 - poszukaj w google. Lepsza jest wprawdzie wersja bootowalna (wtedy część pamięci nie jest zajmowana przez system i może być też przetestowana), ale musiałbym robić obraz płyty i przesyłać ci ^^ Prawdopodobnie zwykły Memtest wystarczy do wykrycia usterek.
streaker Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Nie wiedziałem, że jest memtest pod windowsa... choć jak dla mnie takie rozwiązanie mija się z celem. Ale jest wersja bootowalna, jako obraz płyty, więc nie ma problemu
SoAd Napisano 10 Październik 2007 Autor Napisano 10 Październik 2007 Zrobilem memtesta z boota i wywalił jeden błąd. Teraz czy nie ma innej metody niz metoda prob i bledów zeby znalezc ktora to kosc?
arev Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Zostaw w kompie jedną kość i zrób test. Potem wyjmij ją, włóż inną i powtórz test. Gdy wypadnie błąd będziesz wiedział, że kość, która jest zainstalowana jest wadliwa.
SoAd Napisano 10 Październik 2007 Autor Napisano 10 Październik 2007 Nie no na to to sam wpadlem,tylko sie pytalem czy nie ma jakiejs softwarowej metody :p
SoAd Napisano 10 Październik 2007 Autor Napisano 10 Październik 2007 3 ale test memtest z godzinke trwa ;P
streaker Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Godzina to tak bardzo po macoszemu potraktowane...
arev Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Test 1/3 ilości pamięci będzie trwał 1/3 czasu. Nie marudź i testuj :p
Rekomendowane odpowiedzi