palmer Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 Witam Zastanawiam sie jak zostala zrobiona ponizsza prezentacja. http://products.bose.com/bose/homewide_sound/index.html definytywnie jest to flash polaczony jak na pierwszy rzut oka z obrazami stworzonymi w 3d studio. Interesuje mnie efekt przejscia jaki zostal uzyty (gdy kamera "przelatuje" z calego widoku domu do danego pokoju). Chcialbym wykonac podobna prezentacje. Narysowany mam juz caly dom w 3d studio teraz potrzebuje Waszej pomocy jakich narzedzi uzyc do uzyskania powyzszego efektu pozdrawiam !
Gość User190 Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 12 animacji - najazd/odjazd i odpowiednie zaprogramowanie buttonów/akcji. Jeśli chodzi o same renderki to możliwe, że to Swift 3d (http://www.erain.com), albo ostateczni niezyjąca już Plasma.
palmer Napisano 13 Październik 2007 Autor Napisano 13 Październik 2007 M@TI animacje jak mysle zrobiono w 3ds. Tylko nie domayslam sie za bardzo jak wyksportowano je do flash'a - mozliwe ze to faktycznie swift 3d Sprawdze na podanej stronie dzieki
zgred Napisano 14 Październik 2007 Napisano 14 Październik 2007 No render w 3ds, zapisac jako jpg czy png i we flashu zaimportowac...
Knysha Napisano 14 Październik 2007 Napisano 14 Październik 2007 Podczas renderowania animacji w 3ds max masz mozliwosc wyeksportowania kazdej klatki do oddzielnego pliku wynikowego typu .jpg etc. Proste - render do plikow, pozniej eksport tychze do library we Flashu i voila - wrzucasz na timeline'a :)
Gość User190 Napisano 14 Październik 2007 Napisano 14 Październik 2007 To nie jest mądre! Po co zaśmiecać pamięć, procek i tworzyć obszerne animacje z jpgami, skoro można łatwo wyeksportować do wektorów?? Od tego jest swift, czy była plasma. A zagnieżdżać swf'a w animacji pewnie umiesz :)
palmer Napisano 15 Październik 2007 Autor Napisano 15 Październik 2007 za podpowiedzi a co do zagniezdzania swif'a w animacji ....khm ...jeszcze nie umiem ale bede zmuszony sie nauczyc :) jeszcze raz wielkie dzieki pozdrawiam
Simple_man Napisano 15 Październik 2007 Napisano 15 Październik 2007 A to wszystko stare rozwiazania, Teraz najlepiej sprawdza się jako połączenie 3d z flashe: Papervision i blaze. Tylko, że nie znam nkogo kto to potrafi obsługiwać. A szkoda, tylko zeszlym tgodniu odrzuciem dwie proppozycje zrobienia czegoś w 3d pod flasha. Notabene klienci myślą, że skoro umiem 3D to i na tym też powinienem się znać :)
hax0r Napisano 15 Październik 2007 Napisano 15 Październik 2007 w PV3D będzie ci ciężko to uzyskać taki efekt w krótkim czasie a do 3d maxa masz plugin renderujący http://www.erain.com/products/plug-ins/ Jeżeli chcesz się czegoś dowiedzieć o PV3D zapraszam do przeglądania forum FlashZone Kiedyś się bawiłem ... deko zacina spore textury ... http://www.graphix-lab.nazwa.pl/pvtest/nBox01.swf Pozdrawiam
Lucas Napisano 15 Październik 2007 Napisano 15 Październik 2007 Ale czad:D To jest właśnie konwersja do wektorów i odpowiednio ustawiona animacja czy może renderowane w czasie rzeczywistym?
Marcin_ps Napisano 16 Październik 2007 Napisano 16 Październik 2007 to nie sa wektory tylko animki ( najpewniej zrobione w 3dstudio ) wmv albo format avi importowany do flasha ( to z pierwszego posta ) a hax0r-a to taka iluzja :P niestety dziala tylko na boxach :P
palmer Napisano 16 Październik 2007 Autor Napisano 16 Październik 2007 wlasnie czegos takiego poszukiwalem od dluzszego czasu i przy okazji znalazlem ! wow !! MUSZE sie tego nauczyc !
pusherman Napisano 23 Grudzień 2007 Napisano 23 Grudzień 2007 moim skromnym zdaniem łatwiej zrobić to w adobe after effect, w maxie trzeba operować światłem a tam layerami.
Gość User190 Napisano 24 Grudzień 2007 Napisano 24 Grudzień 2007 LOL, jak się ma operacja światłem do operacji layerami? Czy ty w ogóle wiesz o czym piszesz? Co więcej - jak chcesz zrobić animację 3d w AE? Ponadto co to za różnica w czym zrobisz, skoro musiałbyś to zapisać do pliku video, a ostatnie wątki dotyczyły Papervision. Myślę, że jeśli nie wiesz o co chodzi, nie powinieneś włączać się do dyskusji. Poza tym wypadałoby przeczytać najpierw pierwszego posta - chodziło o animację w domu, a nie intro (które nota bene rzeczywiście łatwiej zrobić w AE).
Rekomendowane odpowiedzi