Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

W związku z tym że event na CGS się przedluzył o 2 tygodnie postanowiłem poddać prackę w toku pod ogląd społeczeństwa, co by wychwycił ewentualne poprawki.

Co zmienić, dodać, wywalić? temat przewodni to "Strange Behavior", czyli dziwne zachowanie ;)

wip12finrk1.jpg

hmmm?

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hhmm mi sie bodoba i to bardzo ale jest cos bo te stoliki i pralaka dziwnie wygladaja ten bialy np jakby sie przewalal ale wez mnie nie sluchaj bo ja taki wiesz poczatkujacy i nie rozumiem wielu rzeczy:P

pozdro!

Napisano

taaa...tu sie zgodze...jak juz robisz trojzbieg to konsekwentnie...a pralka i stolki..cos z nimi nie tak...popraw im perspektywe bo psuja IMO odbior..

tak poza tym jeszcze to lustro wyglada malo lustrzanie..moze jakies bliki i pare ciemnych plam ?

generalnie to spoko...w niektorych miejscach jescze odrobine kluchowato..ale dociagniesz i bedzie bardzo fajna rysunek

Napisano

Zgadzam się z przedmówcami - perspektywa pralki i stolika do poprawy.

Góra obrazka bardzo mi się podoba, ładny rendering.

Napisano
  • Autor

kurna chyba poprostu z deka przegiołem, chciałem zrobić lekko wygibane pomieszczenie

PS. jest jeszcze opcja ze stojącym w drzwiach dzieckiem. wiecie, mały przyłapuje ojca na figlach w łazience ;)

Napisano

Lustro:

Odbicie wypróbuj u siebie w domu. Tzn jaki obszar będzie się odbijał. Kopiuj elipsę - odwróć i masz lustro. Pralkę zamiast poprawiać może wywal na korytarz. Może ktoś weźmie. I tak sporo się dzieje.

A na twarzy więcej wyrazu by się przydało.

Pozdrówka

Napisano

Pokaż tą drugą wersję... A perspektywa... hmm cóż z jednej strony jest kiepska, z drugiej strony może nawet trochę uwydatnia przekaz... nie wiem

Napisano
Lustro:

"Pralkę zamiast poprawiać może wywal na korytarz"

Pozdrówka

-HEhe

co do pracki:

wyzej koledzy juz chyba wymienili wiekszosc porad, ale ja chce dodac cos od siebie :D

pomysl jak zwykle bombowy, nie wiem co ty masz w tym lbie:P ale patrz moze warto by jednak ozywic pracke delikatnie podkrecajac kontrast i zmieniajac na minimalnie kolorystyke wip12finrk1vj3.jpg

pozdrawiam

Napisano

jeśli to ma być facet to go trochę jeszcze popraw, może dodaj trochę więcej przyrodzenia i zmniejsz biust, może trochę inny kształt brzucha zrób, bardziej męski. Jeśli chodzi o perspektywę- taka jest intrygująca, dziwne zniekształcenia potęgują to dziwne zachowanie, ale jak chcesz to popraw, zobaczysz jak będzie wyglądało z wyprostowaną perspektywą.

Napisano

więcej zielonego blasku i odbić na skórze. Zwłaszcza potylica płaska. Klimat okrrropniasty hehe. Wyobrażam sobie kolesia w falowcu na przymorzu.... brrrr :)

Napisano
  • Autor

wielkie dzięki wszystkim, rady niezwykle istotne - jak zwykle widzicie coś czego ja nie dostrzegam.

pozdro

Napisano

Mam takie wrażenie że głowa jest za bardzo skręcona i równa się z ramieniem,

a nawet jest za ramieniem, próbowałem i nie potrafię tak skręcić głowy :P

Napisano
  • Autor

Ok, wdrażam zmiany, perspektywa, wyraz twarzy, lustro, jeszcze odblaski. Dzieki chłopaki, jak zawsze jesteście nieocenieni :)

wip13vs7.jpg

Napisano

Pierwsze wrażenie odbioru perspektywy było dziwne, ale teraz nie przeszkadza mi tutaj ten zabieg. Wydaje mi się, że to tutaj bardzo pasuje - obrazek w charakterze groteski, wypaczone, absurdalne, zwichrowane zachowanie kolesia - to się przekłada wszystko idealnie na taką formę a'la w krzywym zwierciadle. Mi to wszystko razem siedzi bardzo. Świetna praca!

Mimo to:

- zmniejszyłbym ciut jego prawy cycek (lewy od strony widza).

- poszerzyłbym ciut cień, który rzuca (bliżej ściany)

- dopracowałbym butelki, a szczególnie tę jaśniejszą (prawy dół)

- przy kranie od wanny dałbym opleciony wąż prysznicowy

- zrobiłbym większe wcięcie tego zagłębienia wanny - ta prawa część od widza (na poziomie umywalki)

Pozdro

Napisano

ja bym się przyczepił rąk: ta w tyle za chuda w stosunku do ciała, możliwe że chciałeś zwiększyć dynamizm postaci (heh poleciałem) i ją wyciągnąć ale mimo wszystko jak nie od tego kolesia, a co do ręki szminkującej jego łokieć(właściwie tak jakby go nie było) jest na wysokości cycka a powinien być niżej ..mówię o przed ramieniu strasznie krótkie nie wiem czy uda ci się to poprawić nom ale piszę bo nikt o tym bodajże nie wspomniał

a tak ogólnie praca bardzo mi się podoba :)

poz

Napisano

I wanna wear a pair of dark sunglasses

I wanna be Jackie O

Oh oh oh oh please don't die! :) :P

Fajna pracka!

Napisano

a mnie wciaz przeszkadza nienaturalne wygięcie głowy-jakos sobie tego nie moge wyobrazić...przy takim wygięciu, myślę, że powinien mieć twarz bardziej w strone widza i głebiej osadzoną w głowie...

Napisano
  • Autor
I wanna wear a pair of dark sunglasses

I wanna be Jackie O

Oh oh oh oh please don't die! :) :P

a żebyś wiedział że podśpiewywałem sobie ten kawałek RATM przy pracy :)

purple - ano taka to juz taka ta pracka, niekoniecznie wszystko ma się tak jak w rzeczywistości :)