tokem Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 Na razie tyle. W miarę postępów będę zamieszczał kolejne up'y. Prosze o komentarze i opinie. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/967571a47416d800.html
piksar Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 ładnie, ładnie, działaj dalej ciekawe, nieszablonowe wnętrze i modele
arturprx2 Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 bardzo fajnie doswietlone ,a pochwalisz sie nastawami ;>
kamil.ochel Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 płaszcz lewituje, światło super ;) .... czekam na upy
tokem Napisano 2 Listopad 2007 Autor Napisano 2 Listopad 2007 Piksar, arturprx2- dzięki; kamil.ochel- nad lewitującym płaszczem pracujemy ;) na razie nie ma co chwalić się światłem. Wszystko i tak ulegnie zmianie po dodaniu materiałów,
Oleksiak Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 A ja chciałbym dodać że zamierzone/niezamierzone (?) przesłanie z otwartymi drzwiami i krzesłem na końcu jest bardzo ciekawe. Zostawiasz to w taki sposób czy tam później meble będą tętnić życiem ? ;]
tokem Napisano 2 Listopad 2007 Autor Napisano 2 Listopad 2007 Zartor - pozostawienie drugiego planu w takim stanie wyglądałoby trochę dziwnie ale postaram się potraktować go faktycznie bardzo oszczędnie. Ale zobaczymy...
WIERZBA Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 Gdzie te updaty , do tej pory to jedynie zbiór gotowych obiektów :) . Musisz pobawić się parametrami v-raya , bo 2,5 h render to trochę długo - no chyba że masz pentiuma nr 1 or 2 :) , Ale początek ok.
tokem Napisano 9 Listopad 2007 Autor Napisano 9 Listopad 2007 Dodałem kilka nowych elementów i powoli zbliża się koniec modelowania. Jeśli są jakieś błędy, których nie zauważyłem to dajcie znać http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/81ff47bd407211ba.html WIERZBA - sprzęt rzeczywiście stareńki ale ja cierpliwy jestem :)
tokem Napisano 14 Listopad 2007 Autor Napisano 14 Listopad 2007 I dalszy ciąg. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d2570c25c137e7fc.html Proszę o komentarze. Dzięki wszystkim za dotychczasowe Jak zmienić miniaturkę ?
arturprx2 Napisano 14 Listopad 2007 Napisano 14 Listopad 2007 ukrec saturacje elegancki grzyb/plesn/zaciek ;] i wogle sufit git w dobra strone lecisz/ upaj upaj
Mortom Napisano 15 Listopad 2007 Napisano 15 Listopad 2007 dobry początek...ciekaw jestem końca :) Co do zmiany miniaturki... edytuj pierwszy post, wejdź na Advancet i na dole masz zarządzanie Załącznikami. Pozdrawiam :)
tokem Napisano 19 Listopad 2007 Autor Napisano 19 Listopad 2007 I ciąg dalszy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/385c32da196250c4.html Dodałem kilka tekstur i zmniejszyłem trochę światło (ale chyba wrócę do poprzednich ustawień ). I jak zwykle komentarze mile widziane.
arturprx2 Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 zjadłes w linku koncówke ht...(ml) ;] ciekawa ta zapyziała tapeta ;p ale saturacja nadal za duza bo chyba nawet bez zmiany. ogolnie fajnie - wydrzyj miejscami tapete albo odklej od sciany niech sie jeszcze zawija pozdrawiam
Temporal Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 czemu z jednego okna swiatlo nie wchodzi? modele fajne ale oswietlenie mi sie nie podoba jest za ciemno a najwazniejsze okno swiatelka niedopusza :(
floo Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 tokem niezła robota... dobry pomysł z tym zaciekiem na suficie... :D Tapeta niczego sobie... Jedziesz dalej!!! :)
mastahcez Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 bardzo fajny pomysl jak na te wszystkie czyste rendery wnetrz. ladne wnetrze i delikatnie podkreslone tylko ze to nie jest zwykla wizualka na bilboard, nie przesadz ze zniszczeniami i bedzie bardzo realistyczne.
tokem Napisano 26 Listopad 2007 Autor Napisano 26 Listopad 2007 Witam arturprx2 - saturację faktycznie zmniejszam z każdym kolejnym renderem; tapeta się odkleja ( bąbelki w lewym górnym rogu ściany na wprost) Temporal - w oknie na wprost światło jest i świeci :) floo i mastchcez - dzięki za życzliwe komentarze Dzisiejszy render; postęp niewielki ale zawsze jakiś. Dodałem kilka materiałów: uchylone drzwi (niestety jest słabo widoczny chociaż się nad nim trochę napracowałem) , stolik pod oknem, framuga drzwi wejściowych ( tu zastosowałem w ramach testów dwie wersje tego samego materiału - jeden jest na bokach framugi a drugi na poziomych górnych elementach), próg przy drzwiach . Co opisałem widać tutaj: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d15ca8978fdfee1.html I jak zwykle proszę o komentarze nawet te najbardziej krytyczne pozdrawiam
arturprx2 Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 jak na takie zapyziałe tapety i sufit to szafeczki nie powiem, nówki sztuki :D ogolnie wporzadku dziabaj dalej zastanawia mnie jednak czas rendera... albo ostro przekombinowałes z nastawami... albo masz padake nie kompa :) ? (stawiam na pierwsze) pozdrawiam
kannu Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 serwus :) bardzo sympatyczne :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
wojo23 Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 Fajny kliiimat hmm 9h rendering ? troche czekania:] Ja sie wkurzam jak musze 7 minut czekac xD
arturprx2 Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 jak bedziesz zegarek finałował to tez poczekasz :P
tokem Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Napisano 11 Grudzień 2007 Niech mi będzie wolno... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8c41f70f788878d0.html arturprx2 - czas renderu trochę skróciłem ale i tak mam wrażenie, że on (komp) liczy to wszystko na kartce; szafki przeszły proces szybkiego zużycia; wydaje mi się, że teraz wygląda to nieco lepiej kannu - dzięki
tokem Napisano 2 Styczeń 2008 Autor Napisano 2 Styczeń 2008 progres a raczej progresik : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/de194b4973c23433.html Kilka pytań: 1. Jak w vray sun uzyskać taką ostrą, charakterystyczną dla słońca plamę światła na podłodze. Zmniejszanie size multiplier słoneczka "gasi" mi światło w drugim pokoju. 2 strasznie mi wypala tekstury na zewnątrz. Jak tego uniknąć zachowując jednocześnie światło wewnątrz? 3 czy jest możliwe uzyskanie efektu wolumetrycznego przy użyciu vray sun ? Oczywiście wszystkie uwagi mile widziane :) Wszystkim forumowiczom życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku.
arturprx2 Napisano 3 Styczeń 2008 Napisano 3 Styczeń 2008 ukrec saturacje.... szafki zielone blee :P 1- ostry cien faktycznie size mult - daj zero bedziesz mial zylete ;) 2- zminiejsz multiplier suna i renderuj fizyczną, idealne efekty sie uzyskuje 3- chyba nie ?? jestem w bledzie? a ogolnie to elegancko, w wejsciu postaw jeszcze takie stare filcaki :D pozdrawiam
spinal Napisano 3 Styczeń 2008 Napisano 3 Styczeń 2008 Wlasnie do tego mialem sie przyczepic, ze swiatleko jest sliczne (prosze powiedz cos wiecej o ustawieniach ) jednak na zewnatrz mocno przepala. Fajny klimat ma pokoj. Tylko dlaczego to okno na koncu takie niewyrazne? Co to jest to pod parasolka? To dla kota. Mam kota i z zalozenia wiem ze to cos smierdzi co ona tam robi :pp I podejrzewam ze wiszaca w takiej odleglosci parasolka przejdzie tym osbliwym zapachem w trybie natychmiastowym :)
arturprx2 Napisano 3 Styczeń 2008 Napisano 3 Styczeń 2008 a ty myslisz ze po co pod drzwiami stoi :D:D wietrzenie non stop :D o ile to sprzet dla kota :P
Matys Napisano 3 Styczeń 2008 Napisano 3 Styczeń 2008 czesc osobiscie nieprzepadam za wizkami ale musze powiedziec ze starsznie mi sie ta pracka podoba ma w sobie cos naprawde swojskiego pozbawionego tego sztucznego wizkowego klimatu. Jest to oczywsicie Twoja pracka ale mam nadziej ze koncowy efekt nadal bedzie mial to cos fajnego :D
tokem Napisano 4 Styczeń 2008 Autor Napisano 4 Styczeń 2008 Tomuś, Matys, arturprx2, spinal - dzięki za komenty - motywujące :) artur - będę kombinował spinal - światło: 1 vray light z prawej strony rozciągający się prawie na całą długość ściany ( mult - 6,0; lekko żółty); w oknie naprzeciwko vray light ( 7,0 lekko niebieski); oprócz tego vray sun (trb -3,0; ozone 0,35; int 0,02; size 15; oprócz tego dokładnie w miejscu suna jest direct 0,25 (dla końcowego volumetric light, którego ze względu na czas renderu jeszcze nie używałem) + sky w environmet. I to już Chcę rozwiać niniejszym wszelkie wątpliwośći odnośnie "tego czegoś" pod parasolką : to jest posłanie dla PSA. Stąd ta gumowa kaczka i wisząca smycz :P
arturprx2 Napisano 4 Styczeń 2008 Napisano 4 Styczeń 2008 o paaaanie!! to ja sie teraz nie dziwie czasem rendera... przy tylu światłach... mniej litość dla kompa :/ spokojnie idzie ta scene doswietlic jednym sunem.
tokem Napisano 4 Styczeń 2008 Autor Napisano 4 Styczeń 2008 tylko, że z samym vray sunem wygląda to tak ( to wcześniejszy render więc bez części materiałów): http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/511132014b8d6d82.html
arturprx2 Napisano 4 Styczeń 2008 Napisano 4 Styczeń 2008 po raz, pasowało by zajrzec do color mapingu a po dwa wziac sie za fizyczną jak wczesniej wspomniałem i krotko mowiac po problemie ;)
tokem Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Napisano 31 Styczeń 2008 Pomęczę Was jeszcze trochę: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2233ad12157ecf84.html Piszcie co się podoba, co się nie podoba bo ja już na ten obrazek nie patrzę obiektywnie. arturprx2 - dzięki za rady
Sargoth Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Jak narazie wyglada to swietnie :) ...however... kilka rzeczy ktore rzucily mi sie na oczy -podloga na pierwszym planie wyglada nieco dziwnie z tym bumpem/dispem* (* niepotrzebne skreslic) -zacieki na scianie powinny sie laczyc z zaciekami na suficie, ten na lewej scianie jest o wiele szerszy niz na suficie, a te na frontowej wogole sie nie lacza z sufitem -efekt tapety nalozonej na druga jest chyba zbyt mocny, z takiej odleglosci wlasciwie nie powinno byc tego widac -dywanowi chyba przydaloby sie odrobinke 3D -kwiatek na oknie ma dziwnie plastikowy kolor -prawa sciana wyglada nieco dziwnie, jakby sie teksturka tapety rozjechala To chyba tyle :) Fajna pracka i szkoda by bylo zeby takie drobiazgi popsuly koncowy efekt :)
Rekomendowane odpowiedzi