Napisano 4 Listopad 200717 l hej od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem kupna laptopa (wygral z PC z racji mobilnosci, nie wiem jak dlugo bede mieszkal w UK wiec.. ) zalezy mi glownie na pacy w maxie i ps, czego bym teraz nie kupiil to i tak nie pogram w crysissa na najlepszych detalch wiec laptopy alienware i dell seria XPS odpada, zostal HP 8710W z 4GB of RAM + nVidia Quadro FX 1600M nowej generacji. http://www.komputronik.pl/Notebooki/HP_Compaq_/_Pavillon/HP_Compaq__Notebooki_i_tablety_dla_firm/Wysoka_wydajnosc/HP_Compaq_8510w_/_8710w_gwarancja_3_3_0__nowosc/HP_Compaq_8710W/pelny,id,43525/ dobry wybor? czolem pionier
Napisano 4 Listopad 200717 l Piotr moje zdanie o lapkach znasz...ale jak już sie zdecydowałeś to poszukaj z większym dyskiem twardym bo 120 GB to na prawdę mało. CIekawosc czy da sie kupic lapka z większą ilością ramu niz 4 gb i ile to podroży zakup...?
Napisano 4 Listopad 200717 l Autor nie wiem czy ten model mozna dostac z wiekszym dyskiem niz 120GB, jesli juz to bede musial dokupic dysk zew. to akurat najmniejszy problem. A czy ktos moze napisac jak sie pracuje na 17 z taka rozdzialka? nie meczy sie za bardzo wzroku bo ikonki sa za male? pytam bo to bedzie moj pierwszy laptop :)
Napisano 4 Listopad 200717 l Pionier napisał: A czy ktos moze napisac jak sie pracuje na 17 z taka rozdzialka? nie meczy sie za bardzo wzroku bo ikonki sa za male? pewnie jak sobie zrobisz okulary mocniejsze o 4 dioptrie i wsadzisz nos w ekran to będzie całkiem komfortowo :p
Napisano 5 Listopad 200717 l Taki res na 17 calach? OMG moze byc faktycznie niezbyt konfortowo, to trzeba zobaczyc.
Napisano 5 Listopad 200717 l Pionier napisał: A czy ktos moze napisac jak sie pracuje na 17 z taka rozdzialka? nie meczy sie za bardzo wzroku bo ikonki sa za male? pytam bo to bedzie moj pierwszy laptop :) hmmm pracuje się zaskakująco dobrze. osobiście miałem okazje popracować na podobnym laptopie, z taką właśnie rozdzielczością na 17 calach. Oczywiście jest wszystko mniejsze, ale ostre jak żyleta i pracuje się naprawde dobrze. Poza tym zawsze rozdzielczość można zmniejszyć ;] edit: tak się tylko zastanawiam co powoduje, że ten laptop taki drogi jest ;] edit2: od pewnego czasu dostępne w Polsce są laptopy Della może warto zobaczyć co oferują: link: http://www1.euro.dell.com/content/products/category.aspx/notebooks?c=pl&cs=RC1078552&l=pl&s=pad
Napisano 5 Listopad 200717 l Wyszlo mi za podobny lalek ale 2gb ok 10000 zl , dell jest oplacalny ale za granica , tylko brak gwary ( moj ma rok bez zajakniecia chodzi ) a co do rozdzialki pracuje sie dobrze ale kwestia przyzwyczajenia i tego czy w ogole tobie taka rozdzialka pasuje , radze sobie zobaczyc gdzies chociaz fakt mozna ja zmniejszyc zawsze
Napisano 5 Listopad 200717 l moja dziewczyna ma wlasnie Della kupionego w angli Dell XPS 1710, z taka matryca jak podales i pracuje sie na nim bardzo fajnie (ciezko sie na poczatku przyzwyczaic i faktycznie wszystko jest male, ale obraz jest naprawde wart grzechu jak na laptop :) no i fajnie swieci :P
Napisano 12 Listopad 200717 l Heja Pracuje na codzien na Dellu o podobnych parametrach. Ogolnie pracuje sie rewelacyjnie. Pelna mobilnosc, a osiagi w wiecej niz zadowalajace. Nie robie co prawda renderow ani modeli z milionami polygonow, ale mysle ze tez by nie zawiodl, szczegolnie z Quadro na pokladzie ;) Matryca jest rewelacyjna - wydaje sie ze rodziala ktora sie zazwyczaj spotyka przy 24 calach - na 17 bedzie przegieciem, ale nie jest. Do pracy idealnie sie nadaje, czasem tylko ciezko sie czyta strony internetowe jak maja za male fonty... ale od czego Ctrl+rolka w Firefoxie ;) Generalnie po przesiadce nz poprzedniego lapa nie odczuwam zadnej potrzeby posiadania drugiego monitora. PZdr