suselus Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 na temat pracy wpadłem jakiś czas temu stojąc na przystanku 3ds max 9, Vray ,Photoshop
chudy Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 bardzo fajnie, nie ma hiper realizmu, ale wygląda to naprawde dobrze.. gratki ;]
kamil.ochel Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 ładnie chociaż te auta też powinny być rozmyte... a tramwaj mniej rozmyty
budcai Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 wydaje mi się, że nie o hiperrealizm tu chodziło, a o klimat. Radomianinem będąc, wiem jak wygląda ponure blokowisko, bo na takim się wychowałem. Świetnie pokazałeś atmosferę takiej okolicy, a nieco "rysunkowy" charakter dobrze ją podkreśla. Hiperrealizm jest oznaką wprawy i umiejętności technicznych (i mocy komputera), rzadko jednak wystarcza, by osiągnąć ciekawy efekt artystyczny. czasem nawet przeszkadza i myślę, że tutaj by przeszkodził. da radę 1680x1050?:)
Mortom Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 Zgadzam sie z budcai, ciekawy klimat jest ważniejszy od super realizmu. Prostymi słowy: ciekawa praca, ciekawe wykonanie. Pozdrawiam
Levus Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 Yo! Ogolne wrażenie jest bardzo przyjemne. Praca robi wrażenie hiperrealistycznej, jednak czuć pewną nutkę sztuki;) To pewnie przez to, że wiele elementów jest zrobionych jak kolaż, nie wiem czy to zabieg celowy czy niedoróba. Uderzyły we mnie rzucające się w oczy balkony (ich białe ramy) i powtarzający się zaciek na płytach bloku. Razi też nieco płaskość, światło wszędzie rozłożone jest jednolicie. Warto byłoby coś z tym zrobic, gdyż praca na pierwszy rzut oka robi naprawdę dobre wrażenie, jednak gdy zacząłęm się wgłębiać w szczegóły, wrażenie robiło się mniejsze. Jeśli chodzi o monumentalność bloku, jest nieźle, ale jeszcze nie wali na kolana, a szkoda. Spróbuj rzucić noise na całość pracy, może dać sepię lub monochromatyk, tak żeby przykryć niektóre nieciekawe elementy. Gratuluję skończenia! pracuj dalej;) pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi