Posted November 6, 200717 yr na temat pracy wpadłem jakiś czas temu stojąc na przystanku 3ds max 9, Vray ,Photoshop
November 6, 200717 yr bardzo fajnie, nie ma hiper realizmu, ale wygląda to naprawde dobrze.. gratki ;]
November 6, 200717 yr wydaje mi się, że nie o hiperrealizm tu chodziło, a o klimat. Radomianinem będąc, wiem jak wygląda ponure blokowisko, bo na takim się wychowałem. Świetnie pokazałeś atmosferę takiej okolicy, a nieco "rysunkowy" charakter dobrze ją podkreśla. Hiperrealizm jest oznaką wprawy i umiejętności technicznych (i mocy komputera), rzadko jednak wystarcza, by osiągnąć ciekawy efekt artystyczny. czasem nawet przeszkadza i myślę, że tutaj by przeszkodził. da radę 1680x1050?:)
November 7, 200717 yr Zgadzam sie z budcai, ciekawy klimat jest ważniejszy od super realizmu. Prostymi słowy: ciekawa praca, ciekawe wykonanie. Pozdrawiam
November 7, 200717 yr Yo! Ogolne wrażenie jest bardzo przyjemne. Praca robi wrażenie hiperrealistycznej, jednak czuć pewną nutkę sztuki;) To pewnie przez to, że wiele elementów jest zrobionych jak kolaż, nie wiem czy to zabieg celowy czy niedoróba. Uderzyły we mnie rzucające się w oczy balkony (ich białe ramy) i powtarzający się zaciek na płytach bloku. Razi też nieco płaskość, światło wszędzie rozłożone jest jednolicie. Warto byłoby coś z tym zrobic, gdyż praca na pierwszy rzut oka robi naprawdę dobre wrażenie, jednak gdy zacząłęm się wgłębiać w szczegóły, wrażenie robiło się mniejsze. Jeśli chodzi o monumentalność bloku, jest nieźle, ale jeszcze nie wali na kolana, a szkoda. Spróbuj rzucić noise na całość pracy, może dać sepię lub monochromatyk, tak żeby przykryć niektóre nieciekawe elementy. Gratuluję skończenia! pracuj dalej;) pozdro!