keraj37 Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 Witam! Ponieważ po 33 godzinach renderowania obrazka 800/600 wyszło mi coś co mnie -delikatnie mówiąc - rozczarowało, postanowiłem potraktować to w PS - teraz mi się bardziej podoba:) praca w: max 7.0, V-ray 1.5, PS 7.0 Pozdrawiam!
Bonifatz Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 witaj na nowej drodze zycia ;) Z tego co widze to prawdopodobnie dopiero zaczynasz. milego czytania komentow... Pejs!
oo79 Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 hmm jak na poczatek to jet ok. miłej pracy i doskonalenia umiejetnosci, długa droga jeszcze przed Toba. kazdy to przechodzi.... keep it up.
keraj37 Napisano 7 Listopad 2007 Autor Napisano 7 Listopad 2007 hello! Bonifatz: muchas gracias! mam już jednak pare wątków w tym forum, jednak tak jak mówisz - dopiero zaczynam. oo79: tambien muchas gracias! Dokładnie tak, widzę tę drogę i mnie trochę irytuje .. jej długość. Lis: A właśnie, że wymodelowałem ... ściany i ... dywan i ... coś jeszcze chyba. A podest pod figurke (box) :) Tomuś: nie za bardzo rozumiem ... Pozdrawiam!
Levus Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Antyaliasing Ci się koszmarnie sypnął na lampie.. A tak pozatym, to jak na początek całkiem przyjemnie wyszło:) pozdro!
Zbychowaty Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Hmm widze ze w Szpecinie, czyli równiez i moim miescie 3d rozwija sie bardzo prężnie :D
lukasz3d Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 no troszke dziwna skala i zgadzam sie troszku musisz jeszcze posiedziec-zobaczysz z kazdym nastepnym bedzie lepiej.Meczy mnie tez widok dziwnie pofaldowanej powierzchni skory na fotelu i pufce(a Tomus??zauwazylem ze jemu chodzi o to zeby dopiec-szyderczo zgrywa glupa) pozdro
Gość bl0ndynek Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 moim zdaniem dywan zdecydowani do poprawy, bo on tu dużo psuje p.s. Szczecina wita Szczecin:)
err0r Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 - dywan wyglada jak trawnik do skoszenia :D - bez sensu glebia ostrosci, - chaos na scenie - pierwszy obrazek jeszcze OK, drugi totalne nieporozumienie. - mam wrazenie ze drzwi sa za duze, porownaj z wielkoscia fotela po prawej. - roslinka zdechla ? :) + ciekawe modele szczegolnie fotel po prawej i lampa Od czegos trzeba zaczac, nie jest tak zle, wiec walcz dalej, ucz sie, bedzie lepiej, zycze powodzenia.
keraj37 Napisano 10 Listopad 2007 Autor Napisano 10 Listopad 2007 Lewus: Gracias za miłe słowa! Wiesz, dopiero po twojej uwadze auważyłem, że rzeczywiście lampa wygląda paskudnie. Poprawie ... w PS :). Zbychowaty: buenos dias! To miło, że w Szpecinie jest więcej takich jak ja (może jednak bardziej zaawansowanych:)) ! lukasz3d: Muchas Gracias por las bonas palabras! Co do skali to zrobiłem tą scenkę wiernie ze zdjęcia, ale ona sama w sobie była troche nie realna (chciaż to było zdjęcie z prawdziwego domu). bl0ndynek Hej! Widze, że w Szpecinie jest na coraz więcej :) Co do dywanu, to odpowiadam tak jak lukasz3d'owi: tak było na zdjęciu. err0r: Gracias! Sześć minusów i jeden plus ... jak na takiego żółtodzioba to i tak sie cieszę:> Przecież mam plusa:) Ale może zniweluje ilość minusów: dywan tak właśnie wyglądał na zdjeciu, tak samo drzwi no i oczywiście układ chaotyczny sceny. Co do reszty się zgadzam. Roślinka po 33 godzinach nie podlewania (tyle trwał rendering) musiała pod koniec klapnąć:) Zamiast drugiego obrazka daje inny, z sunlight.
lukasz3d Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 oswietlenie nowego obrazka daje rade ale.........:)usun lepiej moze ten fotel po prawej stronie-strasznie wyglada jego material.Drugie-pomimo ze dywan tak na focie wyglada to zmniejsz wysokosc wlosia i moze zagesc je bardziej?Roslinka na stole-moze zamiast zieleninki byloby dac pare suchych patykow fikusnie poskrecanych,obrazki na scianach-moze lepiej jakas grafika.Tyle narazie -swiatlo podzialalo bardzo popzytywnie i mozesz jeszcze cos z tego wydusic pozdro i powodzenia
keraj37 Napisano 11 Listopad 2007 Autor Napisano 11 Listopad 2007 lukasz3d: Hej man, wiesz, postaram się zrobić to więc od nowa. Co do materiału na fotelu, to sam się przestraszyłem, ale wcześniej nie miałem czasu zrobić podglądu. Muchas gracias! pa
Rekomendowane odpowiedzi