Napisano 9 Listopad 200717 l Witam :) Więc kończę już na 101% to auto, bo aż niedobrze mi się robi jak nie patrzę :D W poprzednim wątku pisaliście mi, żebym zrobił studio, ale już mam w planach następne auto w studiu, więc to musi być w plenerze :) Zmieniłem też lakier, bo niektórzy mówili mi, że poprzedni był "gumowy" i w ogóle nie realistyczny, a ten podobno jest git... się zobaczy :) Próbowałem zrobić jak najbardziej poprawnie fizyczny, czyli zero kombinowania, tylko odbicia fresnela i już :) Troszkę mi się AA skopało, ale już kij z tym... hm... dałem duże samplowanie a mam schodzi... dziwne :D Soft standardowo: max, mental, ps :) Komentujcie i oceniajcie! (gwiazdkami również :D) EDIT Kurde, fotosik strasznie psuje mi jakość zdjęć, wiecie może o co kaman? :/
Napisano 9 Listopad 200717 l na nieostre hdr wrzuciłeś? Chesz linijką po łapach? :P Na pierwszym renderze ten samochód ma przynajmniej 3 metry szerokości :P
Napisano 9 Listopad 200717 l emm... no eee... zaczysto sory ale wyglonda jak pantofelek w blocie :P bez kompozycji, model fajny to wiesz :)
Napisano 9 Listopad 200717 l co do krytyki, to podzielam opinię: patrz post #2,3,4... poza tym okay, jak dla mnie *** i pół :-P
Napisano 10 Listopad 200717 l na pierwszym renderze proporcje leżą i kwiczą (względem otoczenia) A tak to ładnie
Napisano 11 Listopad 200717 l Autor ReflectVision - może i przejedzone, ale fajne :) Dzięki :) hkropinski - no to jest jedna z tych rzeczy, które mi wychodzą najgorzej :) Ale popracuję nad tym w następnym modelu :) Master Kiełbaster - ee... to było najostrzejsze jakie miałem :P Chcę po łapkach! :D D4D4L - hehe :) dzięki :) ZiBi_PL - dzięki :) Nie chciałem studia :) Homa - dzięki :) kamil.ochel - dzięki :)
Napisano 11 Listopad 200717 l hehehe, dziwne miasto napisy na tym kamiennym na pierwszym renderze po szwabsku ale to nic, od prawej do lewej
Napisano 12 Listopad 200717 l Autor oo79 - heh, nie przesadzajmy :) dzięki :) piksar - hehe, ale masz oko :D nie zauważyłem tego :D
Napisano 12 Listopad 200717 l No wydaje się ze model ma parę błędów, ale ogółem jest super :) Tylko jedna sprawa... czy Ty widziałeś kiedykolwiek jakieś zdjęcie Shelbiego??????? czy on ma Taką Karoserię> NIGDY !! aaaa... nie psuj tak pięknego modelu proszę :P Sam właśnie go strugam w maxie :)