Napisano 10 Listopad 200717 l Hello! 聽 聽 Oto wersja 2.0:) Pewnie i tym razem mozna wiele poprawi膰, ale ju偶 sobie z tym daje spok贸j. 聽 Pozdrawiam!
Napisano 10 Listopad 200717 l Yo! 聽 O ile przez niebiesk膮 pod艂og臋 wizka wydaje si臋 by膰 inna ni偶 wszystkie i wpad艂a mi w oko, o tyle paradoksalnie kolorystycznie jest troch臋 za ma艂o przekonywuj膮ca moim zdaniem. 聽 Je艣li chodzi o kompozycj臋, wzrok mi lata po obrazku nie mog膮c si臋 skupi膰 na podziwianiu ca艂o艣ci, zatrzymuje si臋 na chwil臋 na ka偶dym z element贸w. Leci po linii od jasnego okna do ciemnego k膮ta pod kwiatkiem, nast臋pnie przeskok na obraz i wieszak na r臋czniki. 聽 Z rzeczy technicznych, przepalony 艣wiat艂ocie艅, w pewnych miejscach wychodzi brak antyaliasingu, i zdecydowanie przesadzi艂e艣 z ziarnem. Owszem, ciekawa sprawa, ale w tym momencie sprawia ono wra偶enie niskiej jako艣ci renderu ni偶 ciekawego efektu. 聽 Og贸lnie jak napisa艂em, wsio na dobrej drodze, przy kolejnych 10h sp臋dzonych przy setupie sceny, powinno by膰 duuu偶o lepiej, warto na pewno! 聽 No ale na wizkach si臋 nie znam:p niech si臋 spece wypowiedz膮 jeszcze:p 聽 pozdrawiam!
Napisano 10 Listopad 200717 l Hi. Jak wy偶ej plus to 偶e ma艂o ciekawa sama 艂azienka, ani praktyczna, ani 艂adna. R贸b tak by na widok 艂azienki, zanim kto艣 spojrzy na jako艣膰 grafiki, pomy艣li "wow, chcia艂bym tak膮 mie膰" ;), a wtedy troche gorsze wykonanie zejdzie na drugi plan.
Napisano 10 Listopad 200717 l UUUU ale przepalone! I ten szum - wiem 偶e na pierwszy rzut oka dodaje on naturalno艣ci ale moim zdaniem w tym przypadku lepiej by by艂o si臋 go pozby膰. No i przyda艂o by si臋 okno a nie tylko dziura w 艣cianie :) Pozdrawiam
Napisano 10 Listopad 200717 l imho za ciemno, kafelki na pod艂odze za bardzo zaszumione :) 聽 pozdrawiam
Napisano 10 Listopad 200717 l Fotka takiej 艣rednio/niskiej klasy .... nic prosowskiego so far ale niemorzna si臋 zalamywa膰 :) wydaje mi sie 偶e bylo by ladniej jakby艣 dal to w kolorach czarno/bialych albo bronzowo bialych i postaral si臋 uzyska膰 efekt starej fotki, ale to tylko moje mysli :)
Napisano 10 Listopad 200717 l Full obskur. Wygl膮da jakby艣 podkr臋ci艂 kontrast do 90%. Wydaje si臋 jakby to wszystko brudne by艂o. Kafelki brzydkie, i masakrycznie przyci臋te. Kratka wentylacyjna wygl膮da jakby mia艂a odpa艣膰. Kibelek u do艂u 偶贸艂to zielony jakby tam kto艣 ......
Napisano 10 Listopad 200717 l prysznic p艂asko sp艂uczka nie ma po艂膮czenia z misk膮 prze艂膮czniki czy to to jest nie mog膮 by膰 nad/ko艂o wanny kratka went lewituje okno nie ma ramy ani klamki textura kafli na schodku od wanny rozjechana - fugi nie trafiaj膮 textura na sko艣nej 艣cianie te偶 rozjechana og贸lnie uk艂ad kafelek lekko spontaniczny, ja bym si臋 nie zdecydowa艂 na taki uk艂ad bo szlag by mnie przy ukladaniu strzeli艂, a uk艂ada膰 umiem zawodowo (prawie)
Napisano 11 Listopad 200717 l Autor witam serdecznie! 聽 Lewus: gracias! Ziarno to jednak wynik po艣piesznego i s艂abego renderu, ale zrobie poprawke. Co do latania oka, to odbieram to jako pochwa艂e:) 聽 Kedzior: Masz racje, ale to jest robota ze zdj臋cia - zupe艂nie zwyczajna 艂azieneczka - taka na kiesze艅 ka偶dego:> Ale kolejna b臋dzie ju偶 na kiesze艅 Billa Gates'a. 聽 JohnyCa: Gracias! Jestem zupe艂nie pocz膮tkuj膮cym i nie mam do艣wiadczenia w ustawieniach renderera, 艣wiat艂a i kamery - wszystko eksperymentalne. Mo偶e kiedy艣 b臋d臋 robi艂 bardziej realne. Ziarno to raczej s艂aby render ni偶 zamierzony efekt - zapomnia艂em zwi臋kszy膰 subdivs refleks贸w na materiale. 聽 kamil.ochel: Odpowiem tak jak JohnyCa'owi: nie umiem inaczej:) 聽 D4D4L:Gracias! Hymm, jak znajd臋 czas to tak te偶 zrobi臋. 聽 Lis: Hehe, na razie nie umiem dobrze ustawia膰 kontrastu i o艣wietlenia. Co do kibelka to odbieram to jako pochwa艂e: c贸偶 za realizm!!! 聽 Eden-3d: Chyba si臋 tym zajm臋 jutro. 聽 Master Kie艂baster: Gracias! Czyli proponujesz abym swoje prace robi艂 mniejsze? :) 聽 piksar: Hello, dobrodzieju! Jak b臋d臋 robi艂 poprawk臋 to zastosuje uwagi. Dzi臋ki! 聽 Papa!
Napisano 12 Listopad 200717 l elo:) 聽 laziemka fajna ale ja bym zmienil kaloryfer na jakis nowoczesniejszy ze stali a nie zeliwny, kwiatka bym sie pozbyl, kolor plytek na podlodze moim zdaniem kompletnie nie pasuje do reszty. plytki na scianie pochylonej tej wokol okna sa innego rozmiaru niz te na scianie pionowej. obrazek na scianie mi nie pasuje w lazience. pozatym jest git:)
Napisano 12 Listopad 200717 l Autor osiris85: Dzi臋ki za generalnie przychylne zdanie! Co do koloru p艂ytek - takie by艂y na zdj臋ciu. Co do reszty - jestem w trakcie poprawiania. Nie wiem jak mog艂em wrzuci膰 obrazek z tyloma b艂臋dami - po艣piech! 聽 Pozdrawiam!
Napisano 16 Listopad 200717 l jak dal mnie to u艂o偶enie p艂ytek(obudowa wanny) i za szeeeeerokie fugi, p艂ytki na sufcie(tzn wok贸艂 okna)??, wieszak z r臋cznikiem taki jaki艣 dziwny, ale reszta jak dla mnie wporz膮dku, og贸lnie podoba mi si臋