Napisano 15 Listopad 200717 l Witam, Jestem szczęśliwym posiadaczem takiego oto zestawu: Procesor: intel® Core2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz Grafika: NVIDIA GeForce 8800 GTS Pamięć: 4x1MB I jeszcze pare mniej istotnych dla tematu elementów. Moje pytanie może wydać sie banalne ale jestem laikiem w temacie grafiki 3d. Chciałbym też uczyć sie optymalnego dla mnie oprogramowania, wykorzystując maksymalnie możliwości maszyny. Którą z wersji 3dmaxa zainstalować? Na jakim systemie Vista czy XP? Jeżeli pytanie nie do tego działu to przepraszam. Z góry dziękuje za pomoc.
Napisano 15 Listopad 200717 l Zainstaluj maxa 5. ps. Żartowałem. pytanie troche głupie bo jasne że najlepiej mieć najnowsze wersje programu i sprzęt nie ma w tym wypadku znaczenia. system możesz postawić xp albo viste. jak xp to tylko wersja 64-bit a ta nie wiem czy wyszła po polsku.
Napisano 15 Listopad 200717 l Autor Czyli jak rozumiem Max9 z Vistą? Czy są jakieś problemy we współpracy Visty z Maxem? Bo jak słyszałem to np. z Archikadem Vista do końca dobrze nie wpółpracuje.
Napisano 15 Listopad 200717 l Konfiguracja spokojnie wystarczy. System vista, chociaż sporo osób wspomina o błędach w viscie i braku sterowników do starszych urządzeń. Ja mam xp 64 ale też się wahałem nad vistą.
Napisano 15 Listopad 200717 l Visty bym nie brała, jakoś ciągle tylko słyszę o jakichś problemach na viście, nic pozytywnego. Chyba max 2008 jest nowszy od 9?
Napisano 15 Listopad 200717 l yyy... trochę mało ramu... dokup sobie jeszcze przynajmniej 4MB! (Chyba że to jakiś super wynalazek, np Megagigabajty...?:D) Pozdrawiam
Napisano 15 Listopad 200717 l polecam max9 z winXP 64bit + vray 64bit ale nie wiem czy ci system wystartuje z 4MB ram'u :P
Napisano 15 Listopad 200717 l siwy -> no masz rację. Głupie pytanie (choć np mr. Garrison twierdzi inaczej ;) )