Pancerniq Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 Mam problem:Jak zrobić poduszkę w łaty w 3D Maxie 9(mental ray). ? 1
piotrek Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 Zrób zdjęcie poduszki w łaty i daj na background (albo foreground, jeśli potrzeba).
SoAd Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 Boże robisz poduszkę nakładasz łaciatą teksturę i gotowe. Wez sobie poczytaj troszkę tutoriali, a nie zadajesz mnóstwo śmiesznych pytań co?
siwy Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 Od wczoraj Pan pancerniak to mój ulubiony user z max3d. Będę uważnie śledził jego postępy w 3d grafice ;) Co do poduchy to słuchaj kolegów, dobrze gadają.
Temporal Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 ja tak sie jeszcze zastanawiam czy pan pancerinq wie wogole co to jest mental ray :P nikt koledze jeszcze nie napisal ze przed nalozeniem textury w laty powinien zmapowac poduche :] no teraz kolega ma wszystke niezbedne informacje troche wysilku i jest poducha w laty
Master Kiełbaster Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 Jak zrobić poduszkę w łaty? Np. z krowy, albo egzotyczniej z lamparta
streaker Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 Np. z krowy, albo egzotyczniej z lamparta Tak, tylko przed przystapieniem do robnienia poduchy należy zdobyć na nią materiał. Krowe znajdziemy na wsi, lamparta natomiast w afryce albo południowej azji, na chyba że chodzi o lamparda - ten znajduję się z kolei w anglii ale jest pod ochroną, więc nie radzę. Tzw. wsad można zrobić z kaczego pierza, kaczki znajdziemy na terenach wodnistych, na poszukiwania najlepiej wybrać się z panem myśliwym, bo są one do swojego pierza raczej mocno przywiązane; kaczki znajdziemy również w stolicy, ale tamtych raczej nie warto tykać, bo są to tzw "niewypierzone kaczki" w dodatku bardzo zjadliwe - więc szkoda zachodzu na jakąkolwiek interakcje z nimi... po dalsze instrukcje radzę udać się do wyspecjalizowanego w tym kierunku forum (mam tylko nadzieje, że nie dostane warna za spamowanie ;) )
piksar Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 co do lamparta to mam kumpla w Zoo, możemy go zeskanować, to nieduże zwierzę 1
SoAd Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 Streaker miał to na myśli http://www.kuferek.org/
Tomala Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 No co Wy nie czytaliście że łaty mają być w 3D maxie 9 trzeba więc albo wyszyć kilka razy napis "3D maxie 9" albo jakoś go nadrukować na poszewkę poduszki. Można też w sposób bardziej artystyczny wyhaftować czy co tam jeszcze zrobić nie znam się na tym.
siwy Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 w maxie 2008 podobno będą łaty w standardzie
piksar Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 w maxie 2008 podobno będą łaty w standardzie cudownie, ostatnio nie miałem pomysłu jak załatać dziurę w siatce
Rekomendowane odpowiedzi