Napisano 22 Listopad 200717 l Renderowałem swój projekt i okazało się że w cieniach powstał duży szum. Co zrobić z tym fantem ?? Czy może to tak ma być ? http://edit2d.neostrada.pl/3dmax/30.jpg o to link do renderka. :) Dodam że używam vray....
Napisano 22 Listopad 200717 l Autor a nie spowoduje to przepałów na ceramice Bo ma jeszcze problem z przepaleniami na ceramice. W szczegulności na zlewie.
Napisano 22 Listopad 200717 l wartość subdivs nie ma wpływu na intensywność światła więc przepałów nie będzie
Napisano 22 Listopad 200717 l Autor no dobra umywalka :) zobaczę jak zadziała zwiększenie tego parametru. Dzięki. Jest to mój pierwszy wżyciu projekt a z maxem mam do czynienia dopiero 3tygodnie. mam nadzieje ze jak na pierwszy raz to może być.
Napisano 22 Listopad 200717 l Autor problem nadal istnieje chociaż zwiększyłem subdivs z 12 do 60 i nic
Napisano 22 Listopad 200717 l drastycznie zwiększ wartość subdivs w parametrach świateł i w materialach glossy na ktore padaja cienie ktore uwazasz za zaszumione, albo wroc z subs swiatel do wartosci wyjsciowej i podkrec global sobdiv w vray'u do np. 2 albo 3 i zobacz czy sie cos zmienia