Amok Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 Testuje nowego finala max9 64 bit ustawienie renderingu sieciowego , moim zdanie zrobiłem poprawnie , na drugim kompie odpalilem serwer , na głównym serwer zostal wykryty , klikajac na start serwer zdalnie odpalam na drugim kompie maxa , czyli wszystko działa poprawnie niestety renderujac nie zabiera sie do roboty nic sie nie dzieje pracuje tylko 1 komp. Firewale powylanczane , w tej samej sieci Vray smiga w redderingu sieciowym , na ostatnim obrazku komputer juz renderuje a serwer zmienia kolor na czerwony
Mirkowaty Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 Odpal tez serwer na komputerze na którym renderujesz, powinno być ok. Zdaje sie ze renderujesz teraz jedynie na kompie w sieci. Poza tym okno które pokazałeś to rendering typu Distributed realizowany jedynie przez oprogramowanie server finala i na komputerze "matce" przez kilka komputerów połączonych w sieć a zwykły rendering sieciowy obsługiwany jest nadal przez maxowy Menager i Server. Nie mniej jednak obie sytuacje sprowadzają sie do tego samego ze na komputerze z Menagerem lub kontrolującym rendering Distributed prawdopodobnie nie masz odpalonego servera. Pozdrawiam Mirek
Amok Napisano 24 Listopad 2007 Autor Napisano 24 Listopad 2007 odpaliłem jeszcze server na komputerze głównym , ale sytułacjanie nie zmieniła sie , serwer jest tu i tu komputer 1 kontroluje serwer z drugiego ma połaczenie bo odpala go zdalnie , generalnie widzą sie , będę wdzięczny za pomoc mam kilka komputerów i aż zal żeby marnowały sie a nowy final , jest genialny
Mirkowaty Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 w niedziele sprobuje cos poustawiać na firmowych kompach bo sam jestem teraz ciekawy jak to działa w nowym finalu, to dam znac czy byly z tym jakies problemy.
adam.rybarski Napisano 2 Grudzień 2008 Napisano 2 Grudzień 2008 Także miałem ten problem ale rozwiązał się gdy dodając server zamiast nazwy sieciowej komputera wpisałem adres IP w sieci. Mam nadzieję że to pomoże :)
kielbasa Napisano 26 Wrzesień 2012 Napisano 26 Wrzesień 2012 Koledzy, dopisuje sie do tematu. Ja co prawda chce to uruchomic przez Wifi, ale tez cos nie hula.Teoretycznie komputery sa polaczone, po klinknieciu render, jest napisane ze wyslalo do adresu ip.. i connected, po czym renderuje tylko komputer, ktory jest serwerem. Vrayspawner normalnie na laptopie jest odpalony. Wiatrak laptopa zaczyna dzialac glosniej po kliknieciu render, wiec jakby wszystko bylo ok, tylko nie rusza sam proces rysowania (nie widze 'kwadracikow' drugiego kompa) Robie to na maxie 2012, chce polaczyc sie z laptopem, ktory lapie net przez wifi. Desktop jest polaczony do routera kablem. Jakies sugestie?
mirach Napisano 26 Wrzesień 2012 Napisano 26 Wrzesień 2012 kurcze, nie dosc ze odkopales temat z przed 4 lat, to jeszcze piszesz o vrayu w temacie o FinalRendererze :)
piko84 Napisano 26 Wrzesień 2012 Napisano 26 Wrzesień 2012 I w dodatku chcesz żeby ci wifi posłało gigabajty danych w ciągu 2 sekund.
Miłosz3ds Napisano 26 Wrzesień 2012 Napisano 26 Wrzesień 2012 Właśnie, to wifi mnie zdziwiło. Często przewodowo czeka się kilka (kilkanaście) minut aż wszystko się roześle do innych maszyn. Oczywiście w zależności od tego co zawiera scenka, jakie tekstury i tak dalej. Nie wiem co chcesz renderować, ale nie wiem czy jeżeli chcesz spiąć kompy bezprzewodowo, w dodatku jeden z nich to laptop, to czy jest to opłacalne?
Rekomendowane odpowiedzi