Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!!

Tak właściwie to ta scena miała już wylądować w Finished Works, tylko że chciałbym tu jeszcze conieco poprawić. I od razu mam jedno pytanie. Ma ktoś może pomysł na jakiś lepszy śnieg, bo ten jest nieco kwadratowy??

Czekam na propozycje zmian.

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Jeśli chodzi o DOF, to też próbowałem i wyszło coś takiego. Powiedzcie, która wersja jest lepsza??

Napisano

najlepsza by byla z dofem i sniegiem :D

ps

jak zrobiles ten snieg (opad)

Napisano

pierwsza wersja dla mnie jest lepsza tylko jakos za duze te platki sniegu chyba

Napisano

HMMMM ... moze i lepsze bylo by z DOF ale z malutkim .. ten jest zdecydowanie za duzy :) Pracka fajna.

Napisano

Pracka calkiem ladna, ale straznie pusto. Moze dodaj jakas chatke w oddali albo postac ktora zostawila te slady, lub mikolaja z reniferami na niebie ktory wraca po swietach ;)

Napisano

na horyzoncie możesz dodać wystającą czapke lub łep kogoś kto te ślady zostawił :)

no i tak logicznie myśląc to skąd w taką ładną pogodę śnieg??

Napisano

Pracka mi sie podoba, ponieważ uwielbiam śnieg, aczkolwiek mam kilka zastrzeżeń:

1. Czy ktoś widział kiedyś żeby śnieg padał w czasie kiedy świeci słońce i na niebie są niewielkie chmurki?

2. Jeśli ten śnieg jush ma padać w słoneczny dzień to zrób jakieś cienie... będzie bardziej realistyczne (w moim mniemaniu af kors :) )

3. Śnieg na znaku jest jakiś taki mało przekonywujący... zrób żeby był bardziej chropowaty (nie wiem jaka to opcja bo jestem żółtodziób :P)

A tak poza tym to pełen RESPECT

pozdr

Napisano

na moje to moglbys dac zamiast tych kantow jakiegos boxa na zerowce z alpha i scatterem przekopiowac. Bylby o wiele lepszy efekt. a blurek jest gitara tylko mozesz go troche zmniejszyc, bo go za duzo. Takie moje skromne zdanie.

Napisano
  • Autor

Vetis:

Śnieg jest zrobiony z cząsteczek (blizzard czy jakoś tak) z dodanym wiatrem.

Napisano

Pracka ladna i ciekawa, a oto moje uwagi:

- mozesz zastosowac motion blurr do sniegu moze bedzie wygladal bardziej naturalnie

- z DOF\'em bardziej mi sie podoba tylko nie widzialem jak prezentuje sie ze sniegiem

- kompozycja OK ale nie zaszkodzilo by cos po lewej stronie w oddali chociaz z drugiej strony klimat totalnej pustki jest fajniasty

- pogoda moze zbyt sloneczna :)

Pozdrawiam

Napisano

Pracka jak dla mnie słaba - pusto, nudno.. za duże płatki śniegu (płatki?? - chyba raczej śnieżki ;) ) Tak 2+ w szkolnej :)

Napisano

Moijm zdaniem ten z DOF\'em wyglada lepiej, ale dodaj tam snieg i go troche zmniejsz powinien byc minimalny, i oczywiscie zmien nieba na lekko ciemniejsze :)

Aha, bardzo podoba mi sie pomysl z ta czapeczka na horyzoncie.

Pozdrawiam