Napisano 27 Listopad 200717 l Mają na celu pomóc początkującym użytkownikom zwalczyć najczęstsze problemy z jakimi spotkałem się na forum. Chwilowo mam zastój ale dlatego że komp na którym robiłem grafikę wyprowadził się razem z wujkiem a ja zostałem do stycznia z PIII i jeszcze Maxa nie zainstalowałem. http://pl.youtube.com/profile?user=fyglymyg +rep miło widziany :D ale nie żebym się puszył (skądże) Odrazu zaznaczam że jestem autorem tych tutoriali a wiek 28 lat jest po to żebym mógł oglądać wszystkie filmiki Mirach dzięki za użyczenie nazwy
Napisano 29 Listopad 200717 l Tutek dla naprawde poczatkujacych :D ... ale przyznam sie ze z tym Undo to niewiedzialem :D
Napisano 29 Listopad 200717 l HAha.. no z undo rzeczywiscie, fajny motyw na pewno sie przyda na przyszlosc.. wiec lap repa.. tylko gdzie sie go daje..
Napisano 29 Listopad 200717 l Widze ze ciagniesz idee dalej :) Gratuluje. Ja narazie zapracowany strasznie jestem, ale moze tez sie w przyszlosci z czyms nowym dorzuce. pozdrawiam Mirach
Napisano 29 Listopad 200717 l przeczytaj komentarze o tym undo i musialem obejrzec z ciekawosci. Wczesniej juz wiedzialem bo dosyc czesto sie zdarzalo ze 20 cofnięć to za malo.
Napisano 22 Grudzień 200717 l Autor wszystkich zainteresowanych tematem przepraszam za brak update'ów. Nie mam teraz kompa (czasem dorwe sie do jakiegos u kumpla) wiec nie mam jak produkowac. Na szczescie w styczniu (okolo15) dostane nowy i UGt3DSMAX ruszy :)
Napisano 15 Styczeń 200817 l dla totalnych nooobów ? ;> czyli dla mnie :D juz lece do linka :) jak cos zrozumiem to znaczy ze rzeczywiscie dla początkujących ;) EDIT po oglądnęciu wszystkich 4 partów jestem mądrzejszy o jakies 10 % :D a tak na serio to fajne rzeczy przedstawiasz na takich tutorialach dla początkujących :P kiedy part 5 :) ?? czekam ;)
Napisano 15 Styczeń 200817 l ja mam male pytanko jak zmienic jednostke przy tworzeniu np. box z cm na te domyslne?
Napisano 16 Styczeń 200817 l mialem ten sam problem i tak samoTomala mi pomogl :) a jak mam zrobic zeby mi wyskoczyla siatka jak modeluje jakis obiekt w 3d maxie....czyli mam obiekt pomalowany na fioletowo a chce widziec jego SIATKE, WIERZCHOLKI czy jak to sie nazywa... bo potem moge je przeksztalcac.... np z planea zrobic cos w stylu rogow czy cos takiego..... nie wiem gdzie to znalesc jak wlaczyc i jak edytowac ilosc tych wierzcholkow.... Tomala help me :P edit::: f4 xD
Napisano 16 Styczeń 200817 l Chodzi Ci o to zebys widzial siatke na modelu, czy o edycje poly czy tez vertexow.. etc... Jesli chodzi o sama siatke to kliknij PPM w oknie perspektywy (a dokladniej to na napis Perspective :) ) i wlacz opcje Edged Faces, natomiast jesli chodzi Ci o edycje to jak zrobisz konwert np na poly to pod "belka" Selection wybierasz dana czesc objektu ktora chcesz przeksztalcac :) Mam nadzieje ze pomoglem pomimo tego ze tez jestem poczatkujacy i narazie wdrazam sie w zycie forum :) A od siebie dodam ze latwiej sie pracuje na modelu (jak dla mnie) z wlaczona opcja siatki :) Pozdrawiam!
Napisano 16 Styczeń 200817 l Słuchaj NaRe on dobrze pisze. Tryb edged faces masz pod klawiszem F4. I jako że jesteś początkujący uwaga, uwaga jak by Ci kiedyś zniknęły strzałki od przesuwania skalowania itp. to wciśnij klawisz "x". :) Joke
Napisano 24 Styczeń 200817 l Więc zapraszam na tego tu oto prostego tutka dla początkujących grafików. Można się z niego wiele ciekawawych rzeczy dowiedzieć. http://pl.youtube.com/watch?v=4Lr6Hjlq9Ho&feature=PlayList&p=8D56ACF28E67FAA7&index=2 Pomoże on wam w zgłębieniu podstaw interfejsu Maxa
Napisano 24 Styczeń 200817 l bardzo przyjemne tutorki dla początkujących, ale autora tych tutków chyba nie ma na naszym forum?
Napisano 24 Styczeń 200817 l Czarny Lisek - wrzuć link do działu videotutoral, więcej ludzi zobaczy. Jestem mile zaskoczony, że istnieją takie tutki za darmo po polsku.
Napisano 24 Styczeń 200817 l Ok właściwie to podziękuj Szamanowi bo to od niego mam tego tutka ;) Wejdź na jego profil na Yutku i poszukaj listy z tutkami. Mam założyć tam nowy temat ?
Napisano 25 Styczeń 200817 l Autor Claude tutki moje (te z pierwszego postu) Co do trybów wyświetlania to pod F3 macie wireframe
Napisano 11 Luty 200817 l Drugi przycisk myszy na nazwie widoku w lewym górnym rogu, z menu wybierasz siatkę czyli Wireframe albo EdgedFaces... i masz widok krawędzi, przy edycji verteksów będą widoczne. Eventualnie z prawego paska Display i eksperymentuj. Ewentualnie wyłączyć/włączyć modyfikator bryły (np EditPolly) na szczycie stosu modyfikatorów zwłaszcza nad meshsmoth... ewentualnie można jeszcze przetrzeć monitor:) mój jest zaflejony... ;)
Napisano 12 Luty 200817 l HAha.. no z undo rzeczywiscie, fajny motyw na pewno sie przyda na przyszlosc.. wiec lap repa.. tylko gdzie sie go daje.. No w sumie fajne, tylko nie radze ustawiać 120x undo bo troche zamuli kompa...:D