Napisano 28 Listopad 200717 l projekt: architektura wnętrz projektant: adam kraszewski, anna kochman lokalizacja: warszawa klient: prywatny etap: koncepcja . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Napisano 28 Listopad 200717 l ha! pierwszy jestem :D no to zaczynamy: - te takie pseudokadzidełka (nie widze tam źródła światła więc zakładam, że to nie są lampy) - rewelacja - modelowales sam czy zdobyczne ? (swietny koncept w ogole, jeśli możesz to daj linka gdzie można znaleźć referencje do tego ) - albo przynajmniej jak to sie nazywa - co jest na podłodze? (imo pasuje do wnętrza taka biel, ale zastanawiam się właśnie jak takie cos w rzeczywistości zrobić) - nie za nisko miska umywalki w tym zabudowaniu siedzi ? (chyba ze jest jakis patent na ochrone tego drewna przed wodą - nie znam sie na tym, ale tak rzuciło mi sie w oczy) - fajny prysznic, ogólna zabudowa a w zasadzie jej brak. (odkad widzialem "Specjaliste" - mierny nawiasem mowiac film - to też chce prysznic w takim klimacie :D - ogolnie bardzo fajne materialy i render na spodziewanym wysokim poziomie. no co Ci moge powiedziec, no nie rozwijasz sie .
Napisano 28 Listopad 200717 l no jak zawsze wysoki poziom prezentujesz. baaaardzo fajny projekt. można wiedzięc co to za materiał na ścianach? wygląda na jakiś piaskowiec, na beton to za bardzo kremowy kolor ma. fajny i orginalny patent z półką w prysznicu. takie pytanie jeszcze: gdzie dokładnie są drzwi do łazienki? bo jeżeli naprzeciwko prysznica tooo ja chyba bym jakoś podłoge odciął bo woda się pod samo wejście poleje ;] widze że dalej promujecie prysznic przy kibelku ;] pozdrawiam
Napisano 28 Listopad 200717 l Tak na Sans'owe kopyto, ale taki Twój styl;) (to nie zarzut) Lampy skrajnie niepraktyczne (ich rozmieszczenie) i wydaje mi się, że trochę prześwietliłeś podłogę. Hehe, a przyznaj się ile Ci zajęła ta wizka?;] Pozdr
Napisano 28 Listopad 200717 l Jak zawsze fajnie!! :) Hmm... Zastanawiam się z jakiego materiału są ściany wykonane??
Napisano 28 Listopad 200717 l Fajny patent z tym „przedłużeniem” obudowy umywalki na półeczkę prysznicową. Nie pasuje mi czarny kolor wiszących lamp. Ogólnie ładnie – choć może troszkę monotonnie.
Napisano 28 Listopad 200717 l prawie jak rzeźba, "architektony" Malewicza! ale do tego wiszącego finezyjnego "czegoś" jeszcze nie dorosłem :) Szkoda że ściany nie są tłem.
Napisano 29 Listopad 200717 l Autor Loki napisał: - te takie pseudokadzidełka (nie widze tam źródła światła więc zakładam, że to nie są lampy) - rewelacja - modelowales sam czy zdobyczne ? (swietny koncept w ogole, jeśli możesz to daj linka gdzie można znaleźć referencje do tego ) - albo przynajmniej jak to sie nazywa - co jest na podłodze? (imo pasuje do wnętrza taka biel, ale zastanawiam się właśnie jak takie cos w rzeczywistości zrobić) - nie za nisko miska umywalki w tym zabudowaniu siedzi ? (chyba ze jest jakis patent na ochrone tego drewna przed wodą - nie znam sie na tym, ale tak rzuciło mi sie w oczy) 1. almi decor 2. kamień syntetyczny 3. lakier na litym drewnie chudy napisał: no jak zawsze wysoki poziom prezentujesz. baaaardzo fajny projekt. można wiedzięc co to za materiał na ścianach? wygląda na jakiś piaskowiec, na beton to za bardzo kremowy kolor ma. fajny i orginalny patent z półką w prysznicu. takie pytanie jeszcze: gdzie dokładnie są drzwi do łazienki? bo jeżeli naprzeciwko prysznica tooo ja chyba bym jakoś podłoge odciął bo woda się pod samo wejście poleje ;] widze że dalej promujecie prysznic przy kibelku ;] pozdrawiam na ścianie jest trawertyn naturalny. bump mi nie wyszedł :) drzwi są na przeciw umywalki. podłoga ma mininalny stopień 1cm i spadki. higiena intymna ma ogromny wpływ na pożycie seksualne, dlatego promuję bidety lub jak tu prysznic przy wc :) Touch napisał: Tak na Sans'owe kopyto, ale taki Twój styl;) (to nie zarzut) Lampy skrajnie niepraktyczne (ich rozmieszczenie) i wydaje mi się, że trochę prześwietliłeś podłogę. Hehe, a przyznaj się ile Ci zajęła ta wizka?;] Pozdr lampy są tylko ozdobą. downlighty rozmieszczone są w sposób który ma dać światło takie jak na wizualizacji. projekt ze zmianami 3 dni. wizualka 2 dni. peter_muler napisał: prawie jak rzeźba, "architektony" Malewicza! ale do tego wiszącego finezyjnego "czegoś" jeszcze nie dorosłem :) Szkoda że ściany nie są tłem. jak przez mgłę pamiętam jakąś Twoją łazienkę nagrodzoną w cersanicie z ornamentami wpakowanymi "pod publiczkę" ;)
Napisano 29 Listopad 200717 l Ciepły a zarazem sterylny klimat i ta "prostota" sprawiają, że chce się tam być. Tak trzymaj.
Napisano 29 Listopad 200717 l To surowe drewno jest świetne, ale czy to nie utopia? Lampy...trochę ze swiętem zmarłych mi się kojarzą, takie znicze ;), bardzo ładne. Sans, a Ty architekturę też projektujesz czy tylko wnętrza? Pozdrawiam
Napisano 10 Grudzień 200717 l Czemu jest słuchawka prysznicowa przy toalecie..? Tam jest też prysznic czy jak..Te lampy bardzo fajny akcent dekoracyjny chodź w praktyce to nie wiem jak Bedze się sprawowało ( trącanie i bujanie jak na statku;)) jak wygada mocowanie takiej szyby..Przed układaniem kafli czy po? Ona jest mocowana w jakiejś prowadnicy stalowej? Co nie zmienia faktu ze bardzo mi się podoba. Pozdrawiam.
Napisano 11 Grudzień 200717 l arch515 napisał: Czemu jest słuchawka prysznicowa przy toalecie..? Sansowy wynalazek na WC i Bidet w jednym ;] tak mi się zdaje. Co do łazienki to przyjemna, świetny patent z formą przechodzącą przez szybe :)
Napisano 16 Styczeń 200817 l SansSerif napisał: na ścianie jest trawertyn naturalny. bump mi nie wyszedł :) Chciałbym jeszcze zapytać: 1. Jakiej wielkości planujesz płyty kamienia na ścianę? 2. Spotkałem się z firmami ( teoretycznie fachowymi ) które oświadczaję że przygorowane przez nich elementy mogą mieć odchyły +- 2mm. Spotkałeś się z czymś takim? Czy może firmy które znam nie są fachowe ... :/ 3. Jakie jest wykończenie kamienia: poler, czy cięty bez polerowania a wyłącznie szpachlowane pory żywicą? Z góry dziękuję i prozdrawiam / kuback
Napisano 16 Styczeń 200817 l ściany można zrobić też czymś takim : http://www.allegro.pl/item288929543_to_nie_kamien_sciany_elewacje_luki_kominki.html myślę że nadaje się to do łazienek, pewnie są i płyty o podobnej powierzchni. Zastanawiam się ostatnio nad użyciem takich płyt , ma ktoś doświadczenia z takim materiałem ?
Napisano 23 Styczeń 200817 l Nie to zebym, marudził, ale jakoś to mi zawsze wpada w oko i przeszkadza - Zamiast marnego efektu textur sciany na pierwszym planie, chyba lepiej dac brak głębi ostrości... No bo to czego innego tu sie czepiac :)