undercover Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 Tygodniowy Speedpainting 24: Zeus Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna * Prace umieszczamy w tym wątku * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni Nagrody: * Wybór kolejnego tematu * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii ZAKOŃCZENIE 23 SESJI: 8.12.2007 godz. 23:59. SONDA: od 9 do 12.12.2007 (3 dni)
SzU Napisano 1 Grudzień 2007 Napisano 1 Grudzień 2007 A tam Zeus od razu... a do korzeni nic się nie sięga... Perun, Perun!
masz)rum Napisano 4 Grudzień 2007 Napisano 4 Grudzień 2007 a to się włączę ;] 1h http://img453.imageshack.us/img453/2543/zeus1jpgep7.jpg 1,5h
chveti Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 A mnie nie brać pod uwagę przy głosowaniu, ja tylko obalałem mit.
noiprox Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 Hmmm Mont-raz, fajna Ci ta Zeus wyszła :) Bawimy się w łamanie mitów, hmm? No to proszę, jedyny istniejący Zeus-rzeźba. Z lekko współczesnym charakterem ;) ~30minut
undercover Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Napisano 6 Grudzień 2007 zainspirowana noiproxem ;) ale to tylko tak - mnie też proszę nie brać pod uwagę. 10 min By undercover_ja at 2007-12-06 aha - masz fajno tylko troche Ci sie forma gubi chyba Mant-raz - wymiatasz ;)
Mortom Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 mant-raz - chciałbym mieć takie finished jak ty speed :)
mant-raz Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 noiprox: znalazlem ta rzezbe jak robilem rekonesans postaci Zeusa :) undercover, Mortom: dziekuwa, troche jestem zaskoczony, ale nie powiem, ze sie nie ciesze =) pozdrowki.
witkowski Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 przerobilem zeusa na powtorke z anatomii. wszystko bez ref ma sie rozumiec.
leander Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 Witkowski: Fajne, malarskie masz te skale walorow. Anatomia jak dla mnie spoko. Tylko relacje nogi-tułów i szyja-głowa cos szwankuja. undercover: Wspolczesny Zeus z pilotem w reku przedni :) mant-raz: swietne, ale dopiero jak dalem gamme monitora na jasniejszy tryb to docenilem (bo w ogole cos zobaczylem ;) Dosyc ciemna praca, albo ja pracuje na jakims zlym trybie. Metalowy Zeus
mant-raz Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 leander: dzieki, calkiem mozliwe, ze to ja mam zla kalibracje, jest ciemne, ale u mnie widac:) pracuje na maksymalnej jasnosci i maksymalnym kontrascie (wtedy w miare szeroko widze tonalnie). w razie czego przesune jakis suwak i wrzuce powtornie (jesli sie okaze, ze nic nie widac na "standarowym" monitorze). w ogole to jest dla mnie duzy problem, bo inaczej widze na lcd u wspollokatora, zupelnie inaczej juz na laptopie mojej dziewczyny, to mnie przyprawia o straszny bol glowy. jak sobie z tym radzic? mysle tez nad kupnem nowego monitora, moze ktos cos moze polecic?
witkowski Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 mant-raz: tak megaultra to sie nieda. mozna w sumie kupic lcd i przystawka do kalibracji np od eizo ale i tak jak zapalisz swiatlo to bedzie inaczej nic przy ciemnym i jeszcze inaczej jak przy zwyklym dziennym swietle. Ale tak zeby mozna bylo pracowac to mozna np uzyc adobe gamma czy inne programy do softwarowej kalibracji (ale moim zdaniem to nic nie daje). chyba juz lepiej ustawic mniej wszystko podobnie na oko wg innego monitora co jest pewny. amatorskie ale czesto dziala :) zauwazylem ze teraz lcdki z sredniej polki np od sony maja fabrycznie wszystko przyzwoicie ustawione. no i mac.
mant-raz Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 witkowski: kalibrowalem kiedys adobe gamma, ale jak potem patrzylem na swoj obrazek na innym monitorze to lapalem sie za glowe (pelno bylo jakichs smieci w cieniach), jesli chodzi o eizo - bylem jakis czas temu na pokazie kalibracji, faktycznie wygladalo to fajnie, ale sa chyba bardzo drogie. soniaki jakis szczegolnie masz na mysli? a mac - to melodia przyszlosci na razie dla mnie, przynajmniej rok jeszcze jest poza mna :) sorry za robienie z tego watku o hardwarze ;)
Gość rudzik11 Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 no pierwsza moja praca od razu na speedpaint poleci. tak z 1h mazania olowkiem;) kiepska jakos bo musialem zrobic fotke (siadl skaner)
Mortom Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 rudzik11 ale kontrast mogłeś podciągnąć z lekka w PSie albo w Gimpie :) Pozdrawiam :>
Gość rudzik11 Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 link do poprawki http://img141.imageshack.us/img141/1255/img7643pt5.jpg china przesadzilem z tym kotrastem;]
Gość Czarnystefan Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 mant-raz >> fajna ta kobita:) jeśli chodzi o prace do internetu to i tak u każdego będą wyglądały one inaczej, a kalibracja jest potrzebna w zasadzie tylko do druku (tak według mnie:P). zeus zły... (zeusz zeusz kosmateusz)
OmeN2501 Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 "W 1947 Hitler, zawierzając swoim ekspertom, zatwierdził uruchomienie program Fantastische Kommando którego sercem byl Projekt Zeus. Oberführer Klasu Strassen osobiście nadzowrował prace nad tym projektem i sumiennie składał raporty Fuhrerowi z poczynionych postępów. Czego Hitler nie mógł wiedziec to to ze Wielka Armia Czerwona miała swój odpowiednik tej supertajnej jednostki. I była ona już w pełni operacyjna" Troche monochrom wyszedl ale juz nie starczylo czasu na kolory ;] edit: jeszcze 5 min na kolory poswiecilem- wciaz tragedia ale juz troche mniejsza :P Wieksza wersja : klik -
undercover Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Napisano 7 Grudzień 2007 oj oj no to będzie dylemacik maly co do postawienia głosu :) ale chyba nie tylko ja bede miec taki problem . dobrze, dobrze...hehe
ortheza Napisano 7 Grudzień 2007 Napisano 7 Grudzień 2007 wy ludzie to jestescie straszni :] dzialacie jak na allegro . wstawiacie oferte na 0.5 sekundy przed koncem aukcji i pozamiatane
janko1987 Napisano 8 Grudzień 2007 Napisano 8 Grudzień 2007 Ortheza nie strasz hehe :)noh zeby nie robic sobie zartów to cos powazniejszego zucam - zeus full time
leander Napisano 8 Grudzień 2007 Napisano 8 Grudzień 2007 ZAKOŃCZENIE 23 SESJI: 8.12.2007 godz. 23:59 czyli dzis wieczorem koniec
kielon[PL] Napisano 8 Grudzień 2007 Napisano 8 Grudzień 2007 no pięknie:D... nie ma bardzo porównania ale też cos dodam od siebie:D
Rekomendowane odpowiedzi