Napisano 1 Grudzień 200717 l Używał ktoś taki navigator ? .Chciałbym znać opinie użytkowników tego toola, czy to naprawde usprawnia prace przy modelowaniu/projektowaniu?.
Napisano 3 Grudzień 200717 l Hmm... tak szczerze to chyba możesz go odpuścić. Tzn. trzeba się przyzwyczaić do jego używania i nie jest wtedy źle, sam go przez pewien czas używałem, ale że nie mogłem go w pracy podpiąć to ciężko mi było się non stop przestawiać na pracę z nim i bez i teraz tylko sporadycznie z niego korzystam. pozdrawiam, makak_
Napisano 3 Grudzień 200717 l gdzieś w serwisie powinna leżeć moja recka na temat Navigatora i chyba ze 3 wątki na jego temat założone :) Całkiem fajny bajerek, podobno są ludzi, którzy na tym pracuję regularnie, mi jednak nie udało się do końca przyzwyczaić, lata pracy z klawiaturą zrobiły swoje, nie miałem okazji pobawić się dłużej Pilotem, a coś czuję że było by dużo lepiej, tylko cena sporo wyższa. Pozdrawiam
Napisano 3 Grudzień 200717 l Hejka!! Ja uzywam Space Navigatora od jakiegos miesiaca. Podobnie jak Ty zastanawialem sie troche nad zakupem. Jesli nastawiasz sie, ze bedziesz go caly czas uzywal to OK, bo tak jak makak_ mowi, ciezko pracowac z i bez, a i stare przyzwycczajenia z klawiatura robia swoje. Ja dopiero zaczynam przygode i uwazam, to za dobra inwestycje, bo znacznie ulatwia prace. Moge dodac, ze dziala nawet z Photoshopem. Jesli masz jakies pytania wal smialo. Pozdrawiam, xaoo
Napisano 11 Grudzień 200717 l Używał ktoś taki navigator ? .Chciałbym znać opinie użytkowników tego toola, czy to naprawde usprawnia prace przy modelowaniu/projektowaniu?. Witaj! Ja w pracy pracuje na http://www.komputronik.pl/Myszki/Logitech/Logitech_retail/3Dconnexion__manipulatory_3D/Manipulator_3DConnexion_SpacePilot/pelny,id,44936/ moim zdaniem tam gdzie pracuje sie w 3D to "space mouse" odciąża rękę w której trzymasz zwykłą myszkę i bardzo ułatwia prace. Do domku polecał bym "klase" niższy manipulator. Pozdrawiam
Napisano 11 Grudzień 200717 l gdzieś w serwisie powinna leżeć moja recka na temat Navigatora i chyba ze 3 wątki na jego temat założone :) Całkiem fajny bajerek, podobno są ludzi, którzy na tym pracuję regularnie, mi jednak nie udało się do końca przyzwyczaić, lata pracy z klawiaturą zrobiły swoje, nie miałem okazji pobawić się dłużej Pilotem, a coś czuję że było by dużo lepiej, tylko cena sporo wyższa. Pozdrawiam Pracuje na CATIA manipulatorem i świetnie się sprawdza w modelowaniu :) Pozdrawiam
Napisano 11 Grudzień 200717 l navigator do modelowania jest fajny ale brakuje mu plugina zeby w zbrushu sculpowac wiec jego jest taki minus, ale ogolnie fajny dodatek na blat i ladnie swieci ;)
Napisano 11 Grudzień 200717 l ja uzywam w level designie super do dostania sie w niektore miejsca i czasem przyu modelowaniu itemow też sie przydaje
Napisano 15 Grudzień 200717 l Autor Dzieki za opinie , miałem szczęście potestować w pracy spaceball-a i spacepilota na Solidwork-sie , fajny tool , chociaż jednak nie jest niezbędny (taki miły dodatek ,który czasami odciąża łapę na myszce).
Napisano 22 Marzec 200817 l Autor Wie ktos moze czy sa sterowniki ,jakis path do zbrusha/mudbox-a dla spacepilota?