pixelangel Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 Używał ktoś taki navigator ? .Chciałbym znać opinie użytkowników tego toola, czy to naprawde usprawnia prace przy modelowaniu/projektowaniu?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 Hmm... tak szczerze to chyba możesz go odpuścić. Tzn. trzeba się przyzwyczaić do jego używania i nie jest wtedy źle, sam go przez pewien czas używałem, ale że nie mogłem go w pracy podpiąć to ciężko mi było się non stop przestawiać na pracę z nim i bez i teraz tylko sporadycznie z niego korzystam. pozdrawiam, makak_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 gdzieś w serwisie powinna leżeć moja recka na temat Navigatora i chyba ze 3 wątki na jego temat założone :) Całkiem fajny bajerek, podobno są ludzi, którzy na tym pracuję regularnie, mi jednak nie udało się do końca przyzwyczaić, lata pracy z klawiaturą zrobiły swoje, nie miałem okazji pobawić się dłużej Pilotem, a coś czuję że było by dużo lepiej, tylko cena sporo wyższa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 Hejka!! Ja uzywam Space Navigatora od jakiegos miesiaca. Podobnie jak Ty zastanawialem sie troche nad zakupem. Jesli nastawiasz sie, ze bedziesz go caly czas uzywal to OK, bo tak jak makak_ mowi, ciezko pracowac z i bez, a i stare przyzwycczajenia z klawiatura robia swoje. Ja dopiero zaczynam przygode i uwazam, to za dobra inwestycje, bo znacznie ulatwia prace. Moge dodac, ze dziala nawet z Photoshopem. Jesli masz jakies pytania wal smialo. Pozdrawiam, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzolMisz Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Używał ktoś taki navigator ? .Chciałbym znać opinie użytkowników tego toola, czy to naprawde usprawnia prace przy modelowaniu/projektowaniu?. Witaj! Ja w pracy pracuje na http://www.komputronik.pl/Myszki/Logitech/Logitech_retail/3Dconnexion__manipulatory_3D/Manipulator_3DConnexion_SpacePilot/pelny,id,44936/ moim zdaniem tam gdzie pracuje sie w 3D to "space mouse" odciąża rękę w której trzymasz zwykłą myszkę i bardzo ułatwia prace. Do domku polecał bym "klase" niższy manipulator. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzolMisz Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 gdzieś w serwisie powinna leżeć moja recka na temat Navigatora i chyba ze 3 wątki na jego temat założone :) Całkiem fajny bajerek, podobno są ludzi, którzy na tym pracuję regularnie, mi jednak nie udało się do końca przyzwyczaić, lata pracy z klawiaturą zrobiły swoje, nie miałem okazji pobawić się dłużej Pilotem, a coś czuję że było by dużo lepiej, tylko cena sporo wyższa. Pozdrawiam Pracuje na CATIA manipulatorem i świetnie się sprawdza w modelowaniu :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 navigator do modelowania jest fajny ale brakuje mu plugina zeby w zbrushu sculpowac wiec jego jest taki minus, ale ogolnie fajny dodatek na blat i ladnie swieci ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 ja uzywam w level designie super do dostania sie w niektore miejsca i czasem przyu modelowaniu itemow też sie przydaje 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixelangel Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Dzieki za opinie , miałem szczęście potestować w pracy spaceball-a i spacepilota na Solidwork-sie , fajny tool , chociaż jednak nie jest niezbędny (taki miły dodatek ,który czasami odciąża łapę na myszce). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixelangel Napisano 22 Marzec 2008 Autor Share Napisano 22 Marzec 2008 Wie ktos moze czy sa sterowniki ,jakis path do zbrusha/mudbox-a dla spacepilota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi