Napisano 16 Marzec 200817 l podoba mi sie wszystko, a co do akwareli napisz pare slow dla laika jak je malujesz.
Napisano 16 Marzec 200817 l Autor mant-raz -> kiedyś coś takiego popełniłem, myślę, że pomoże bardziej niż słowa: http://fc01.deviantart.com/fs20/f/2007/301/2/5/Impression____step_by_step_by_jakubziom.jpg Jak maluje hmm.. nie da się za bardzo powiedzieć.. każda praca jest innym wyzwaniem, trzeba doskonalić własną technikę, można też kupić sobie jakąś książkę na początek ;) Generalnie więcej myślenia, (warto malować pojedyńczymi plamami - poruszasz się w obrębie jednej plamy i ją kształtujesz dobierając wody i farby zanim wyschnie) i z tego budować obraz) niż malowania, żeby nie zepsuć :) Póki co jak widać maluję głównie odtwórczo, uczę się, choć powoli staram się coś projektować :)
Napisano 23 Marzec 200817 l Autor Akwarelka, format A2. Kolory w przyziemiu były sporym wyzwaniem, nie podołałem do końca : (
Napisano 25 Marzec 200817 l "na wykłady chodzę głównie po to żeby sobie porysować, szczególnie jak gadają o żelbecie i innych "pierdołach" " hahaha dobre chyba na asp bys sie nadal bardziej, bo te pierdoly to jednak na architekturze sa dosc wazne :D ale ja tez tylko po to chodizlem na wyklady:)
Napisano 19 Styczeń 201510 l Autor ostatnio trochę rysuję cienkopisem, miałem dłuższą przerwę: tutaj prace w których są jakieś pomysły, takie ilustracje i proste koncepty.. przymierzam się do ilustracji w 3d najprawdopodobniej na podstawie tych dwóch robotów - postaci - "mama i nastolatek". (trzeci z lewej od góry) Rysunki zrobione w ciągu ostatnich 3 miesięcy... pracuję w architekturze więc nie robię tego więcej bo nie mam zwyczajnie czasu zaraz dodam drugi post w którym będą studia z natury i kilka portretów bo tego narobiłem troszkę więcej Edytowane 19 Styczeń 201510 l przez jakubziom
Napisano 19 Styczeń 201510 l Autor troszkę więcej rysunków: akty cienkopisem i kilka rysunków ołówkiem, głównie portretów mam wrażenie że czasami gdzieś za mocno podrysuję i tworza się niepotrzebne plamy.. te na górze dwa akty są najświeższe. Ogólnie chciałbym nauczyć się używać mniej kresek i pokazywać to samo ich mniejsza ilością : ) na dole zestawu rysunków umieściłem szkice znanych ludzi, żeby było widać że mniej więcej uchwycam podobieństwo: Podsumowując ostatnie rysowanie mam wrażenie, że powinienem więcej ćwiczyć z wyobraźni, koncepty bo w tej dziedzinie mam mało doświadczenia... za jakieś 3 miesiące postaram sie coś więcej zuploadować... może wcześniej... aha, pięć gwiazdek dostałem dawno temu... teraz widzę, że ludzie z trzema robią tutaj znacznie lepsze rzeczy.... przynajmniej tak mi sie wydaje : ) Edytowane 19 Styczeń 201510 l przez jakubziom
Napisano 19 Styczeń 201510 l Autor dodaję jeszcze trochę różnych szkiców... na warsztatach z rysunku robimy takie kilkuminutowe... od 1 minuty do 5 minut na rysunek.. ktoś mi powiedział że w tych szkicach moja kreska jest żywsza... myślę że całkiem fajne są te na górze, pozostałe już mi się mniej podobają ; / dodałem też szkice kota z natury... również szybkie bo lubił się ruszać : )
Napisano 28 Luty 201510 l Autor kilka rysunków na tablecie, większośc z wyobraźni: trochę inna, grubsza kreska, bardziej jakby pędzelkiem z tuszem malowane: