Petrov Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 No wiec przymierzam sie do zrobienia takiej malej scenki morskiej bitwy z okresu mniej-wiecej IIWW, ale w takim troche alternatywnym ujeciu ( raczej bardzo alternatywnym sadzac po modelu :) ) Poki co wyszlo mi cos takiego...
Orion Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 A czego dokładnie to jest model i z czym będzie się mierzył??
Hexon Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 Ale co to jest? :D Kablub lodzi podwodnej Kiosk rodem z jakiegos pancernika Wieze rodem z Abramsow Lufy troche nieteges jezeli to ma byc morskie ;D (nie ten kaliber) Podstawa pod to naprawde niewykonalna :D A te balkoniki to taki taras widokowy ??? :D Mam pare pytan: -to jest statek podwodny czy nawodny? -ma mozliwosc latania? :D:D:D Generalnie model spoko ale napewno nie z wwII
Pablo Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 Ladne szczegoly...mam nadzieje ze pozniej tak caly model bedzie wygladal.... pozdr
kowalski Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 Hexon nie czepiaj się - okręt powstał zgodnie z zasadą: \"Modeluję wszystko co pływa, pod warunkiem, że jeździ i lata\" :) parafraza jednego gościa z forum modelarzy.
Petrov Napisano 31 Grudzień 2003 Autor Napisano 31 Grudzień 2003 \"To\" ma byc (przynajmniej w zalozeniu i po skonczeniu) jedna z niemieckich wunderwaffe, ktora bedzie efektownie tonac po trafieniu juz z bardziej tradycyjnego np. pancernika :D...hmmm Hexon, latac to on raczej nie bedzie, ale o zanurzaniu pomysle ;) A co do animacji to chyba moj sprzet nie pociagnie calej scenki, a jak nawet to predzej dostane zalamania nerwowego niz on skonczy ;)
Hexon Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 Hmm radze poszperac wiecej o wunderwaffe bo raczej niem to niemieckich krztaltow a raczej przypomina okrety klasy acura. Pod woda to plywac niemoze poniewaz uniemowliwia to krztalt kiosku i dziala ktore wiadomo podczas wwII byly stosowane gora w postaci 2 sztuk na okrencie. Bo jezeli okrent zeby zniszczyc wroga jednostke musial sie wynurzyc to by raczej stracilo sens, bo stal by sie wtedy zbyt latwym celem i niemial by zadnej przewagi. Aha i jeszcze pytanie bo jezeli kolo kiosku to okragle to jest komin to raczej w zlym miejscu bo podspodem jest \"taras widokowy\" :D A skoro jest i komin to okret sie niemoze wlazic pod wode :D
Orion Napisano 1 Styczeń 2004 Napisano 1 Styczeń 2004 Wiesz niezbyt mi to przypomina jakąkolwiek jednostką wunderwaffe :D, za to idealnie nadaje się na Sci - Fx. Jakbyś walnął to w klimatach future wtedy byłby gites :)
Krzysiek Napisano 1 Styczeń 2004 Napisano 1 Styczeń 2004 Mi sie model bardzo podoba, jest bardzo \"estetyczny\". Ja bym jeszcze dodal jakies nity, alebo cos w tym stylu, na kadlub, bo wyglada jak by to byl jeden odlew, a tak raczej w rzeczywistosci nie jest. Pozdrawiam
Fafex Napisano 1 Styczeń 2004 Napisano 1 Styczeń 2004 To jak już tak zacząłeś, to zrób ten statek z \"Ligi Niezwykłych Dżentelmenów\" (jeśli wiesz o co mi chodzi ;))
Fafex Napisano 1 Styczeń 2004 Napisano 1 Styczeń 2004 Aha, i jeszcze jedno. Powiedz mi w którą stronę on pływa, bo jakoś obydwa końce nie wyglądają na początek tej łodzi.
Pionier Napisano 1 Styczeń 2004 Napisano 1 Styczeń 2004 morze jest do dupy tak jak i tlo (choc domyslam sie ze to tak tylko zeby bylo narazie - potem to dopracujesz, prawda? :] ). co do samego okretu zgadzam sie z Hexonem - nijak to bedzie plywac ani nijak przypomina okret z IIWŚ. Chyba ze idziesz w klimaty sf to ok. Pozdrawiam.
javor Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 hexon: maksymanie po 2 działa ???? u mnie na półce stoi model z czterema dużymi działami i masą mniejszych !! a co do sci-fi to dobry pomysł
Petrov Napisano 2 Styczeń 2004 Autor Napisano 2 Styczeń 2004 No wiec tak: (1) morze i tlo to oczywiscie prowizorka dla potrzeb prezentacji modelu :) (2) hmm IIWW to rzeczywiscie z tego nie bedzie, wiec startuje z klimatem SF (3) Z braku czasu nie bardzo ruszylem z pracka, tylko troche przemodelowalem mostek, ale mam zamiar do konca tygodnia skonczyc modelik :)
Sharp Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 Takie coś nie ma prawa wogole pływac no ale dobra...niech bedzie:) Brakuje mi tu tylko jeszcze płyty startowej dla samolotów,szalup i żagla, wtedy to coś byloby polaczeniem wszystkiego co pływa :D aaa, skrzydła i silniki odrzutowe dorób to bedzie juz naprawde full wyposarzenie , no i koła tak na wszelki wypadek jakby woda się nagle skończyła[lol2]
Hexon Napisano 2 Styczeń 2004 Napisano 2 Styczeń 2004 javor podaj mi okrety podwodne ktore posiadaly wiecej niz 2 dziala najbardziej popularne byly niemieckie krowy ktore mialy 2 dziala.
Rekomendowane odpowiedzi