Napisano 31 Grudzień 200321 l No wiec przymierzam sie do zrobienia takiej malej scenki morskiej bitwy z okresu mniej-wiecej IIWW, ale w takim troche alternatywnym ujeciu ( raczej bardzo alternatywnym sadzac po modelu :) ) Poki co wyszlo mi cos takiego...
Napisano 31 Grudzień 200321 l Ale co to jest? :D Kablub lodzi podwodnej Kiosk rodem z jakiegos pancernika Wieze rodem z Abramsow Lufy troche nieteges jezeli to ma byc morskie ;D (nie ten kaliber) Podstawa pod to naprawde niewykonalna :D A te balkoniki to taki taras widokowy ??? :D Mam pare pytan: -to jest statek podwodny czy nawodny? -ma mozliwosc latania? :D:D:D Generalnie model spoko ale napewno nie z wwII
Napisano 31 Grudzień 200321 l Ladne szczegoly...mam nadzieje ze pozniej tak caly model bedzie wygladal.... pozdr
Napisano 31 Grudzień 200321 l Hexon nie czepiaj się - okręt powstał zgodnie z zasadą: \"Modeluję wszystko co pływa, pod warunkiem, że jeździ i lata\" :) parafraza jednego gościa z forum modelarzy.
Napisano 31 Grudzień 200321 l Autor \"To\" ma byc (przynajmniej w zalozeniu i po skonczeniu) jedna z niemieckich wunderwaffe, ktora bedzie efektownie tonac po trafieniu juz z bardziej tradycyjnego np. pancernika :D...hmmm Hexon, latac to on raczej nie bedzie, ale o zanurzaniu pomysle ;) A co do animacji to chyba moj sprzet nie pociagnie calej scenki, a jak nawet to predzej dostane zalamania nerwowego niz on skonczy ;)
Napisano 31 Grudzień 200321 l Hmm radze poszperac wiecej o wunderwaffe bo raczej niem to niemieckich krztaltow a raczej przypomina okrety klasy acura. Pod woda to plywac niemoze poniewaz uniemowliwia to krztalt kiosku i dziala ktore wiadomo podczas wwII byly stosowane gora w postaci 2 sztuk na okrencie. Bo jezeli okrent zeby zniszczyc wroga jednostke musial sie wynurzyc to by raczej stracilo sens, bo stal by sie wtedy zbyt latwym celem i niemial by zadnej przewagi. Aha i jeszcze pytanie bo jezeli kolo kiosku to okragle to jest komin to raczej w zlym miejscu bo podspodem jest \"taras widokowy\" :D A skoro jest i komin to okret sie niemoze wlazic pod wode :D
Napisano 1 Styczeń 200421 l Wiesz niezbyt mi to przypomina jakąkolwiek jednostką wunderwaffe :D, za to idealnie nadaje się na Sci - Fx. Jakbyś walnął to w klimatach future wtedy byłby gites :)
Napisano 1 Styczeń 200421 l Mi sie model bardzo podoba, jest bardzo \"estetyczny\". Ja bym jeszcze dodal jakies nity, alebo cos w tym stylu, na kadlub, bo wyglada jak by to byl jeden odlew, a tak raczej w rzeczywistosci nie jest. Pozdrawiam
Napisano 1 Styczeń 200421 l To jak już tak zacząłeś, to zrób ten statek z \"Ligi Niezwykłych Dżentelmenów\" (jeśli wiesz o co mi chodzi ;))
Napisano 1 Styczeń 200421 l Aha, i jeszcze jedno. Powiedz mi w którą stronę on pływa, bo jakoś obydwa końce nie wyglądają na początek tej łodzi.
Napisano 1 Styczeń 200421 l morze jest do dupy tak jak i tlo (choc domyslam sie ze to tak tylko zeby bylo narazie - potem to dopracujesz, prawda? :] ). co do samego okretu zgadzam sie z Hexonem - nijak to bedzie plywac ani nijak przypomina okret z IIWŚ. Chyba ze idziesz w klimaty sf to ok. Pozdrawiam.
Napisano 2 Styczeń 200421 l hexon: maksymanie po 2 działa ???? u mnie na półce stoi model z czterema dużymi działami i masą mniejszych !! a co do sci-fi to dobry pomysł
Napisano 2 Styczeń 200421 l Autor No wiec tak: (1) morze i tlo to oczywiscie prowizorka dla potrzeb prezentacji modelu :) (2) hmm IIWW to rzeczywiscie z tego nie bedzie, wiec startuje z klimatem SF (3) Z braku czasu nie bardzo ruszylem z pracka, tylko troche przemodelowalem mostek, ale mam zamiar do konca tygodnia skonczyc modelik :)
Napisano 2 Styczeń 200421 l Takie coś nie ma prawa wogole pływac no ale dobra...niech bedzie:) Brakuje mi tu tylko jeszcze płyty startowej dla samolotów,szalup i żagla, wtedy to coś byloby polaczeniem wszystkiego co pływa :D aaa, skrzydła i silniki odrzutowe dorób to bedzie juz naprawde full wyposarzenie , no i koła tak na wszelki wypadek jakby woda się nagle skończyła[lol2]
Napisano 2 Styczeń 200421 l javor podaj mi okrety podwodne ktore posiadaly wiecej niz 2 dziala najbardziej popularne byly niemieckie krowy ktore mialy 2 dziala.