Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wiem, że mnie zabluzgacie, że offtop i że gdzieś ten temat się już pojawił (nie mogłem znaleźć), ale pomóżcie. Zniknęły mi kropeczki symbolizujące vertexy... Jak można je przywrócić ? ( 3ds 9 )

Tak poza tym to witajcie wszyscy, to mój pierwszy post na tym forum. W sumie dołączyłem już parę miesięcy temu a forum odwiedzam prawie codziennie, a nie chciałem pisać żadnego posta bez pochwalenia się jakąś pracką. No nic. Jak uznam, że będzie któraś wyglądała tak, żeby po bluzgach nie zapaść się pod ziemię to właduję...

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

co znaczy zniknely? w jakim momencie/po zrobieniu czego?

moze poprostu wyszedles z trybu edycji siatki EditMesh/EditPoly?

Napisano

Mi tez czasami zniakaja. Poprostu ich nie ma. Pomaga zamkniecie 3ds i odpalenie go jeszcze raz. Podejrzewam ze cos z pamiecia albo poprostu jakis bug.

Napisano

więc... Włącz Vertex Selection mode :-]

Gdzieś tam w Preferences powinno być wielkość kropeczki vertexa

PREFERENCES-> VIEWPORT -> Show verticies as dots i tam se wielkość ustawiwasz

jak nie działa

W zakładce menu Customize ustaw default'we ustawienia GUI.tj. załaduj podstawowe gui.

Napisano

Dzięki ! Wystarczyło zrestartować :-).... (ale ze mnie idiota, ale ze mnie idota )

Napisano

Pomaga zamkniecie 3ds

Restart zawsze pomagal.

Dobry pomysł na rozwiązanie poblemu ;p

Napisano

Ja mam takie akcje jak używam Paint Deformation w editable poly, znikają vertexy i trzeba restartować maxa. Taki bug.

Napisano

Mam właśnie podobny problem i żadne z waszych rozwiązań nie dało efektu :/ Próbowałem już wszystiego, nawet zmiany sterowników graficznych... nic. Za każdym razem verteksy pojawiały się, ale wystarczyło lekko przesunąć widok/ obrócić i znikały. Dopiero po zmianie DirectX'a na OpenGL widzę vertexy...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności