palmer Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 witam ... mam pytanie dla znawcow photoshopa (i nie tylko) jak zrobic bump z tekstury plytki w photoshopie ??? (plik jpg) sciagnalem tekstury plytek ze strony http://www.tubadzin.pl i chcialbym aby ponalozeniu wygladaly realistycznie. Potrzebuje wiec stworzyc bump'a ..... z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam !! p.s zalaczam przykladaowa plytke
Scottero Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 btw. ktos jeszcze bump'a starego uzywa? :D
zgred Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 ktos jeszcze bump'a starego uzywa? :D O co ci konkretnie chodzi???
Temporal Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 co to jest stary bump? chodzi o to ze stary to bump a nowy to normal bump?
biszkopte Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 pobaw sie jeszcze kontrastem:D do tego bumpa !
SoAd Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Jak ci się nie chce to mozesz nic nie robić, poprostu wrzucić tego jpga do slotu bump w materiale.I działa, a roboty mniej, i miejsca w pamięci więcej
illy Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Ja uzywam bumpa. Nie potrzebuje nowoczesnych technik jak normalmapy i displace bo i tak w finale tego nie widac, wazne ze cos cien rzuca, badz swiatlo odbija i tyle. A nic nie trzeba specjalnie liczyc.
tweety Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 btw. ktos jeszcze bump'a starego uzywa? :D ja używam. najszybszy sposób na podkreślenie złożoności powierzchni i pozbycie się denerwującego efektu "like CG". Pozdrawiam
Master Kiełbaster Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 ctrl shift u, unsharp mask i ctrl shift L
Neaniver Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 Nie prościej użyć Crazy Bumpa ?? http://www.crazybump.com/ Program jest rewelacyjny. Polecam :-)
Rekomendowane odpowiedzi