Napisano 8 Grudzie艅 200717 l Hej 聽 News nie do konca graficzny, ale przydatny: http://digitpedia.com/news/kaspersky-loses-the-vb100-certification/ 聽 W grudiowych testach Kaspersky, Avast i jeszcze troche antyvirow, straci艂y certyfikat VB100 (cos w rodzaju niezaleznego certyfikatu ISO w dziedzinie wykrywalnosci wirusow). Z pozytywnych wiesci darmowy AVG zdal test (podobnie jak NOD32, BitDefender i jeszcze ciut innych). 聽 Wiecej i dokladniej na stronach organizacji Virus Buletin. http://www.virusbtn.com Niestety trzeba sie zalogowac / zalozyc konto. Jak komus sie nie chce polecam strone http://www.bugmenot.com z gotowymi loginami. 聽 pozdrawiam Mirach
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l Mia艂em Avasta i da艂 przys艂owiowego cia艂a Bez Formatu si臋 nie oby艂o. 聽 Teraz Mam NOD'a 32 i jest ok :)
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l no ,dobrze wiedzie膰 :P sam troche testowa艂em z anty wirami..chwilowo mam avg.. Norton nie wykry艂 kilku trojan贸w kt贸re wykry艂 avg..olaboga..Poza tym dobrze mie膰 jeszcze jaki艣 Spybot np... pozdro
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l pytanie apropo AVG free - czemu nie leczy plik贸w tylko je usuwa ? macie na to jak膮膰 recept臋 ? Ma艂o zabawne jak z wirusem wywala r贸wnie偶 index.html - do tego antywira nie potrzebuje
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l Smiac mi sie chce jak widze kogos uzywaj膮cego antywira i firewalle oraz inne ustrojstwa...
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l Smiac mi sie chce jak widze kogos uzywaj膮cego antywira i firewalle oraz inne ustrojstwa... 聽 a Ty jak Chuck Norris pewnie dajesz bana trojanowi i on sam znika ?
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l 艢mia膰 mi sie chce, jak kto艣 pod windowsem nie u偶ywa antywira i/lub firewalla, bo twierdzi, ze jak sie umie korzysta膰 z internetu to nie ma 偶adnych wirus贸w na kompie 聽 Mam NOD32 i jak sie 艂膮czy艂em z Ardenim i Fargatem w sie膰, to uratowa艂 mi dupsko niemi艂osiernie. Teraz ja mam czysty system (do tego NOD prawie w og贸le nie zamula kompa), a oni m臋cz膮 sie z jakim艣 autorun trojan downloader :P Fargate nawet zainstalowa艂 Avasta, ale ten da艂 cia艂a
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l Przestan piksar strugac tutaj pana i si臋 m膮drzyc rzucaj膮c g艂upawe teksty... kt贸re na nikim wra偶enia nie robi膮. 聽 Poprostu wiem po sobie oraz po znajomych 偶e istalowanie tego typy soft贸w etc w dzisiejszychy czasach mija si臋 z celem, skoro co dzie艅 odkrywane s膮 nowe luki oraz nowe wirusy, trojany etc.. 聽 Ponadto sjest z tym masa problem贸w i zazwyczaj gorzej si臋 na tym wychodzi, ni偶eli bez istalowania oprogramowania tego typu (o czym sam ju偶 wspomnia艂es odno艣nie usuwania plik贸w itd.) 聽 Pozdrawiam.
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l Przestan piksar strugac tutaj pana i si臋 m膮drzyc rzucaj膮c g艂upawe teksty... kt贸re na nikim wra偶enia nie robi膮.聽 Pozdrawiam. 聽 upssss, nie trzymamy ci艣nienia ? 聽 problem rozwiazany, usun膮艂em kod wirusa z pliku recznie edytorem hex 聽 zgodnie z twoj膮 ide膮 nie mia艂em przez ostatnie 2 miechy zadnego antywirusa i AVG wysypa艂 19 trojan贸w i innych wynalazk贸w. Czy warto miec antywirusa czy nie oce艅 sam.
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l zgadzam si臋 z Piksarem. lepiej by膰 zabezpieczonym cho膰by przeciw 5 % virus贸w czy wog贸le?
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l upssss, nie trzymamy ci艣nienia ?聽 problem rozwiazany, usun膮艂em kod wirusa z pliku recznie edytorem hex 聽 zgodnie z twoj膮 ide膮 nie mia艂em przez ostatnie 2 miechy zadnego antywirusa i AVG wysypa艂 19 trojan贸w i innych wynalazk贸w. Czy warto miec antywirusa czy nie oce艅 sam. 聽 Ja jestem spokojny - je艣li ty nie trzymasz to twoj problem, przygl膮dam si臋 Tobie od pewnego czasu i wsz臋dzie szukasz zwady. 聽 To 偶e nie mia艂es 偶adnego antywiurusa i masz 19 trojan贸w to ju偶 tw贸j problem - nic mi do tego, o mnie to nie 艣wiadczy. 聽 Fajny masz Cut - zagrywka niczym dziciak w przedszkolu.
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l omg od razu jeden na drugiego :F "Poprostu wiem po sobie oraz po znajomych 偶e istalowanie tego typy soft贸w etc w dzisiejszychy czasach mija si臋 z celem, skoro co dzie艅 odkrywane s膮 nowe luki oraz nowe wirusy, trojany etc.." nie zgadzam si臋 z tym ,po to s膮 update'y baz danych wirus贸w itp. lepiej mie膰 dobrego firewalla i antywira ni偶 nie mie膰 nic ... ale oczywiste jest 偶e nic Ci nie da 100% ochrony. "Ponadto sjest z tym masa problem贸w i zazwyczaj gorzej si臋 na tym wychodzi, ni偶eli bez istalowania oprogramowania tego typu (o czym sam ju偶 wspomnia艂es odno艣nie usuwania plik贸w itd.)" niestety czasami tak jest;) pami臋tam jak kilka lat temu odinstalowa艂em nortona i przy okazji mi ze偶ar艂 jaki艣 .dll i windows ju偶 nie wsta艂 :/ ave
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l pakiety nortona to jedyny s艂uszny wyb贸r je艣li si臋 chce zajecha膰 system... nod32 spe艂nia u mnie bardzo dobrze swoj膮 rol臋, a nie mia艂em nigdy problem贸w z kompatybilno艣ci膮. 聽 MOYB: my艣l臋 偶e jednak lepiej mie膰 jakiego艣 antyvira (nie musi to by膰 kombajn a la norton) - zawsze to zwi臋ksza bezpiecze艅stwo.
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l Sama odrobina rozs膮dku zwi臋ksza bezpiecze艅stwo. 聽 Jak kto woli - dla mnie mo偶ecie instalowac po 5 anty.... Ja si臋 do tego nie przekonam.
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l Wszystko zale偶y do czego si臋 u偶ywa kompa - du偶o sciagam z netu (oko艂o 100GB miesi臋cznie) du偶o syfu idzie z tym i tu mam antywira. Ale na kompie do maxa i PS-a nie mam nic, komp nie jest nawet pod艂膮czony do sieci komputerowej, wi臋c ma艂o prawdopodobne 偶e co艣 chapnie (chyba 偶e na pendrivie co艣 przeniose). Reszta komp贸w, bez antywir贸w, ale raz w miesiacu skanuje http://www.mks.com.pl online za free.
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l Smiac mi sie chce jak widze kogos uzywaj膮cego antywira i firewalle oraz inne ustrojstwa... A auto te偶 zostawisz na parkingu bez alarmu i z otwartymi drzwiami ? Jasne, 偶e przed wszystkim si臋 nie zabezpieczysz, ale lepsze to ni偶 nic, a stwierdzenie, 偶e odrobina rozs膮dku wystarczy te偶 chybione bo czasami chcesz poogl膮da膰 prywatne strony/portfolia, a te b臋d膮 zawirusowane (chyba piksar mia艂 z tym problem) i co w takim wypadku ? 聽 A z swojego do艣wiadczenia to moge odradzi膰 avasta
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l mks o ktorym wspomnia艂daje rade - ale chodzi tu bardziej o to 偶e programy po pierwsze zamulaja kompa, po drugie cz臋sto sie sypie wszystko z r贸偶nych powod贸w etc. 聽 Co to za technika skoro wszyscy odradzaj膮...
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l No to ja mam Winde i Linuksy Na windzie mam jednego antywira (przed chwil膮 dowiedzia艂em si臋, 偶e straci艂 certyfikat, a tam co mnie to) Kasperskiego. I to mi wystarcza. System chodzi ju偶 z rok bez formata i ca艂y czas bez 偶adnych problem贸w ;) O linuxie nie ma co m贸wi膰 :D MONKEY ON YOUR BACK - jakiego systemu u偶ywasz, 偶e tak odradzasz antywir贸w? OpenBSD? My艣l臋, 偶e je艣li to jest Windows to mo偶e by膰 ci臋偶ko...
Napisano 9 Grudzie艅 200717 l System chodzi ju偶 z rok bez formata i ca艂y czas bez 偶adnych problem贸w ;) 聽 To tak jak u mnie z tym 偶e bez antywira. 聽 Siedze na xpku (serwer) i redhat(lap).
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto