Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej!!!

To najnowsza dzisiejsza pracka.

Pierwotny szkic do pracy zajął 1,5h. Miałem na nim jednorożca ale zajeżdżał kiczem.

W sumie wyszło 6 godzin z przeróbkami. Będzie na okładce książki pt: "Rytuał"

Jeśli uznacie, że można by tu coś dorzucić to napiszcie. Z góry dzięki!!!

Referka z Fairy S -13

Pozdrówka!!!

Edit: Morbid podkręciłem trochę. Dzięki. Na większej rozdziałce tak nie wyostrza.

rytuaxr8.jpg

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

kompozycja ok, nie ma zgrzytów większych. Nie podobają mi się te kulki/maczugi na końcach skrzydeł - odbierają lekkość.

W oddali zmniejszyłbym jeszcze kontrasty, żeby nie było takiej ziarnistości.

Napisano

Ogólnie b. ładna praca. Super kolorki, ale te kulki na końcach skrzydeł też mi nie pasują

Napisano

to co wyżej + wyciągnięta ręka wyszła jakoś płasko - zwłaszcza dłoń.

Ale oczywiście respekt

Napisano

No ziarnistosc jest troche duza. Przy okazji jak dla mnie praca jest za bardzo w jednym kolorze. W innych pracach zawsze Cie podziwialem za dobor koloru a tutaj mi sie to poprostu nie widzi - ale to juz moja subiektywna opina.

A tak po za tym pracka jak zawsze fajna.

Napisano

fajna pracka

Reka imo jest ok ;)ale tak jak wyzej Morbid napisal tlo ma zbyt duzy kontrast zmniejszysz i bedzie gut. pozdro

Napisano

zmiażdżyłeś mnie tą pracą, jak dla mnie najlepsza twoja jak narazie, powieśił bym sobie taki plakat a1 ;] nie mam się czego czepiać więcej więc posłodze bo należy się.

... no może glony po lewej obok mostu trochę mało ostre ale jest ok.

Napisano

Bardzo bardzo sie podoba i pomysł i wykonanie ..jedynie to gdzieniegdzie troszku powyzerane troszku za bardzo..5 *

Napisano

Lepiej, teraz jest już pięknie :) bez zastrzeżeń 5*

lol...jeszcze jedna rzecz, która rzuciła mi się w oczy dosłownie w momencie zamykania wątku. W górnej części dostrzegłem pozioma linię od której idzie jakby lekkie zniekształecenie.Coś jak czasem się monitor ( LCD ) odświeża i taki pasek poziomy leci to coś w tym stylu. Ta linia jest tak w połowie między górną krawędzią obrazu a miejscem zagięcia liany (tej na tle wodospadu)

Napisano

Straszie ostre to tlo, mi od razu wskakuje na pierwszy plan, sie pokus nastepnym razem o lekka zmiane natezenia koloru/ostrosci detalu im dalej od pierwszego planu

Ale i tak oglada sie bajkowo

Napisano

dla mnie troszke za duzo zdjec w tle, zdecydowanie uzywalbym ich z umiarem i tylko tam gdzie jest to naprawde niezbedne...czyli w tle bym z nich raczej zrezygnowal - na pierwszym planie zaszalal, zaszalales na calosci dlatego plany sie troszke zlewaja. za to woda wyszla super - o tak =)

Napisano

Pamiętacie wydawnictwo Harleikin? Bez obrazy wczesniej pisałem o skojarzeniach kościelnych, teraz widze harlekina w rozbudowanej formie. Dla kogo ta literatura jest? I zasadnicze pytanie 0 czym jest ta ksiazka ? O miłosci ...nie wiem ela do elfa , a ten pierwzy elf zdradził tego trzeciego , którego w tytule nie ma a poznamygo na 99 stronie. Pozdrawiam(m co się porobiło z ta fantastyką wizualną. A może to fantasmagoria fantastyki))

mant-raz napisał:dla mnie troszke za duzo zdjec w tle, zdecydowanie uzywalbym ich z umiarem i tylko tam gdzie jest to naprawde niezbedne..

Mam wrażenie panowie ,że tu sie nadużywa rozumienia słów( oczywiście mant-raz chodzi mi, że nie miej nadzieji że ktoś będzie cię słuchał). Pojecie niezbędne ma swoją radykalnosc plastyczną. znaczy sie ,że twórca zdany jest na swoja wiedze , talent i intuicje w kreacji...czego kolwiek. a tu to wszystko jak mu zagra i wszystko do jednego gara. Ma się swiecić , błyszczeć i wibrować( nie kojarzyc z z ... no wiecie z czym). Dlatego pytam tendencyjnie na co nam ten DP jak robmy z niego papke marząc o ogłupiałym kliencie, bardziej dzieciaku. kogo my mamy ołupiać panowie . rozumiem siebie ...ale młodzież? Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

THX - mógłbym się tu dużo rozpisywać ale nie zrobię tego bo mam od dłuższego czasu wrażenie że reprezentujesz "grupę ogórkową" i nieważne co bym napisał ty i tak tego nie zrozumiesz. Pozdrawiam

EDIT: I mam nadzieję, że nie spaskudzicie tego forum tak jak to zrobiliście z Eastern Frontline.

Napisano

oki ale z tym EF to dopisujesz mi historie. Choć dzięki tobie zobaczę tam a cóż takiego się nawyrabiało.

Rozumiem stary twoją postawę: od takiego całowania w pupę można popaśc w zadumę , dumę, ufy, pufy .Pozdrawiam

Napisano
Rozumiem stary twoją postawę: od takiego całowania w pupę można popaśc w zadumę , dumę, ufy, pufy .Pozdrawiam

I to się nazywa rzeczowa dyskusja w wykonaniu Thx. Brawo!

Co do pracy to wydaje mi się że ziarnistość w tle jest jeszcze zbyt duża. Chociaż z drugiej strony na okładce tego pewnie nie będzie widać.. Dla jasności: podoba się;)

Pozdro

Napisano

a niech ci będzie rawirr: rzeczowa i dodam logiczna. ja rzeczowo nazwałem fakt który spostrzegam a nie nierzeczowo i enigmatycznie unoszę się dumą. pozdrawiam

Napisano

dajcie spokoj ludzie, to watek z pracka a nie pogaduchy, juz w jednym watku zrobil sie bazar.... Thx wyluzuj

Napisano

No pewnie że tak. Przecież zawsze masz racje. Poza tym mógłbyś chociaż poprawnie napisać mój nick..

Edit:

Masz racje DaRoZ dość tego.. Więcej nie dam się sprowokować.

Napisano

Thx, nie zamierzam Cię oceniać ani wdawać się w dyskusje na tematy takie czy inne. Proszę tylko, nie prowadź tak chaotycznego offtopic'owania we wszelakich wątkach, w których zabierasz głos.

Co do pracy, zgadzam się z gronem przedmówców - tło jest za ziarniste, a nawet nie tyle co ziarniste, ale strasznie szczegółowe, przez co rzuca bardzo duży kontrast stylowy - pierwszy plan jest bardzo smukły i gładki, a plan dalszy bardzo ostry i "nabadziany". Praca jednakże bardzo mi się podoba.

Napisano
  • Autor

dzięki za opinie na temat obrazka. Poprawię tę ziarnistość. Tak jak pisałem w dużej rozdziałce jej nie ma. Wychodzi mi dopiero po przeskalowaniu i wyostrzeniu. W druku jej nie będzie i głównie tym się kieruję.

A taka ciekawostka, może się przydać :) :

Facet od którego pożyczam modelki zorganizował w tym miesiącu konkurs na zapożyczenie jego stoków ( nawet o tym nie wiedziałem i załapałem się niechcący jak mu napisałem, że "buchnąłem" mu referkę, on odpisał, że jest mu miło, że wziąłem udział w konkursie :):):) ) do wygrania fajne rzeczy, intuousy i jakieś pody.

3mcie link, może się przyda w przyszłości: http://mjranum-stock.deviantart.com/

Pozdrówka.

Napisano

Po poprawkach nie mam pytan. Kiedys widizalem twoje prace na innym portalu. Podnosisz ciagle poprzeczke, ktorabyla i tak wysoko :)

aha, tylko jak ktos wposmnial wczesniej, te gorne 50pix wyglada jak wyciagniete w pionie z mniejszej ilosci pixeli

Napisano

ładnie Panie Tomku :) jedynie co bym zrobił to moze przyciemnił tło, albo przyniebieścił ;) żeby 1 plan wyszedł jeszcze bardziej do przodu - no i widze że to nieszczesne ziarno wychodzi ciągle z tyłu :(

Napisano

praca jest piekna jestem zachwycona, poprzednie zakonczenia skrzydel nie byly az tak zle dodawaly jakiegos takiego dziwnego --pozytywnego jak dla mnie--chatakteru ale teraz tez jest super!!