keraj37 Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Witam koleżanki i kolegów! Oto praca pod tytułem Royal Bedroom 1967. EDIT: widze ze sa problemy z serwerem - sorry! Powinno niedlugo byc ok i obrazki sie pojawia. Jest ona wyrazem moich poszukiwań artystycznych, praktycznych dążeń i eksperymentowania z kolorem (czego nie widać oczywiście w wersji BW :), symetrią i stylizacją. Nie jest to praca typowo rzemieślniczo-cwiczeniowa ale ma ona takze sens artystyczny. Nie miałem jeszcze w swoim dorobku sypialni, wiec oto sypialnia. Tym wszystkim, ktorzy dziwili sie, ze tak wiele produkuje musze wyznać, iż w trakcie od ostatniej pracy zrobilem juz 3 projekty, ale jeden komercyjny a drugi paskudny więc nie pokaże:) Wszystkim tym, ktorzy zgorsza się obfitym ziarnem jestem winien wyjaśnienie. Otóż ziarno było zamierzone - co więcej - nawet dodane w PS za pomocą filtru szum! Tak więc dokonałem swojego rodzaju zamachu na zdroworosadkowe podejście do renderu:zamiast eliminowac ziarno, pomnorzyłem je :). Potrzebne mi to było aby uzyskac efekt przypominający zanieczyszczenia błony filmowej. Całość pracy bowiem miała być stylizowana na zdjęcie z lat 60-70. Może też dziwić obity dirt na scianach i suficie - nieproporcjonalny do reszty sceny, ale odpowiem, iż byłem tego świadomy i miałem związany z tym zamiar. Przy modelowaniu i aranżacji kierowałem sie zdjeciem referencyjnym przedstawiającym rokokową sypialnie (chyba) carycy Katarzyny Wielkiej. Pozdro!
piksar Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 rozmycie absolutnie mi sie nie podoba ściany za mocno oskubane ale modeling ładny
zgred Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 rozmycie, szum i to odbicie mi sie nie podoba, ale modelling mi sie podoba.
keraj37 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 dzieki za komenty! Modeling dobry mowicie? thanks :)
arev Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Model świetny, render... hmm... nie w moim guście, ale najgorszy też nie jest. Faktycznie sporo tego produkujesz ostatnio ;]
keraj37 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 FAlcom: przewidujac taka prosbe umiescilem ja od razu na pocztaku watku w zalaczniku - trocha zla jakosc ale chyba ujdzie! arevulopapo: gusta non disputanda! :)
peterr Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 ta siata przede wszystkim za ciemna ;P nic nie widać :) modeling ładny ,reszta taka sobie..krzywy sufit :P
CG_Lama Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Ogladajac twoje prace , pozwol ze zapytam ile z tej sceny własnorecznie wymodelowałes objektów?
Kulex Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Było by ładne, gdyby nie było by tyle szumu, rozmycia i małego nasycenia kolorów.
!Ewert Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 nie rób tylu prac, zrób jedną na nawet 2 tyg. ale taką fajna, widac progress u Ciebie:)
viz.k Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 moze bylo ladne ale w skopales to w PS:) chybiony efekt jak dla mnie
-hpx- Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Sciany za bardzo zniszczone :P ale ogólnie całkiem przyjemne
Beatou Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 o czizas że Ci się chciało :D rozmycie troche rozprasza.. ale poza tym jestem pełen podziwu :D
Master Kiełbaster Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 pokażesz wersję bez PSa? bo obróbka dosyć dodupna :P
keraj37 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 Yo, dzieki za zainteresowanie! Tak ogolnie powiem, ze sie spodziwalem takich kometow:) to logiczne. Daje lepsza siatke chyba juz bardziej czytelna. Co do sufitu to powiem szczere ze jest to jak najbardziej prosty box - z tym ze material lustra zostal specjalnie zmodyfikowany abuy nie odbijal tak prosto ale zakrzywial - takie urealnienie (chyba:) Co do kadru to daje moja referke! Co do pokazania orginalu - to hmmm, sorry Master Kiełbaster, ale wole nie bo mi sie nie podoba:) Pozdro!
SoAd Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Proszę usuń chociaż to rozmycie, bo psuje naprawdę dobry obrazek
keraj37 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 soAd: no ok ale juz na gallery tak niech zostanie - ale wtopilem:)
SoAd Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 NIE! NIE! NIE! A pewnie nie chcesz zmienić bo tyle post worku jest ze ci sie nie chce od nowa robić co? :P
keraj37 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 SoAd: :)) trafiłeś troche siedziałem nad tym!
peteRlo Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Hehe. Twój opis w pierwszym poście, to 'ściema' godna wąsów ala Dali.
Ania Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Bardzo kiepskie oświetlenie, przez to wszystko się zlewa w jakąś pstrokatą masę, nie ma gdzie wzroku oprzeć, musiałam chwilę patrzeć żeby cokolwiek poznać. Oświetl to jakoś przyzwoicie, wiem że potrafisz bo widziałam twoje inne prace. Tekstury i modele ładne.
keraj37 Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Napisano 15 Grudzień 2007 Oświetlenie złe? Trudno czasem trzeba wtopic, dzieki za info. Sciema w perwszym poscie - raczej nie za duzo:)
Roszondas Napisano 15 Grudzień 2007 Napisano 15 Grudzień 2007 Oczopląsu prawie dostałem :) Jak długo renderowałeś i na czym ?
keraj37 Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Napisano 15 Grudzień 2007 Roszondas: No wlasnie zapomnialem podac, ale zupelny standart: Max, V-ray - renderowalo sie tez standardowo jak dla mnie ok 10h - mimo ze dalem 0,005 treshlod dla qmc sempler, jakos dlugo.
Rekomendowane odpowiedzi