Napisano 14 Grudzień 200717 l Witam koleżanki i kolegów! Oto praca pod tytułem Royal Bedroom 1967. EDIT: widze ze sa problemy z serwerem - sorry! Powinno niedlugo byc ok i obrazki sie pojawia. Jest ona wyrazem moich poszukiwań artystycznych, praktycznych dążeń i eksperymentowania z kolorem (czego nie widać oczywiście w wersji BW :), symetrią i stylizacją. Nie jest to praca typowo rzemieślniczo-cwiczeniowa ale ma ona takze sens artystyczny. Nie miałem jeszcze w swoim dorobku sypialni, wiec oto sypialnia. Tym wszystkim, ktorzy dziwili sie, ze tak wiele produkuje musze wyznać, iż w trakcie od ostatniej pracy zrobilem juz 3 projekty, ale jeden komercyjny a drugi paskudny więc nie pokaże:) Wszystkim tym, ktorzy zgorsza się obfitym ziarnem jestem winien wyjaśnienie. Otóż ziarno było zamierzone - co więcej - nawet dodane w PS za pomocą filtru szum! Tak więc dokonałem swojego rodzaju zamachu na zdroworosadkowe podejście do renderu:zamiast eliminowac ziarno, pomnorzyłem je :). Potrzebne mi to było aby uzyskac efekt przypominający zanieczyszczenia błony filmowej. Całość pracy bowiem miała być stylizowana na zdjęcie z lat 60-70. Może też dziwić obity dirt na scianach i suficie - nieproporcjonalny do reszty sceny, ale odpowiem, iż byłem tego świadomy i miałem związany z tym zamiar. Przy modelowaniu i aranżacji kierowałem sie zdjeciem referencyjnym przedstawiającym rokokową sypialnie (chyba) carycy Katarzyny Wielkiej. Pozdro!
Napisano 14 Grudzień 200717 l rozmycie absolutnie mi sie nie podoba ściany za mocno oskubane ale modeling ładny
Napisano 14 Grudzień 200717 l rozmycie, szum i to odbicie mi sie nie podoba, ale modelling mi sie podoba.
Napisano 14 Grudzień 200717 l Model świetny, render... hmm... nie w moim guście, ale najgorszy też nie jest. Faktycznie sporo tego produkujesz ostatnio ;]
Napisano 14 Grudzień 200717 l Autor FAlcom: przewidujac taka prosbe umiescilem ja od razu na pocztaku watku w zalaczniku - trocha zla jakosc ale chyba ujdzie! arevulopapo: gusta non disputanda! :)
Napisano 14 Grudzień 200717 l ta siata przede wszystkim za ciemna ;P nic nie widać :) modeling ładny ,reszta taka sobie..krzywy sufit :P
Napisano 14 Grudzień 200717 l Ogladajac twoje prace , pozwol ze zapytam ile z tej sceny własnorecznie wymodelowałes objektów?
Napisano 14 Grudzień 200717 l Było by ładne, gdyby nie było by tyle szumu, rozmycia i małego nasycenia kolorów.
Napisano 14 Grudzień 200717 l nie rób tylu prac, zrób jedną na nawet 2 tyg. ale taką fajna, widac progress u Ciebie:)
Napisano 14 Grudzień 200717 l o czizas że Ci się chciało :D rozmycie troche rozprasza.. ale poza tym jestem pełen podziwu :D
Napisano 14 Grudzień 200717 l Autor Yo, dzieki za zainteresowanie! Tak ogolnie powiem, ze sie spodziwalem takich kometow:) to logiczne. Daje lepsza siatke chyba juz bardziej czytelna. Co do sufitu to powiem szczere ze jest to jak najbardziej prosty box - z tym ze material lustra zostal specjalnie zmodyfikowany abuy nie odbijal tak prosto ale zakrzywial - takie urealnienie (chyba:) Co do kadru to daje moja referke! Co do pokazania orginalu - to hmmm, sorry Master Kiełbaster, ale wole nie bo mi sie nie podoba:) Pozdro!
Napisano 14 Grudzień 200717 l Autor soAd: no ok ale juz na gallery tak niech zostanie - ale wtopilem:)
Napisano 14 Grudzień 200717 l NIE! NIE! NIE! A pewnie nie chcesz zmienić bo tyle post worku jest ze ci sie nie chce od nowa robić co? :P
Napisano 14 Grudzień 200717 l Bardzo kiepskie oświetlenie, przez to wszystko się zlewa w jakąś pstrokatą masę, nie ma gdzie wzroku oprzeć, musiałam chwilę patrzeć żeby cokolwiek poznać. Oświetl to jakoś przyzwoicie, wiem że potrafisz bo widziałam twoje inne prace. Tekstury i modele ładne.
Napisano 15 Grudzień 200717 l Autor Oświetlenie złe? Trudno czasem trzeba wtopic, dzieki za info. Sciema w perwszym poscie - raczej nie za duzo:)
Napisano 15 Grudzień 200717 l Autor Roszondas: No wlasnie zapomnialem podac, ale zupelny standart: Max, V-ray - renderowalo sie tez standardowo jak dla mnie ok 10h - mimo ze dalem 0,005 treshlod dla qmc sempler, jakos dlugo.