Gość Eclat Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Witam wszystkich, jestem tu nowy i dopiero zaczynam swoją przygodę z 3ds Max (korzystam z niego okołu pół roku ale na zajęciach o projektowaniu grafiki 3d) i chciałbym się dowiedzieć gdzie mógłbym kupić ten program (pan na zajęciach mi powiedział, że jest opcja zakupienia rocznej licencji)? Czy ktoś mógłby mi pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 http://www.jr-pvp.pl/ edukacyjną chyba miał na myśli na 18 miesiecy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Eclat Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 piksar ---> Na tej stronie można kupić tylko wersję pełną czy też tę 18 miesięczną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 piksar ---> Na tej stronie można kupić tylko wersję pełną czy też tę 18 miesięczną? obie The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 10 characters. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Mieszkasz w Wawie, wiec nie ma problemu: zamiast się pchać na strone, pojedź do WFDiF, zaraz za bramą po lewej masz budynek i drzwi z szyldem Rupika. Whodzisz do środka, na lewo masz schody, schodzisz, skręcasz w prawo w korytarz i bodaj trzecie drzwi po prawej to sidziba firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 pojedź do WFDiF, zaraz za bramą po lewej masz budynek i drzwi z szyldem Rupika. Whodzisz do środka, na lewo masz schody, schodzisz, skręcasz w prawo w korytarz i bodaj trzecie drzwi po prawej to sidziba firmy. masz racje Shogun, po co sie meczyc z wchodzeniem na strone :P Btw: Eclat czy twoj prof. powiedzial ci tez ile max kosztuje czy tylko ze sobie go mozna kupic :> ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Eclat Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Shalivan ---> Powiedział mi ile kosztuje, wiedziałem ile kosztuje nawet przed tym gdy mi powiedział! PS: Gdzie jest ten WFDiF, bo ja nie kojarzę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 Witam, To najbardziej aktualny temat o kupnie maxa jaki znalazłem. otóż planuję takowy zakup i jak wiadomo chodzi mi o jak najlepszą cenę. Zwłaszcza, ze do rozdysponowania mam wbrew pozorom tylko 40k, które musza mi wystarczyć na kompa, maxa+vray i kilka innych rzeczy. http://sklep.pccpolska.pl/3ds-max-+-v-ray-+-space-navigator,570 23k, to trochę dużo, a ten cały Space Navigator do szczęścia raczej potrzebny mi nie jest. Pytanie do Was to gdzie mogę kupić ten zestaw taniej. Jak się targować i gdzie najlepiej to zrobić. Czy realne jest kupienie tego zestawu powiedzmy za 18k brutto ? Bo o 15 to mogę sobie chyba tylko pomarzyć :-) Aaaa, i na koniec jeszcze takie lamerskie pytanie: jak to jest z tymi subskrypcjami ? Bo tak naprawdę to nie mam pojęcia po co mi to ? Z góry dziękuję, pozdrawiam, Niedźwiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurnik Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 gnacik, oczywiście że możesz nawet powinieneś, tylko odpuść sobie rupika. W praktyce sprzedawcy naprawdę mogą opuścić cenę, wyślij zapytanie do kilku firm i "watch them fight" Edit: Tak patrze że, ten zestaw calkiem całkiem jest. zauważ że, vray mocno podrożał a space navigator mimo że, to najuboższa wersja i tak jest całkiem przydatny, nie wiem czy pracowałeś na tego typu urządzeniu ale jest naprawde ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Orion_ Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 Dzięki subskrypcji masz nową wersję maxa za free +wsparcie itp. Do tego mozesz zainstalować maxa na domowym kompie (jak masz go w pracy). Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEkoy Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 ooo Janusz kupuje 3ds maxa, no nie wierzę :) zainteresuj się uaktualnieniem z wersji edukacyjnej na komercyjną (tzn. nie tą z autodest community tylko studencka sklepowa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 gnacik, oczywiście że możesz nawet powinieneś, tylko odpuść sobie rupika. W praktyce sprzedawcy naprawdę mogą opuścić cenę, wyślij zapytanie do kilku firm i "watch them fight" W moim przypadku na takim 'fight' Rupik wygrał ;) Także nie odpuszczałbym ich z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 W takim razie muszę się poważnie zastanowić nad ta subskrypcją. Trochę lipa, bo sobie całkiem sporo liczą, a ja mam budżet ograniczony, a tu musi jeszcze na komputer wystarczyć :-) @-michal - brałeś samego Maxa czy z VRayem w zestawie ? Można wiedzieć ile zapłaciłeś ? Aha... i co do tego urządzonka do nawigacji, które dołączają. Nie wiem ale jakoś sceptycznie jestem nastawiony i chyba to mi nie jest potrzebne do szczęścia. Lepiej powiedzieć aby to wyrzucili z oferty i z ceną pojechali w dół :-) No zobaczymy, jutro do nich wszystkich napiszę. Moje marzenie to 18k brutto, ale raczej nierealne, jak zejdą jakimś cudem do 20k to pewnie powinienem się cieszyć :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 Sam maksik z subskrypcją. VRay mi nie jest potrzebny. Zapłaciłem niecałe 21K, w tym subskrypcja to trochę ponad 2,5K. Kupowałem kilka miesięcy temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farelek Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 W procadzie jest teraz chyba promocja i do końca listopada Vraya dorzucają gratis . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 A designa nie chcesz kupić? Tańszy jest http://sklep.pccpolska.pl/grafika-3d,3ds-max-design,list,8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 Artur, nie używaj na forum brzydkich wyrazów, takich jak "De..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 Yyy nie czaje.. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 Już z babką z ProCada rozmawiałem, w sumie ofertę mają ciekawą. Ma mi wysłać ofertę na e-mail, zobaczymy co tam nabazgrze. Grunt aby był punkt odniesienia, wtedy się sprawdzi czy konkurencja ich przebije :-) Jak bardzo poza brakiem możliwości robienia animacji okrojona jest wersja Design ? Bo wiem, że jest możliwe późniejsze ulepszenie do wersji zwykłej za około 400e i się tak zastanawiam czy mi to teraz potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 Brakiej robienia animacji? hmm pierwsze słysze. Od dwóch lat jade na designie i nie zdarzyło mi się żeby czegoś w nim zabrakło :). Design nie ma SDK ale to mi nie potrzebne. Edit: W ciasnym skrócie... jak nie robisz gier to kup designa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 3ds Max Design + VRay 2.0 (+gratis jakiś Dongle) - 20 905,34 zł 3ds max + VRay 2.0 (+gratis Dongle) - 21 719,83 zł Subskrypcja roczna - 2850 zł Generalnie nie ma zbyt wielkiej różnicy cenowej pomiędzy zwykłym Maxem, a Designem. No ale gier rzeczywiście robić nie mam zamiaru. Co to tak właściwie jest te SDK ? Pogadałem z babką, kazała mi dać znać jak będę znał dokładny budżet jaki będę mógł przeznaczyć i się do tego ustosunkuje. W sumie otwarcie powiedziałem już, że będę też sprawdzał ceny konkurencji. W sumie to wyślę zaraz do innych firm tę ofertę z zapytaniem czy są w stanie ją przebić :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 Dongle to klucze hardwerowe, taki "PenDrive" z licencją, w tym przypadku Vray'a :P http://pl.wikipedia.org/wiki/Software_Development_Kit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 Babka z PCC mówiła mi, że miała kilka telefonów od kilku niezadowolonych klientów, którzy mieli problem z Design. Otóż podobno jest problem jeżeli importujemy czy tam eksportujemy pliki do zwykłego Maxa. Przekłamania światła, czasem nie otwiera scen. Ponoć są także jeszcze problemy jeżeli chodzi o niektóre pluginy, bo nie wszystkie działają na Designie. Jak to jest z tym naprawdę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polacco Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 Co to tak właściwie jest te SDK ? Biblioteka programistyczna potrzebna do pisania własnych pluginów w C++ (co jest dosyć karkołomne nawet dla profesjonalnego programisty C++). Nie potrzebujesz tego do pisania pluginów w Maxscript, co jest (względnie bo względnie) dużo łatwiejsze. Tu masz porównanie 3ds max i 3ds max Design: http://usa.autodesk.com/3ds-max/compare/ Babka z PCC mówiła mi, że miała kilka telefonów od kilku niezadowolonych klientów, którzy mieli problem z Design. Otóż podobno jest problem jeżeli importujemy czy tam eksportujemy pliki do zwykłego Maxa. Przekłamania światła, czasem nie otwiera scen. Ponoć są także jeszcze problemy jeżeli chodzi o niektóre pluginy, bo nie wszystkie działają na Designie. Jak to jest z tym naprawdę ? Nie wiem, ale czy czasami te "problemy z Design" nie wynikają po prostu z tego, że Design ma bardziej zaawansowane oświetlenie od zwykłego maxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 Chyba właśnie z tego wynikają te problemy. @Lis: Design ma zaimplementowane narzędzie do analizy ekspozycji czy oświetlenia w scenie. Jednakże działa tylko z Mental Rayem. Co prawda jest to info sprzed ponad 2 lat (http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=62374), ale ciekawe jak teraz to wygląda. No ale skoro arturprx2 mówi, że animacje można robić,a i patrząc na jego poziom prac to jednak nie ma sensu przepłacać i biorę Design. Poza tym lepiej współpracuje z AutoCADem więc na dobre mi to tylko wyjdzie :-) Teraz po prostu zobaczymy kto da mniej :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MM3D Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 Witaj, najlepiej ściągnij sobie wersję trial jednego i drugiego, a sam się przekonasz i zadecydujesz którego lepiej kupić. Ja tak zrobiłem, przetestowałem obie wersje i ostatecznie wybrałem wersję zwykłą. Wtedy różnica cenowa była dużo większa bo około 3000 zł, ale nie żałuję, że wybrałem standardowego Maxa :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurnik Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 3ds Max Design + VRay 2.0 (+gratis jakiś Dongle) - 20 905,34 zł 3ds max + VRay 2.0 (+gratis Dongle) - 21 719,83 zł Subskrypcja roczna - 2850 zł Generalnie nie ma zbyt wielkiej różnicy cenowej pomiędzy zwykłym Maxem, a Designem. No ale gier rzeczywiście robić nie mam zamiaru. Co to tak właściwie jest te SDK ? Pogadałem z babką, kazała mi dać znać jak będę znał dokładny budżet jaki będę mógł przeznaczyć i się do tego ustosunkuje. W sumie otwarcie powiedziałem już, że będę też sprawdzał ceny konkurencji. W sumie to wyślę zaraz do innych firm tę ofertę z zapytaniem czy są w stanie ją przebić :-) Widzę że zaczynasz rozumieć :) , co do wersji maxa to wybrał bym zwykłą nie Design mam jednego Designa i mi nie podchodzi, szczególnie jeśli chcesz go połączyć z Vray'em i często były z nim problemy przy renderingu sieciowym i ostatecznie leży na półce, ostatnio crosslicence chciałem zrobić do maxa zwykłego ale za dużo chcieli za taką zabawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 @kurnik - a którą miałeś wersję ? Może w 2012 już wszystko jest spoko, jest tutaj ktoś kto mógłby się wypowiedzieć ? Trochę mi namąciłes w głowie pisząc, że nie bardzo wychodzi to w połączeniu z VRayem, a właśnie na tym chcę pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurnik Napisano 4 Listopad 2011 Share Napisano 4 Listopad 2011 gnacik, subskrypcje mam od kilku lat czyli od 2009 hmm, tak najbardziej to używałem Designa w wersji 2010 mam też wersje 2012 Design, jak bardzo chcesz to moge zainstalować i sprawdzić. Chodzi o to że, design jest taki sam ale inny :-) ustawienia menu, dojście do niektórych funkcji, material editor to jest kilka rzeczy, aha coś tam jeszcze z animacją było ale nie jestem pewien na 100%. Przy renderingu sieciowym problem był taki że, backburner w pewnym momencie nie chciał wykrywać Designa i nie renderował, trzeba było usunąć Designa i zainstalować triala zwykłego maxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEkoy Napisano 6 Listopad 2011 Share Napisano 6 Listopad 2011 a ktoś może wyjaśnić jak jest z przejściem z wersji studenckiej na komercyjną? "Autodesk 3ds Max 2012 Commercial Upgrade from Previous Release Student Version Przejście z wersji studenckiej programu 3ds Max na wersję komercyjną, obowiązkowe wykupienie subskrypcji. Do zakupu uprawnione są osoby spełniające poniższe warunki: ważna legitymacja studencka posiadanie aktywnej licencji studenckiej programu 3ds Max przez min. 6 miesięcy" Mam studencką z autodesku, pcc ma własną edukacyjną. O którą chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi