Napisano 18 Grudzień 200717 l Witam, od jakiegoś czasu robie sobie BMW serii 5, i teraz przyszła pora na renderki, ale zbytnio nie wiem czy takie cos moze być, więc proszę was o pomoc w tym i ocene :)
Napisano 18 Grudzień 200717 l Ogolnie dla mnie troche plastelina wyszka w niektorych miejscach ale caloksztalt jest ok - w sensie tego jak poprowadziles linie nadwozia. Wydaje mi sie, ze jakbys poprawcowal nad jakoscia rendera to mogloby sie to lepiej prezentowac, ale i tak uwazam ze postep jest! Zrob lusterka bedzie ok :) Przednie swiatla mnie martwia troche...
Napisano 18 Grudzień 200717 l Egon.. od kiedy pamietam robiles plasteline :( popraw no ze sie chlopie bo masz zaciecie i predyspozycje zeby tu cos pokazac
Napisano 19 Grudzień 200717 l Autor kurcze no musze jakoś dopracować to wszystko, tylko jest ten problem, że ja na efektownym renderowaniu sie wogule nie znam, nie wiem jak swiatło ustawić, jakie materiały itp ;/ wogule nawet nie wiem jak zrobic taką podstawową scenke z oświetlniem pod autko, ani porządnych materiałów zeby to jakoś wyglądało :/, więc wiem ze to powinno byc w pomoc napisane, ale napisze tu, ze jeśli mogł by ktoś mi w tym pomóc, pokazac mnij więcej jak poustawiac scenke, i jakieś w miare materiały to był bym bardzo wdzięczny, bo naprawde, nie potrafie robic lepszych renderów ;/
Napisano 25 Grudzień 200717 l Autor Normalnie widze że chooolernie tu pomagacie, jak ktś potrzebuje pomocy!!! może wkońcu ktoś sie taki znajdzie i mi troszke pomoże z tym !!!
Napisano 25 Grudzień 200717 l mamy Ci podać dokładne ustwienia rendera i współrzedne do rozmieszczenia softboxów i świateł? A może wystarczą tutoriale z sieci + troche wysiłku własnego?
Napisano 25 Grudzień 200717 l Autor tutoriale wystarczą, ale jakies takie gdzie to bendzie dokładnie opisane, bo ja sie k... na tym nie znam, a denerwuje mnie takie coś jak np " od kiedy pamietam robiles plasteline ",bendzie tak wychodzic, bo sie nie znam na renderach, a jeśli wkońcu ktoś mi z tym pomoze to juz nie bendzie tej waszej "plasteliny" ... !!!
Napisano 25 Grudzień 200717 l plastelina dotyczy modelu samego w sobie (nie renderu) któremu do ideału jeszcze troche brakuje ;)
Napisano 25 Grudzień 200717 l a po co renderować jak model jest do poprawy bo ReflectVision pisząc "Plastelina" maił model raczej na myśli a nie render, a co do tutoriali TU masz wszystko co jest Ci potrzebne, a jak coś w którymś z moich WIP'ów jest mój lakier pod vraya jak chcesz to sobie ściągnij, i wesołych świat
Napisano 26 Grudzień 200717 l Ostro zwalona perspektywa auta wzgledem obrazka ;) No i ten lakie jakos tak malo te drzxewa odbija.
Napisano 26 Grudzień 200717 l hmm tlo nie zwiazane z samym modelem... popraw materialy tak zeby model wtapial sie w otoczenie
Napisano 26 Grudzień 200717 l Niezła zabaweczka bo do prawdziwego bmw to sporo brakuje, ale powodzenia:)
Napisano 6 Styczeń 200817 l zly material szyb masz, jakos ci tam znieksztalcilo odbicie/wnetrze ciezko stwierdzic co. Poszukaj po forum we wipach czasami ludzie dawaja ustawienia rendera/studia. Edit: jak dodajesz te znaczki w photoshopie czy w czyms innym to moglbys nie dawac chociaz takich rozmazanych, chodzi mi o ten w prawym gornym rogu.