Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, to mój pierwszy projekcik więc proszę o wyrozumiałość ]:-> .

Modeluje smoka w mudboxie, na razie skupiłem się na głowie. Cel projektu jest taki, żeby osiągnąć fajny efekt, dużo się nauczyć przy okazji dobrze się bawiąc.

Niestety fotki to tylko print screen jak na razie, z jakiegoś powodu max odmawia współpracy (1 M poly ).

Puki co tył głowy nie ruszany, a skóra będzie raczej wymieniona. Wszelkie uwagi mile widziane :).

b30051c09643fd22.jpg

c23206ad9f32d3f1.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

może to wiesz ale powiem ci że exportujesz niższy level dla którego wypalasz displacementa ...

nawet na stronie głównej max3d.pl masz tutorial jak to zrobić .... ;)

Napisano

nie wiem czy da sie to zrobić w mudbox bo nie znam ale brakóje ci wcięć przy rogach, wyglądają jakby były całe pod skórą, mógłbyś pokazać siatke bez smootha?

Napisano

Witam, dlaczego użytkownicy z "Heart" na końcu loginu robią smoki? :)

Co do modelu to nie dodawaj takich drobnych detalików jak faktóra skóry zanim nie wymodelujesz większych detali. Nie bedę Ci pisał co możesz tam jeszcze dodać żeby było fajnie tu masz inspirację:

http://www.zbrushcentral.com/zbc/showthread.php?t=054099

Tak jak pisał wizz detal do maxa przenoś za pomocą map displacement bo do maxa to możesz zapodać max 2mln poly i to jak masz mega sprzęt ja jak importuję 300k poly do maxa to mam plajtę.

Oryginalny jesteś z tym mudboxem, sam kiedyś próbowałem tego softu(pierwszej wersji) ale mi jakoś nie podeszło. Może napiszesz coś o szybkości, ile poly wyciągniesz przy Twojej ilości ram-u tak żeby dało się pracować. Pozdrawiam.