Oleksiak Napisano 3 Styczeń 2008 Napisano 3 Styczeń 2008 Witam. Cholera jak zobaczyłem co się dzieje w wipie to aż głupio się pokazywać z tym czymś ;] Taki zegarek co leży na biurku i swoim denerwującym dźwiękiem mnie budzi. Myślę nad jakimś renderem z dofem i nad dodaniem mu otarć. Referki: http://img132.imageshack.us/img132/7914/back2ew4.jpg http://img530.imageshack.us/img530/8101/back1dr9.jpg http://img244.imageshack.us/img244/8891/wyswietlaczxj4.jpg Taki progres: Takie for fun: Musze jeszcze poprawić ten tyłek bo jest zbyt wysoko...
Oleksiak Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Napisano 6 Styczeń 2008 Witam. Oto co sobie wyskrobałem do tej pory. Jeszcze nad nim pracuje ale jestem ciekaw waszych opinii, więc jak to wygląda???
Ardeni Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Podobają mi się przetarcia na drewnie i sam wyświetlacz. Render można by troszke poprawić, zmienić ujęcie i było by bardzi ładnie. BTW ładnie wytarte przyciski
tomdv Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Jak dla mnie super. Jeśli na siłę miałbym znaleźć coś złego: z tyłu śruby są słabe ;)
Zajcev Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Co tu dużo mówić, ładnie to wygląda, ale tak mało jakoś :/
Oleksiak Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Napisano 6 Styczeń 2008 Ardeni - dzięki, inny kadr mówisz... hm no pomyśle nad tym chociaż chce wypełnić lewą przestrzeń "czymś" ale czym to nie wiem. tomdv - thx, nad tym dopiero będę pracował ;] Zajcev - thx, będzie więcej. postaram się zrobić na ile postaram fotoreal z dodatkami jakiś bajerów... SWRSC - dzięki.
Marcin_ps Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 odciski palcow brakuje na wyswietlaczu i plastiku jak juz "brudzimy"
Oleksiak Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Napisano 6 Styczeń 2008 hehe ;] odciski na tym plastiku są raczej niewidoczne, a co do wyświetlacza mam pewien pomysł jak wypali to odciski będą. Edit: i oto są w wersji testowej (?): i co o tym sądzicie ?
Oleksiak Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Napisano 10 Styczeń 2008 Taki nowy koncept z zegarkiem plus nauka reaktora volume light i innych ciekawych rzeczy ;] Jest to chociaż ciekawe :PP???
ArTooRo Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Uważam, że model jest zupełnie przyzwoity, pomysł z wytarciami i jego realizacja jest również dużym atutem, jednak to przedstawienie modelu w takim a nie innym otoczeniu oraz oświetleniu powoduje, że jest on mało przekonujący i nie przyciąga uwagi. Niestety dodawanie elementu nie związanego z tematem i sprawdzanie "a co by było gdyby" wg mnie się nie sprawdza. Żeby nauczyć się odpowiednio przedstawiać model, sugeruję poprzeglądać zdjęcia zegarków tego typu z katalogów, w internecie jest tego pełno, i spróbować odwzorować otoczenie oraz oświetlnie z takiego zdjęcia. Jest tu jednakże mały zgryz ponieważ przedstawiasz obiekt "używany" :), więc najlepiej jeśli współgrające otoczenie byłoby również takie "używane", nie natomiast render a'la studyjny. Lepiej więc pasowałoby na ten przykład miejsce gdzie ów zegarek faktycznie stoi w Twoim pokoju. Możnaby ewentualnie zrobić eksperyment i spróbować wzorować się na zdjęciu aukcyjnym z allegro :) W każdym razie w takiej postaci jak jest teraz przedstawienie zabija dobry model i nawet dobre tekstury śladów zużycia nie pomogą.
kamil.ochel Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Ale ten zegarek jest idealny do wizek typu "mój pokój zaawansowanego grafika" (stylistycznie) :P mimo to poziom jego wykonania jest na wysokim poziomie
Oleksiak Napisano 11 Styczeń 2008 Autor Napisano 11 Styczeń 2008 ArTooRo - zgadzam się w pełni z Tobą :D Byłem świadom tego że dodane prze zemnie elementy nie trzymają się k**y :P ale miałem małą wizje i cóż nie wyszła :P Oczywiście nie jestem zawiedziony bo nauczyłem się sporo nowych rzeczy.Dzięki za pokazanie w jaki sposób podchodzić do takiego problemu... kamil.ochel - heh dzięki. A a tak btw to sporo jest tematów "mój pokój" itp. a może jacyś pro od efektów i kompozycji skusiliby się na temat "mój pokój zaawansowanego grafika" w którym to byłyby rzecz użytku codziennego przedstawione w sci-fi-owy sposób :D to byłoby ciekawe ;]
kamil.ochel Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 ciekawe ale zarazem trudne :) wyobrażasz sobie swój poków w sci-fijowej odsłonie? ja swojego n ie portafię ;) czekam na apdejt pozdro
Oleksiak Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Napisano 12 Styczeń 2008 A pisałem że dla pro :D - w takim temacie najważniejsza byłaby kompozycja, a że efekty byłyby trudne do uzyskania to nam to jeszcze niepisane :P Apdejt hm... już nawet nie wiem czy będę robił... Posłucham się rady ArTooRo i może coś doskrobie do tego.
Oleksiak Napisano 13 Styczeń 2008 Autor Napisano 13 Styczeń 2008 Witam. Starałem się ale już mi się nie chce tym bawić - nudne się to stało, więc postanowiłem pobawić się jeszcze jakimiś bajerkami powstało co powstało... Kiedyś postaram się wrócić do tego modelu i go dokończyć, a teraz daje mu odpocząć.
kamil.ochel Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 Razi troszkę to że wszystkie przyciski starte są w podobny sposób. A scena... :P Pozostawię to bez komentarza.
tob01 Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 brakuje mi cienia jakiegos mocniejszego pod obiektami
Oleksiak Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Napisano 14 Styczeń 2008 Hehehe dobra koniec tej żenady. :D Model jak i scenę pozostawiam samą sobie choć pewnie - jak naładuje skilla - powrócę do niej i zrobię fotoreal :D Cienie - tak wiem - żadne światło ich nie ma włączonych ;] sam FG. Jeszcze raz dziękuje za komenty. Pozdrawiam.
Kolin101 Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 A gdzie kabelki w środku zegarka ? a jakby jakiś krasnal chciał go rozkręcić to co :-p ? Całkiem fajnie wygląda na pierwszych zdjęciach ale już z rysami i wytartymi przyciskami to jak dla mojego brata pokazałem że jest takie coś do kupienia (tak dla jaj) to on się zapytał dlaczego taki fajny zegarek sprzedają z rysami i popękanym drewnem. więc dał się nabrać że prawdziwy i moje takie same zdanie , że wygląda jak prawdziwy (chodź są małe szczegóły).
Oleksiak Napisano 26 Czerwiec 2008 Autor Napisano 26 Czerwiec 2008 Witam. Ależ się zdziwiłem przeglądając WIP'a jak zobaczyłem moją ostatnią pracę :P Kurde aż się łezka w oku kręci ;) Dzięki za komenta. To już nie mój poziom :P Za kilka tygodni wrzucę coś nowego i mam nadzieję że znów uda Ci się nabrać brata ;) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi