Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Cholera jak zobaczyłem co się dzieje w wipie to aż głupio się pokazywać z tym czymś ;] Taki zegarek co leży na biurku i swoim denerwującym dźwiękiem mnie budzi. Myślę nad jakimś renderem z dofem i nad dodaniem mu otarć.

Referki:

http://img132.imageshack.us/img132/7914/back2ew4.jpg

http://img530.imageshack.us/img530/8101/back1dr9.jpg

http://img244.imageshack.us/img244/8891/wyswietlaczxj4.jpg

Taki progres:

zegarek2ov6.jpg

zegarek6ij9.jpg

zegarek5qd1.jpg

Takie for fun:

zegarek3hg6.jpg

zegarek4qj9.jpg

Musze jeszcze poprawić ten tyłek bo jest zbyt wysoko...

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 4,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Witam.

Oto co sobie wyskrobałem do tej pory. Jeszcze nad nim pracuje ale jestem ciekaw waszych opinii, więc jak to wygląda???

zegarek7dh3.jpg

Napisano

Podobają mi się przetarcia na drewnie i sam wyświetlacz. Render można by troszke poprawić, zmienić ujęcie i było by bardzi ładnie.

BTW ładnie wytarte przyciski

Napisano

Jak dla mnie super. Jeśli na siłę miałbym znaleźć coś złego: z tyłu śruby są słabe ;)

Napisano
  • Autor

Ardeni - dzięki, inny kadr mówisz... hm no pomyśle nad tym chociaż chce wypełnić lewą przestrzeń "czymś" ale czym to nie wiem.

tomdv - thx, nad tym dopiero będę pracował ;]

Zajcev - thx, będzie więcej. postaram się zrobić na ile postaram fotoreal z dodatkami jakiś bajerów...

SWRSC - dzięki.

Napisano
  • Autor

hehe ;] odciski na tym plastiku są raczej niewidoczne, a co do wyświetlacza mam pewien pomysł jak wypali to odciski będą.

Edit:

i oto są w wersji testowej (?):

zegarek8lk4.jpg

i co o tym sądzicie ?

Napisano
  • Autor

Taki nowy koncept z zegarkiem plus nauka reaktora volume light i innych ciekawych rzeczy ;]

Jest to chociaż ciekawe :PP???

Zegarek12.jpg

Napisano

Uważam, że model jest zupełnie przyzwoity, pomysł z wytarciami i jego realizacja jest również dużym atutem, jednak to przedstawienie modelu w takim a nie innym otoczeniu oraz oświetleniu powoduje, że jest on mało przekonujący i nie przyciąga uwagi. Niestety dodawanie elementu nie związanego z tematem i sprawdzanie "a co by było gdyby" wg mnie się nie sprawdza.

Żeby nauczyć się odpowiednio przedstawiać model, sugeruję poprzeglądać zdjęcia zegarków tego typu z katalogów, w internecie jest tego pełno, i spróbować odwzorować otoczenie oraz oświetlnie z takiego zdjęcia.

Jest tu jednakże mały zgryz ponieważ przedstawiasz obiekt "używany" :), więc najlepiej jeśli współgrające otoczenie byłoby również takie "używane", nie natomiast render a'la studyjny. Lepiej więc pasowałoby na ten przykład miejsce gdzie ów zegarek faktycznie stoi w Twoim pokoju.

Możnaby ewentualnie zrobić eksperyment i spróbować wzorować się na zdjęciu aukcyjnym z allegro :)

W każdym razie w takiej postaci jak jest teraz przedstawienie zabija dobry model i nawet dobre tekstury śladów zużycia nie pomogą.

Napisano

Ale ten zegarek jest idealny do wizek typu "mój pokój zaawansowanego grafika" (stylistycznie) :P

mimo to poziom jego wykonania jest na wysokim poziomie

Napisano
  • Autor

ArTooRo - zgadzam się w pełni z Tobą :D Byłem świadom tego że dodane prze zemnie elementy nie trzymają się k**y :P ale miałem małą wizje i cóż nie wyszła :P Oczywiście nie jestem zawiedziony bo nauczyłem się sporo nowych rzeczy.Dzięki za pokazanie w jaki sposób podchodzić do takiego problemu...

kamil.ochel - heh dzięki. A a tak btw to sporo jest tematów "mój pokój" itp. a może jacyś pro od efektów i kompozycji skusiliby się na temat "mój pokój zaawansowanego grafika" w którym to byłyby rzecz użytku codziennego przedstawione w sci-fi-owy sposób :D to byłoby ciekawe ;]

Napisano

ciekawe ale zarazem trudne :) wyobrażasz sobie swój poków w sci-fijowej odsłonie? ja swojego n ie portafię ;)

czekam na apdejt

pozdro

Napisano
  • Autor

A pisałem że dla pro :D - w takim temacie najważniejsza byłaby kompozycja, a że efekty byłyby trudne do uzyskania to nam to jeszcze niepisane :P

Apdejt hm... już nawet nie wiem czy będę robił... Posłucham się rady ArTooRo i może coś doskrobie do tego.

Napisano
  • Autor

Witam.

Starałem się ale już mi się nie chce tym bawić - nudne się to stało, więc postanowiłem pobawić się jeszcze jakimiś bajerkami powstało co powstało...

Kiedyś postaram się wrócić do tego modelu i go dokończyć, a teraz daje mu odpocząć.

Zegarek14.jpg

Napisano

Razi troszkę to że wszystkie przyciski starte są w podobny sposób. A scena... :P Pozostawię to bez komentarza.

Napisano
  • Autor

Hehehe dobra koniec tej żenady. :D

Model jak i scenę pozostawiam samą sobie choć pewnie - jak naładuje skilla - powrócę do niej i zrobię fotoreal :D

Cienie - tak wiem - żadne światło ich nie ma włączonych ;] sam FG.

Jeszcze raz dziękuje za komenty.

Pozdrawiam.

Napisano

A gdzie kabelki w środku zegarka ? a jakby jakiś krasnal chciał go rozkręcić to co :-p ?

Całkiem fajnie wygląda na pierwszych zdjęciach ale już z rysami i wytartymi przyciskami to jak dla mojego brata pokazałem że jest takie coś do kupienia (tak dla jaj) to on się zapytał dlaczego taki fajny zegarek sprzedają z rysami i popękanym drewnem. więc dał się nabrać że prawdziwy i moje takie same zdanie , że wygląda jak prawdziwy (chodź są małe szczegóły).

Napisano
  • Autor

Witam. Ależ się zdziwiłem przeglądając WIP'a jak zobaczyłem moją ostatnią pracę :P Kurde aż się łezka w oku kręci ;)

Dzięki za komenta. To już nie mój poziom :P Za kilka tygodni wrzucę coś nowego i mam nadzieję że znów uda Ci się nabrać brata ;)

Pozdrawiam.