waldek1983 Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 Subaru Impreza WRC 1999 Jest to mój pierwszy model, nad którym siedze od połowy września. Sporo czasu jak na jedno autko ale zaczął się semestr na studiach, troche innej pracy i tak ten czas leciał. Starałem się jak tylko potrafiłem aby wyszperać wszelkie nieprawidłowości ale napewno coś znajdziecie. Niestety wnętrza nie potrafie zrobić dlatego narazie dałem sobie z tym spokój. Może zbiegiem czasu się to zmieni, wtedy napewno wam pokaże. Podobna sytuacja tyczy się materiałów i końcowych renderków. Dlatego umieściłem taki prosty, który zrobiłem trochę wcześniej. Mimo tych braków mam jednak nadzieję, że się wam spodoba. Po tym, krótkim wstępie zapraszam do oglądania. Wszelkie sugestie i uwagi są przeze mnie mile widziane :) Proste renderki z podstawowymi materiałami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcev Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 Całkiem ładnie to wygląda. Wydaje mi się, że na 3 renderku widać, jakby karoseria wychodziła troche za światła - można troche to poprawić. Ale tak poza tym to spoko, podoba mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 Ładny model (rewelacyjny jak na pierwszy model :) ) ale shaderki i studio kompletnie do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 no ladny modelik, nad renderem musisz popracowac. 5 ujecie moze fajnie wygladac na renderku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 Model ladny, ale troche plastelinowe rowki masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norwag Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 WOW nawet podwozie jest ;P strasznie szeroki rozstaw osi ma z tylu...chyba az za ;) pomijajac bledy wymienione przez pozostalych to model jest bardzo ladny a jak na 1 model to wrecz super ]:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 fajne autko, tylko koła za szerokie i bieżnik tych opon jakoś nie bardzo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek1983 Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2008 Zajcev : Będzie poprawka, ponieważ światła są troche tak jakby wgniecione :/ Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi. kamil.ochel : W wolnej chwili popracuję nad tym i spróbuję wykombinować coś lepszego. zgred88 : Jeśli będę miał materiały i studio to napewno takie ujęcie zrobię :) Bubu : Domyślam się o co chodzi ale chyba to już tak zostawię. Norwag : Jeśli chodzi Ci o te "niebieskie" niby renderki to były robione wcześniej gdzie właśnie był problem z tym rozstawem. Obecnie ten problem już poprawiłem co widac na wyższych rzutach. Chociaż jak tak teraz patrzę i porównuję ze zdjęciami to jeszcze trzeba je schować. floo : Bieżnik zrobiłem taki jaki był na blueprintach. Wzasadzie mogłem zrobić jakieś inne ale postawiłem na takie. Co do samych kół to rzeczywiście mogą być troche za szerokie zwłaszcza te przednie ale jakby tak spojrzeć pod innym kątem...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 praca git, czekam na efekt końcowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek1983 Napisano 11 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2008 Prosty renderek V-ray z V-raySun i materiałami tego silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 nie za dobrze. Szyba i maska mocno przeswietlona, a lewy bok nie doswietlony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holo Napisano 14 Styczeń 2008 Share Napisano 14 Styczeń 2008 Pierwsze wrażenie dobre, ale gdy przyjrzymy się szczegółom, to widzimy wiele, ale to wiele braków i nieścisłości. Modelujesz śruby na kołach, a wlot na masce jest lejącą się masą. Takich rzeczy mógłbym wyszukać całą masę, ale nie o to chodzi. Tak trzymać. Masz potencjał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek1983 Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2008 Im więcej wypiszesz tym więcej sie nauczę dlatego pisz ile się da. Model poprawie gdy znajdę wolną chwilkę bo osatnio nie mam ich zbyt wiele. pozdrawiam i dziękuję za uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek1983 Napisano 20 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2008 Z tej okazji, że nie mam dużo wolnego czasu wyczesałem cosik takiego. Czekam na opinie odnośnie studia, oświetlenia i samego lakieru samochodu, ponieważ na tą chwile są to rzeczy, które dzięki waszej pomocy chciałbym "zrobić'. Sam model wymaga w/w poprawek, które będą uwzględnione ale najprawdopodobniej to wszystko. Im więcej napiszecie tym więcej się dowiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 20 Styczeń 2008 Share Napisano 20 Styczeń 2008 Plamy i ziarno , ale to pewnie test render . Znaczek cały niebieski chyba nie jest ? A co do studia to szału nie robi , dał byś coś kolorku , kilka świateł itd. Lakier mocno matowy o to chodziło , jak dla mnie za blady http://www.km77.com/marcas/subaru/2006/impreza/gama/gra/06.jpg To samo tyczy się felg , za bardzo zółte a za mało złote . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasutoco Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 a aj bum dał mniejsze chamfery całego bk. z jednego prostego powodu - wygląda to jak mała zabaweczka (resorak / miałem kiedyś taki /) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 coś mi się w lusterku nie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swinger76 Napisano 25 Styczeń 2008 Share Napisano 25 Styczeń 2008 Wszystko co napisali poprzednicy i lampy przednie....nie wiem jak jest w v-ray'u ale w mentalu model szkła (jakie by nie było) musi być podwójny. kiedyś ktoś mi to wytłumaczył na zasadzie fizyki ze tak jak promień światła załamuje sie na szkle bo przechodzi zjednego ośrodka (powietrza) do drugiego (szkła) i pozniej wychodzi...prędkość światla w różnych ośrodkach jest różna...sprowadza się to do tego, że w 3d musisz stworzyć promieniowi warunki podobne do realnych. czyli jesli szkło jest z jednej tylko warstwy poligonów to promien tylko raz zmienia osrodek czyli ....jakby rozchodzi sie wewnątrz klosza lampy jakby byl caly czas w szkle...dlatego nic tam nie widac albo ja nic nie widze... ja zazwyczaj proboje skopiowac klosz czy szybe do wewnątrz jeszcze raz i odwracam poligony...no chyba ze wiesz o tym wszystkim to napisałem sie na darmo:) no nic...tak czy inaczej mój pierwszy model był 10x gorszy:) pozdrawiam i pracuj dalej:) EDIT: po drugim rzucie gałką oczną na Twój model widzę, że maska, błotnik i przedni zderzak to jeden element...w rajdach byłoby to nielada utrudnieniem biorąc pod uwagę częstotliwość niszczenia tych elementów w zmaganiach rajdowych:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Styczeń 2008 Share Napisano 25 Styczeń 2008 No to tak... Felgi moga byc, sama bryla jest wporzadku no ale nie moge powiedziec ze super poniewaz w niektorych miejscach nie postarales sie... a moglo byc lepiej - chodzi o to ze plastelinowo wyszlo w paru miejscach. Jednak udalo ci sie ujac ten samochod bo do latwych nie nalezy za co ci mozna pogratulowac. Zrob pokrywki przednich halogenow jak nalezy i popraw wnetrze swiatel. Te 2 male wloty na masce troche za bardzo wyciagniete sa... Zapodaj tez renderka z tylu i jakas siatke tez - moze cos wymyslimy... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi