Squirrel Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Witam,jestem nowa na forum a to moje projekty - takie oto łazienki.Liczę na miłe przywitanie i konstruktywne oceny:) Łazienka 1 . . . . . . Łazienka 2 . . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Witam na forum. Lazienki wg mnie przyjemne, ta wielka biala plama na pierwszym ujeciu troche bije po oczach. I czy te obrazki byly skalowane? czy tak marny antyaliasing na nich jest? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Stawiam na skalowanie, albo przesadzony sharpen;) Dobre wejście na forum, naprawdę udane wizki, czekamy na kolejne;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 coś mi sie fotki nie ładują :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Squirrel Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2008 Już poprawiłam - kłopot z 1 ładowaniem wizualizacji na FOTOSIK.PL I z tym antyaliasingiem tez dałam rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Oooo! Teraz gładkie jak pupcia niemowlaka:D Więc reasumując, co razi to wspomniana już wcześniej plama światła na pierwszym. W drugiej wizualizacji przyczepiłbym się do podłogi (rozmyta?) i zbyt ciemnych cieni, szczególnie w drugim ujęciu. Pozdrawiam raz jeszcze Edit: Jeszcze sposób mocowania zasłonki/firanki, coś nie halo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Squirrel Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2008 Zgadzam się, plama światła powinna zniknąć i to szybciutko. A zasłonki nie halo bo mi się model przesunął jakoś tak ... Dzięki i pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sahe Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Witam Calkiem calkiem. Mam tylko dziwne wrazenie ze wrzystkie obiekty sa odrobine ponad podloga. A wramach czepialstwa to tekstura podlogi odstaje od reszty to tyle slow krytyki od kogos kto narazie lepiej by tego i tak nie zrobil Sahe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Bardzo ładnie! podoba mi sie:) tylko na ostatnim renderze cienie ostre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Nie wiem czy moja uwaga bedzie słuszna, ale i tak ja napisze:) Mimo, że z całego serca kocham beton i lobię na niego patrzeć (:P), tak w tym rozwiązaniu chyba bym od niego odszedł. Poziome okno przy suficie, daje nieodparte wrażenie ze jesteśmy w piwnicy, dodatkowo taki surowy i jednolity beton, potęguje to doznanie. Wydaję mi się, że "ocieplenie" całości drewnem lub jakimś materiałem o ciepłym zabarwieniu było by bardziej na miejscu. A ostatni render, a raczej układ sanitariatów bardzo przypomina mi ten: http://www.hoppearchitektura.pl/architektura_wnetrz/projekt_07/images/10.jpg Pracowałaś może dla Hoppe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Hej, witamy na forum :) kilka uwag: ręczniki są wg mnie za gładkie, lekki displace by się przydał w końcu mają sprawiać wrażenie miękkich i puszystych lekkie błędy GI widoczne przy belce koło lustra (przepalenie w rogu) lampy w suficie są ale... nie świecą, materiał self illuminations albo odrobina photoshopa powinna załatwić sprawę. beton na podłodze na pierwszym renderku łazienki 2 jest za płąski. ściana ma bumpa (chyba za mocno zblurowanego) a podłoga wydaje się być pozbawiona faktury. widać też tiling tekstury, chyba że jest to łączenie płyt betonowych na ostatnim renderku cienie są imo za ostre. lekki area light w sumie nie zaszkodzi brakuje też takich rzeczy jak gniazdka prądowe czy uchwytu na papier toaletowy (renderki z łazienka 1) to tyle uwag. co do reszty nie mam zastrzeżeń. gratulacje udanych renderów :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 projekt koncepcyjny raczej nie wymaga gniazdek "prądowych" elektrycznych ;] projekt przyjemny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masaj Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Ja też pierwsze na co zwróciłem uwagę to podobieństwo do prac Hoppe(Pinero). Najpierw sufit wydal mi się znajomy (pamiętam, bo miałem uwagi do niego), a później stołek z akcesoriami >>> http://www.hoppearchitektura.pl/architektura_wnetrz/projekt_08/projekty11.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Squirrel Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2008 Już wyjaśniam.Tekstura na ścianie drugiej łazienki to nie beton a kamień.Natomiast poziome okno "...dające nieodparte wrażanie,ze jesteśmy w piwnicy.." to pomysł developera. Dodam jeszcze że inwestor jest obcokrajowcem,a dokładniej Palestyńczykiem, kochającym kamień i nie czuje tego chłodu i surowości,które większości z nas pewnie by przeszkadzały:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Squirrel Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2008 Projekt,który "zacytował" masaj robiliśmy razem z Pinero. Gratuluje spostrzegawczości...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 mi sie tam podoba, zwlasza jedynka! pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 projekt koncepcyjny raczej nie wymaga gniazdek "prądowych" elektrycznych ;] projekt przyjemny :) jak to mówią diabeł tkwi w szczegółach Marcinie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MII Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 kurteczka, piekne... też bym tak chciał:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Squirrel Napisano 16 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2008 No to mi sie podoba :) Dzięki koledzy za pozytywne oceny i za trafne uwagi dotyczące błędów jakie zrobiłam... Wszystko przyjmuje z pokorą i jako nowa forumowiczka obiecuje nie przynosić wstydu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 druga łazienka mi się bardzo podoba, jedynie podłoga jakaś rozmyta ale tak to ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 Ja też pierwsze na co zwróciłem uwagę to podobieństwo do prac Hoppe(Pinero). się podłącze z innej beczki... ten Pinero czyjakmutam to w czym to liczył, bo mnie sie wydaje, że to Maxwell :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek311 Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 na 1st renderze - biale plamy przy narozniku. nie bede sie madrzyl, ale chcialem spytac, jak mozna tego uniknac ? - bo mi tez czasami to wyskakuje - z czego to wynika? (domniemam, ze nie ma tam szparki rzadnej ) pozdro (ladne teksturki i flow wizek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 Ściany muszą miec grubośc i powinno byc wszystko ok. :) Fajowe łazienki. Obrazek #3 najlepszy. Brakuje trochę camera correction. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek311 Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 odnosnie grubosci - nie zgodze sie - taki motyw po prostu wychodzi czasami w narozach, nawet jesli sciana ma swoja grubosc. jakis blad maxowy... - vrayowy. . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 Hm, no w narożach nie powinno, dziwne. Tutaj jest to wina sampli (jak chyba w większości przypadków), bo ta decha pod lampą jest dośc cieńka, więc GI plami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 Mi tu deko Pinero podjeżdza....czyżby...Iza?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Squirrel Napisano 18 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2008 Drogi Panie Zbychowaty, zdecydowanie to nie Iza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 Czyżby Katarzyna ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Squirrel Napisano 18 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2008 Chyba kilka ostatnich postów trochę schodzi z tematu... Autorką projektu i wizualizacji jestem ja - Beata :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi