Napisano 15 Styczeń 200817 l Witam,jestem nowa na forum a to moje projekty - takie oto łazienki.Liczę na miłe przywitanie i konstruktywne oceny:) Łazienka 1 . . . . . . Łazienka 2 . . . .
Napisano 15 Styczeń 200817 l Witam na forum. Lazienki wg mnie przyjemne, ta wielka biala plama na pierwszym ujeciu troche bije po oczach. I czy te obrazki byly skalowane? czy tak marny antyaliasing na nich jest? pozdrawiam
Napisano 15 Styczeń 200817 l Stawiam na skalowanie, albo przesadzony sharpen;) Dobre wejście na forum, naprawdę udane wizki, czekamy na kolejne;) Pozdr
Napisano 15 Styczeń 200817 l Autor Już poprawiłam - kłopot z 1 ładowaniem wizualizacji na FOTOSIK.PL I z tym antyaliasingiem tez dałam rade
Napisano 15 Styczeń 200817 l Oooo! Teraz gładkie jak pupcia niemowlaka:D Więc reasumując, co razi to wspomniana już wcześniej plama światła na pierwszym. W drugiej wizualizacji przyczepiłbym się do podłogi (rozmyta?) i zbyt ciemnych cieni, szczególnie w drugim ujęciu. Pozdrawiam raz jeszcze Edit: Jeszcze sposób mocowania zasłonki/firanki, coś nie halo;)
Napisano 15 Styczeń 200817 l Autor Zgadzam się, plama światła powinna zniknąć i to szybciutko. A zasłonki nie halo bo mi się model przesunął jakoś tak ... Dzięki i pozdrawiam:)
Napisano 15 Styczeń 200817 l Witam Calkiem calkiem. Mam tylko dziwne wrazenie ze wrzystkie obiekty sa odrobine ponad podloga. A wramach czepialstwa to tekstura podlogi odstaje od reszty to tyle slow krytyki od kogos kto narazie lepiej by tego i tak nie zrobil Sahe
Napisano 15 Styczeń 200817 l Nie wiem czy moja uwaga bedzie słuszna, ale i tak ja napisze:) Mimo, że z całego serca kocham beton i lobię na niego patrzeć (:P), tak w tym rozwiązaniu chyba bym od niego odszedł. Poziome okno przy suficie, daje nieodparte wrażenie ze jesteśmy w piwnicy, dodatkowo taki surowy i jednolity beton, potęguje to doznanie. Wydaję mi się, że "ocieplenie" całości drewnem lub jakimś materiałem o ciepłym zabarwieniu było by bardziej na miejscu. A ostatni render, a raczej układ sanitariatów bardzo przypomina mi ten: http://www.hoppearchitektura.pl/architektura_wnetrz/projekt_07/images/10.jpg Pracowałaś może dla Hoppe ?
Napisano 15 Styczeń 200817 l Hej, witamy na forum :) kilka uwag: ręczniki są wg mnie za gładkie, lekki displace by się przydał w końcu mają sprawiać wrażenie miękkich i puszystych lekkie błędy GI widoczne przy belce koło lustra (przepalenie w rogu) lampy w suficie są ale... nie świecą, materiał self illuminations albo odrobina photoshopa powinna załatwić sprawę. beton na podłodze na pierwszym renderku łazienki 2 jest za płąski. ściana ma bumpa (chyba za mocno zblurowanego) a podłoga wydaje się być pozbawiona faktury. widać też tiling tekstury, chyba że jest to łączenie płyt betonowych na ostatnim renderku cienie są imo za ostre. lekki area light w sumie nie zaszkodzi brakuje też takich rzeczy jak gniazdka prądowe czy uchwytu na papier toaletowy (renderki z łazienka 1) to tyle uwag. co do reszty nie mam zastrzeżeń. gratulacje udanych renderów :) Pozdrawiam
Napisano 15 Styczeń 200817 l projekt koncepcyjny raczej nie wymaga gniazdek "prądowych" elektrycznych ;] projekt przyjemny :)
Napisano 15 Styczeń 200817 l Ja też pierwsze na co zwróciłem uwagę to podobieństwo do prac Hoppe(Pinero). Najpierw sufit wydal mi się znajomy (pamiętam, bo miałem uwagi do niego), a później stołek z akcesoriami >>> http://www.hoppearchitektura.pl/architektura_wnetrz/projekt_08/projekty11.html
Napisano 15 Styczeń 200817 l Autor Już wyjaśniam.Tekstura na ścianie drugiej łazienki to nie beton a kamień.Natomiast poziome okno "...dające nieodparte wrażanie,ze jesteśmy w piwnicy.." to pomysł developera. Dodam jeszcze że inwestor jest obcokrajowcem,a dokładniej Palestyńczykiem, kochającym kamień i nie czuje tego chłodu i surowości,które większości z nas pewnie by przeszkadzały:)
Napisano 15 Styczeń 200817 l Autor Projekt,który "zacytował" masaj robiliśmy razem z Pinero. Gratuluje spostrzegawczości...:)
Napisano 15 Styczeń 200817 l projekt koncepcyjny raczej nie wymaga gniazdek "prądowych" elektrycznych ;] projekt przyjemny :) jak to mówią diabeł tkwi w szczegółach Marcinie ;]
Napisano 16 Styczeń 200817 l Autor No to mi sie podoba :) Dzięki koledzy za pozytywne oceny i za trafne uwagi dotyczące błędów jakie zrobiłam... Wszystko przyjmuje z pokorą i jako nowa forumowiczka obiecuje nie przynosić wstydu :)
Napisano 16 Styczeń 200817 l druga łazienka mi się bardzo podoba, jedynie podłoga jakaś rozmyta ale tak to ładnie
Napisano 16 Styczeń 200817 l Ja też pierwsze na co zwróciłem uwagę to podobieństwo do prac Hoppe(Pinero). się podłącze z innej beczki... ten Pinero czyjakmutam to w czym to liczył, bo mnie sie wydaje, że to Maxwell :/
Napisano 16 Styczeń 200817 l na 1st renderze - biale plamy przy narozniku. nie bede sie madrzyl, ale chcialem spytac, jak mozna tego uniknac ? - bo mi tez czasami to wyskakuje - z czego to wynika? (domniemam, ze nie ma tam szparki rzadnej ) pozdro (ladne teksturki i flow wizek)
Napisano 16 Styczeń 200817 l Ściany muszą miec grubośc i powinno byc wszystko ok. :) Fajowe łazienki. Obrazek #3 najlepszy. Brakuje trochę camera correction.
Napisano 16 Styczeń 200817 l odnosnie grubosci - nie zgodze sie - taki motyw po prostu wychodzi czasami w narozach, nawet jesli sciana ma swoja grubosc. jakis blad maxowy... - vrayowy. . .
Napisano 16 Styczeń 200817 l Hm, no w narożach nie powinno, dziwne. Tutaj jest to wina sampli (jak chyba w większości przypadków), bo ta decha pod lampą jest dośc cieńka, więc GI plami.
Napisano 18 Styczeń 200817 l Autor Chyba kilka ostatnich postów trochę schodzi z tematu... Autorką projektu i wizualizacji jestem ja - Beata :)