Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
detali więcej no i szykuj się do ostrego teksturowania

bez namalowania dobrej teksturki nie uratujesz tej pracy

to nie jego wina ze ta gra to RTS i detal jest slaby:P

Napisano

No i na dodatek malowanie teksturki bez tabletu to miło.

Nigdy do modeli nie malowałem tekstur przeważnie tylko fote narzucałem.

Ale podoba mi sie moja praca i spróbuje coś pokombinować z teksturami.

Napisano
co z tego że w grze detal jest słaby... można przecież puścić wodze fantazji a wtedy to może być po prostu pięknie :)

ja widze ze tutaj szczegoly dzialaja w jedna strone:P

jak ktos wkleja audi jako refke i je robi to kazdy detal jest sprawdzany:P

a teraz zrobil zgodnie z orginalem to jest zle:)

Napisano

nie o to mi chodzi, może być oryginał plus bajerowanie, czyli np. urealistyczniony właz tak zeby było widać jak on się otwiera, i jest masa rzeczy które można by zrobić aby to podkolorować, ale ten model nie jest akurat chyba super mega ultra High Poly więc większość powinny załatwić teksturki ;), jak dla mnie to mile widziana byłaby też normal mapa

Napisano

przydałby się AA jakiś bo strasznie ostre krawędzie.

tak jak inni mało detalu, przód baraków i ten "pojemnik" z lewej aż się o niego proszą.

może z tego wyjść coś fajnego, powodzenia.

Napisano

HMM.

A da sie malować tekstury bez tabletu bo jak nie to mam lipe i zostaje mi albo goły model. Albo ewentualnie model z teksturami proceduralnymi.

Jak ktoś zna może tutek podrzucić np. w PS-ie

Napisano

jak najbardziej sie da bez tabletu. odnosnie recznego malowania jest trudniej ale np obrobka z fotek jak najbardziej sie da. kwestia wprawy i zawzietosci.

Napisano

nie wiele tych detali zrobiłeś ale lepiej jest troche, na mój gust lepiej było jak na miejscu satelity był ten kontener czy co to tam było, a statelita nawet ni głupi pomysł ale dałbym go gdzie indziej, może za te baraki z lewej strony?

Napisano

Skupiasz się tylko na tym jednym modelu, czy chcesz zrobić jakąś większą planszę ?

Bo to zależy , jeżeli model będzie pokazany z tej odległości to nawet dobre texturki nie ukryją tych mocnych kantów . Ale jeżeli to nie będzie jedyny model to jest si według mnie .

Pozdrawiam :*

Napisano

No pobawiłem sie trochę.

Nudziło mi sie i tak wyszło.

Odbicie nie zostanie chciałem po prostu zobaczyć jak będzie wyglądać.

Dodałem ten kontener z łapą w zmienionej lepszej wg. mnie formie + klimatyzacje baraku. Z tyłu będzie na wieży radar i obok wieżyczka strażnicza myślę nad innymi rzeczami jak macie jakieś pomysły to możecie podrzucać.