Skocz do zawartości

Moja pierwsza praca :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !! chcialem sie pochwalic moja pierwszą pracą na 3ds max'ie 2008 :) siedze na tym programie jakies 4 dni i dzieki Tomali zrobilem tą animacje :)

Dzieki Tomala jestes wileki ;P pozdro

• Odpowiedzi 20
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

nadaj temu jakieś otoczenie no nie wiem może jakąś wąską ciemną uliczkę z koszami na śmieci i tam wrzuć te kartony bo na razie to tylko widać kilka boksów położonych jeden na drugi i nadaną im teksturę. Bez obrazy. Pracuj dalej a uzyskasz lepszy efekt. Pozdro

Napisano

dzieki za rady napewno wezme je pod uwage przy tworzeniu nastepnej pracy ;) czemu kamerka niema plynnosci ?? bo wtedy nie wiedzialem jeszcze jak sie uzywac sciezek ruchu ;) 15 minut po wystawieniu na YT wytlumaczyl mi to Tomala ;) SUPER_OKO masz 997 postow i pytasz o cos takiego ?

Napisano

płynność kamery to jedno ale kierunki i ruch to drugie jeszcze ;) Nie popadaj w najrgorszą manierę jaka moze spotkać (i spotyka wielu) 3dekowców- latanie kamerą bez sensu

Napisano

ee ja myslałem że zara cos z tego pudła wyskoczy a tu lipa :( heh ale zawsze coś, ja to niewiem nawet jak zrobić żeby się wyrenderowała animacja xP

Napisano

Czasami userzy potrafią być uszczypliwi... nie przejmuj się Jozeph i po prostu rób swoje. Z drugiej strony musisz zrozumieć, że nie wszyscy podzielają twoje podniecenie, że da się ruszać kamerą w przestrzeni 3d.

Jeśli jednak te początki wywołują u Ciebie mały dreszczyk emocji i chcesz pokazać całemu światu, jak świetnie jest animowanie w 3d, to oznazca że zaczyna się dla Ciebie wielka przygoda!! Powodzenia

Napisano

Dzieki Kris_R ;*podniosles mnie na duchu ;).... rozumiem ze ta animacja to jest nic dla was .... nie chce sie nad sobą rozczulac ale doszlem do tego w cztery dni (oczywiscie z pomocą wiadomo kogo) i jest to dla mnie duze osiągniecie :) mimo wszystko dziekuje za komenty bo na bledach sie czlowiek uczy :)

stachu---->takich tematow bylo juz pewnie duzo ale.... robisz scene wciskasz f10 Common parameters > Active time segment....potem render outop > files > fotmat avi > odpowiedni kodek > ok > render > czekasz i masz.... nie rob offtopa

źródło Tomala :) pozdro

Napisano

Joseph profesjonalnie to się powinno renderować każdą klatkę do pliku graficznego a potem to łączyć w programie do compositingu czy tam edycji video. Ale to jak będziesz renderował jakąś dłuższą animacje która się długo liczy wtedy nie tracisz wyrenderowanej części w razie czego i masz lepszą jakość. Renderowanie do avi nie jest dobrym nawykiem no chyba że na takie szybkie animki.

Napisano

Taka mała podpowiedz. Zamiast ruszać kamerą w przestrzeni ręcznie można nadać jej ścieżkę. Sam tego nie robiłem ale wiem że tak się da. Niech ktoś napisze tutaj jak przypisać kamerę to ścieżki np. do line bo chciałbym się dowiedzieć. Wiem że w ten sposób można uzyskać ładny i prosty efekt kamery. Pozdr

Napisano

Takie fajne ^^ Nie ma się o czym rozpisywać, poza kontrowersyjną texturą na najwyższym pudle :)

Tomala zrobił byś krótkiego tutka do o animacji tutoriali , jak ładnie kamerę wprowadzić w ruch, jak animować by obiekt przed jednym kluczem się nie zatrzymywał jak w drugim kluczu ma dalej jazdę i ogólnie efekty na klucze. Z chęcią bym skorzystał ;)

Napisano

Tomala zrobił byś krótkiego tutka do o animacji tutoriali

Arti a po co animować tutoriale je wystarczy przeczytać albo obejrzeć :) Joke

Ja żadnym expertem od animacji nie jestem i chociaż kiedyś się sporo o tym uczyłem(w szkole) to dzisiaj mało z tego pamiętam bo po prostu nie praktykuję. Ale pomyślę może sie zrobi jakiegoś tutka z prostymi trickami które mogą ułatwić start początkującemu animatorowi. Pozdro.

Napisano
Arti a po co animować tutoriale je wystarczy przeczytać albo obejrzeć :) Joke (...)

No ale tak ładnie animowane tutki wyglądają. Łiiiiiiii!!! XD

Napisano

Tak tak Tomala Jozeph to ptrafi :) a kto jozepha nauczyl ? Tomala :P musze sie jeszcze duuuuzo nauczyc o tym programie :) robie nastepny projekt dom dwu pietrowy i po nim w srodku jezdzaca kamerka :P oczywiscie bede musial kogos meczy na gg o to ale to juz swoja drogą :D Szeyker88 pisalem posta wczesniej ze sciezki ruchu nauczylem sie 15 minut po wystawieniu... tylko zapomnialem o add path ;) Pozdro ;*

Gość kepicnawspak
Napisano

cześć,jestem początkujący jeśli chodzi o maxa i chciałem zrobić tutorial z max3d.pl o wybuchającym samochodzie, doszedłem jednak do momentu kiedy trzeba w panelu environment, w zakładce effects, kliknąć "add" i wybrać "combustion" albo "fire effects". problem w tym, że nie ma u mnie tam czegoś takiego, ani jednego ani drugiego. są tylko jakieś inne pierdoły. proszę pomóżcie.