Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jestem nowy w programie 3ds max .Pracuje w nim od kilku dni (poznawałem narzędzia) I nie wiem od czego zacząć.

Proszę o jakieś rade.

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 3,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo śmieszne ^^.Od czego ty zaczynałeś?

Napisano

-oglądaj dużo dużo tutkuów na tym forum w dziale tutoriale, videotutoriale jest sporo do ściągnięcia,

-kup sobie biblie 3dmax jak myślisz poważnie i masz kasę

Napisano

Na jakie tutki najbardziej mam zwracać uwagę? Modeling , efekty itp.?

Napisano

Moze zadaj pytanie "powiedzcie mi czego mam sie nauczyc" ?

To chyba ty powienienes wiedziec co chcesz robic z 3d maxem, a nie inni ludzie mowic ci co masz robic.

Chcesz byc modelerem, ogladaj tutki o modelowaniu, chcesz robic efekty specjalne... no coz, niespodzianka, poszukaj materialow o efektach.

Napisano

Bardziej mnie ciągnie modelowanie.

Napisano

ja mam konkretne pytanie;D jak można wymodelować fotel taki najprostszy... dopiero zaczynam zabawę z 3ds max wiec kiepsko mi to idzie za każdą cenną rade będę bardzo wdzięczna

edit: udało mi się znaleźć bardzo fajny opis jeśli ktoś będzie miał podobne zadanie do zrobienia to jest link:http://www.google.pl/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&channel=s&hl=pl&q=fotel+w+3ds+max&lr=&btnG=Szukaj+w+Google

trzeba pobrać plik modelujemy fotel jest w formacie pdf.

Napisano

gosiu zapraszam na gg albo pm`ka :D a jakie mebelki chcesz wymodelowac ? bo jest ich sporo :D jacy producenci ?

Napisano
gosiu zapraszam na gg albo pm`ka :D a jakie mebelki chcesz wymodelowac ? bo jest ich sporo :D jacy producenci ?

Jaki chetny do pomocy :D Sorki za off-a ale sie powstrzyamc nie moglem :D

Napisano

zacznij od zadania sobie pytania "po co mi 3ds max i czy na prawdę go potrzebuję?" ;)

Napisano

Odpowiem najpierw na pytanie czy potrzebuje 3ds max: otórz do szczęścia mi on nie jest potrzebny ale jak na ironie jest mi potrzebny;D. A co do tego dlaczego większość zaczyna od fotela: w moim przypadku było to wymuszone przez panią profesor na studiach.

Napisano

Najpierw najlepiej zacząć od videotutków i kombinowania (metoda prób i błędów). Po za tym ja zaczynałem od książki: Ćwiczenia Praktyczne 3ds max 9, autora nie pamietam ale jest tak zółto biała i kosztuje 20zł - tam masz wszystkie podstawy w oparciu o ćwiczenia. Biblie odradzam Ci kupować jak narazie. ;)

Napisano

metoda prob i bedow jest dobra kolejnie zapoznanie

Sie Z F1 a przedewszystkim przeeabiac tutki

pozdro

Napisano

ja też zaczynam i nie widzę sensu kupować książek, byłem pooglądać w sklepie i na tym się skończyło :) w necie jest dużo więcej i za darmo :)

Napisano

w sumie to kupiłam sobie już książkę Joanny Pasek, ale chyba będę musiała jeszcze zainwestować w jakieś ćwiaczenia

Napisano

zobacz sobie na toturial jak gosc robi domek/samochod/oswietlenie

bedziesz mial mniej wiecej pojecie jak to wszystko dziala....

http://blog.sina.com.tw/tensun3d/

stronka jest napisana w obcym jezyku ale filmiki sa fajne

jedna wada - trzeba zassac z rapidshare (czas oczekiwania , zwlaszcza przy sciaganiu 2 czesci zabija )

powodzenia !

p.s

polecam wszystkim innym uzytkownikom, nie tylko poczatkujacym !

Napisano

Też jestem nowy ale już nie zielony (tylko na renderingu się zupełnie nie znam). Moim zdaniem bardzo przyjemnie jest uczyć się z książki. Kupiłem 3DS Max 9 Ćwiczenia praktyczne (19,99 zł) i nauczyłem się z nich podstaw. Potem przeszedłem do tutków ażeby coś z nich wogule z nich rozumieć.