Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

w końcu wygrzebałem się ze stosu obleśnych kalendarzy trzepanych z szablonu i kartek świątecznych/noworocznych zaproszeń na sylwestra plakatów karnawałowych i całego tego płaskiego badziewia i mogłem na chwilę usiąść do modelowania. bez referek, z freehanda takie coś mi wyszło dzisiejszego popołudnia. Co myślicie - warto kontynuować z jakimś odwłokiem czy w kubeł?

someheadtr8.jpg

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dobry początek

kształt czaszki jeszcze do dopracowania i nie ma takich dołeczków w kącikach oczu

na topologii się nie znam aż tak dobrze ale jest całkiem spoko

zapowiada się dobrze

Napisano
  • Autor

@claude - dołeczki w kącikach oczu? mógłbyś to rozwinąć/sprecyzować? co do kształtu czachy to może masz rację zobaczy się...

@szeyker89 - błędne założenie stary - nie każdy modeluje w 3dmaxie :P

Napisano

fajnie sie zapowiada, więc trzeba to skończyć... ;)

powodzenia!

Napisano

Uszy do poprawy i okolice dolnej "powieki" ogólnie pod oczami. Pozdro.

Napisano

ogólnie pomiędzy okiem i nosem ludzie mają lekkie wgłębienie tam gdzie zazwyczaj lecą łzy

Napisano

@szeyker89 - błędne założenie stary - nie każdy modeluje w 3dmaxie :P

Sory. Nie napisałeś w czym robiłeś :O. Ale jest OK ;P. Pozdro

Napisano
  • Autor

@szeyker89 - w wingsach oczywiście.

mały progress - miałem wczoraj chwilę czasu i dorobiłem pani ciało - oczywiście brakuje masy detalu, ale zajęło mi to więcej czasu niż myślałem bo zacząłem ją extrudować z szyi zamiast zrobić sobie osobno z boxa i potem połączyć. Więc w ostateczności to było jak jakieś poly by poly prawie, błe, koszmar. Nigdy więcej.

bigcycod0.png

Napisano

Ale ma obwisłe piersi, zmniejsz o połowę.

Może pokaż jeszcze inne widoki.

Napisano

Jezu, ile ona przeszłą operacji plastycznych, MASAKRA! Ucho za małe, ręce wyglądają jak napompowane a stopy mam nadzieję, że schowasz pod butami bo też napompowane. Prawie w ogóle nie widać kolan, ale jak na razie jest dobrze, idzie Ci z organiką lepiej niż mi ^^

Napisano
  • Autor

@ania - założenie nazwijmy to sobie szumnie artystyczne było takie, że ma mieć duże piersi. Duże piersi niewspomagane silikonem muszą trochę obwisnąć - okrutne prawo natury. A że nie chciałem robić silikonów to musiały trochę siąść na klatce piersiowej i się rozejść na boki... Nie będę ich pomniejszał a próbowałem już umieścić wyżej i wyglądały sztucznie. i tak zresztą już trochę wydają mi się podejrzane.

bigcycfh8.png

Napisano
  • Autor

@arti - ucho za małe? w pierwszym poście chyba? bo już się nim zająłem i wydaje mi się że teraz jest w porządku? co do operacji plastycznych to patrz wyżej. co do napompowanych rąk i stóp - eee, to jest bardzo wczesny wip. A stóp to nie ma w ogóle tylko protostopy. a co do twojej organiki to mam dla ciebie radę - zrezygnuj z poly by poly i przerzuć się na boxa :P

Napisano
  • Autor

@eco - nie tworzę z blueprintów - trudno to zresztą nazwać tworzeniem... a jeśli chodzi o proporcje to może coś bardziej konkretnego? spędziłem nad tym parę godzin i jeśli są jakieś rażące błędy to ich już po prostu nie widzę... tu masz takie porównanie - weź pod uwagę że mój model jest wyższy więc nieco dłuższe kończyny i proporcjonalnie mniejsza głowa, ale idea zachowana...

proporcjemn9.th.png

Napisano

Wydaje mi się, że głowa z szyją uciekają do tyłu. Popracuj nad tyłkiem, bo wygląda jak u faceta :/, no i w kilku miejscach przydałoby się uwydatnić uda. To tyle. Model ogólnie spoko.

Pozdrawiam

Napisano

...wydaje mi sie ze glowa nieco jest za niska bo oczy powinny znajdowac sie mniej wiecej w polowie calej glowy (akurat sugerowalem sie tymi pierwszymi renderami)- super ze pokazales porownanie z fotka -uwazam powinienes sie nia kierowac - w zasadzie podzieliles cialo prawie jak na fotce jednak ustawienie ich wzgledem siebie jeszcze nie jest wporzadku- jak a razie babeczka na foto wygrywa ;)

Napisano
  • Autor

@hagelades - tak coś tu może być na rzeczy z uciekaniem głowy. Jeśli chodzi o pupę to zawsze mam problemy z takim jej umodelowaniem żeby a)wyglądała kobieco i b)nie była tłusta ;) ale coś tam walczę...

@eco - musisz wziąć pod rozwagę że ta na zdjęciu to azjatka która ma z metr czterdzieści w kapeluszu i wysokim obcasie :) drobne różnice mogą wynikać z tego powodu. Poza tym trochę zmieniłem ale nie chcę uwięznąć na tym etapie i wepchać się w niekończące się poprawki o kilka milimetrów, więc na razie zostawię jak jest i przynajmniej dorobię jej stopy i dłonie zanim ostatecznie rozprawię się z tymi niedoskonałościami. zresztą tak jak pisałem nie robię na imageplaneach więc jak na tak wczesny etap i tak jestem zadowolony że mi z freehanda tak wyszło :)