Napisano 14 Luty 200421 l hmmm, z tego co wiem to zacisk jest montowany z tyłu a nie z przodu [hmmm] jak możesz to pokaż całe auto z tymi felgami :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 14 Luty 200421 l Autor loozack: z tyłu a nie z przodu ???? chyba jeszcze mało widziałeś :) są montowane z przodu, z tyłu oraz pod różnymi innymi kątami :P a w tym civicu jest właśnie akurat z przodu :) jak nie wieżysz to sobie poszukaj fotek w necie (np. w nissanie 350z jest montowana pod kątem) a poniżej proszony widok całości
Napisano 15 Luty 200421 l furka fajna, ale te felgi zupelnie mi sie nie podobaja - wygladaja tandetnie :)
Napisano 15 Luty 200421 l Mi fegi się nawet podobają. Ale zaciski, są najlepsze. Wiem ile to trudnosci moga one sprawić. Mam więc pytanie ile czasu robileś te zaciski do tarcz ... i jakim sposobem?
Napisano 15 Luty 200421 l Autor hac: mi też te felgi się za bardzo nie podobają ale teraz już się nie da ich poprawić :( aczkolwiek z czasem zapewne dorobie drógą wersje (bardziej masywne 5-ramienne) Pussik: zaciśki razem z tarczami robiłem cały 1 dzień. Jakim sposobem?? wszystko robie polymodelingiem jeżeli o to ci chodziło. A ogólnie updatu dzisiaj nie ma bo dopiero teraz (20:00) udało mi się przywrócić kompa do stanu użyteczności co zawdzięczam mojemu wspaniałemu hdd firmy western digital caviar na którym niedawno niewiadomo skąd pojawiło się około 900 bad sektorów :|
Napisano 16 Luty 200421 l Autor dzisiejsze postępy: - zrobiłem tylne bocze szybki - zaktualizowałem prawą strone auta - drzwi z listwą są tam gdzie trzeba - listwy przy dachu których nie widać na renderku - wlew paliwa - i inne drobiazgowe zakończenia karoserii ale oczywiście to jeszcze nie koniec na dzisiaj ;)
Napisano 16 Luty 200421 l Aha, no to spoko. Myślałam, ze to ja jakoś wolno robie. ;-) Ale jak caly dzień to mieszcze sie w normie. A ile poly ma zacisk? :) Co do samochodu. To ładnie się prezentuje. Jednak wiele jeszcze Cie czeka roboty.
Napisano 16 Luty 200421 l javor pikne...ale oszczędź moim oczom oglądanie tego standardowego wlewu i zrób wlew lotniczy. byłbym bardzo wdzięczny :D pozdrawia...
Napisano 16 Luty 200421 l Autor pussik: zacisk składa się z 10.000 face\'ów phantom: spokojnie...... przecierz to nie samolot tylko bardzo leciutko stuningowany samochód. a oto bardzo seryjny nietuningowany wlew paliwa :P (chwilowo bez korka)
Napisano 16 Luty 200421 l Wlew paliwa powinien mieć raczej na klapce zamek do otwierania go. Samochód fajny czekam na kolejne updaty. BTW mój znajomy ma ten samochód ( w wersji stuninowanej) :) i fajnie się nim jeździ.
Napisano 16 Luty 200421 l Autor snakeq: co do zamka na klapce to niewiem nawet jak to powinno być ale wydaj mi się że to zama blacha tak jak zresztą w nowszej wersji która stoi u mnie w gararzu. \"BTW mój znajomy ma ten samochód ( w wersji stuninowanej) i fajnie się nim jeździ.\" - mój znajomy też taką hondzine ma i dlatego ją wybrałem do modelowania i w 100% zgadzam się że fajnie się taką jeździ :D szczególnie na sportowym zawieszeniu i z genialnie brzmiącym wydechem :D dobra mniejsza z tym ..... teraz standardowy korek wlewu paliwa żeby zdołować phantoma :P
Napisano 17 Luty 200421 l oj, widzę, że Boolean się kłania :D ale żeby modelować wnętrze wlewu paliwa to już trzeba być maniakiem :P;) [piwo]
Napisano 17 Luty 200421 l no tak...dzięki [lol2] jak jush tak detalicznie robisz...to powiedz mi gdzie jest w tym wlewie wejście na kluczyk...chyba że benzynka w tym civicu jest freewarem :P
Napisano 17 Luty 200421 l Autor prawie zgadłeś Master Kiełbaster :) nie ma kluczyka bo klapka jest otwierana z wnętrza samochodu małą gustowną dźwigienką którą też pewnie wymodeluje :P loozack: boolean?? no nie przesadzaj ... normalnie aż takich zbliżeń nie będzie to nikt nie zobaczy :P
Napisano 20 Luty 200421 l Autor jakoś ostatnio nie miałem zbytnio czasu więc strasznie dużo nie przybyło :| no ale oglądajcie i komentujcie :)
Napisano 20 Luty 200421 l Jedyne co widze to to , ze lotka dachowa jest zle zalozona. Jedz do innego serwisu bo ten jest nieskrupulatny :P No i felga to temat rzeka, jednym sie podoba innym nie. Ja bym dal jakies felgi typu OZ Volcano albo BBs
Napisano 21 Luty 200421 l Może dorób mu jakieś bumpery czy cóś, bo narazie nie za piękny jest ten samochód. Samo wykonanie jest spox :)
Napisano 21 Luty 200421 l Proponuje w końcowym renderze na tylniej szybie dać nalepkę I love tuning (ewentulanie, McDonald). Żartuje:D. Model cool, może jakieś wzory winylowe dasz przy teksturach :)
Napisano 21 Luty 200421 l Autor jakoś mnie naszło na zrobienie wydechu więc oto on :) odrazu mówie że jeśli komuś się nie podoba końcówka to trudno bo taka zostanie :P (taką ma mój kumpel) skilo: mi się wydaje że lotka jest raczej dobrze zamontowana :| a co co do tuningu jak np. karbon to spokojnie .... przecierz jeszcze nawet nie jestem w połowie modelowania. oto pierwsze ujęcie wydechu
Napisano 22 Luty 200421 l Autor a tu jeszcze update przodu (szyba, znaczek i rejstracja) piszcie coś :)
Napisano 22 Luty 200421 l Końcówka troche zaduża ( Jak z Jelcza :) ). Podziwiam cię javor za szczegóły.
Napisano 23 Luty 200421 l Autor kolejna część do zamontowania :) zrobić trudno nie było ale zamontować będzie :|
Napisano 23 Luty 200421 l wow bardzo bardzo pieknie !!! jesli to juz finalny efekt to guma jakby torche nie gumowa:) ale ogolnie to pieknie to wyglada
Napisano 24 Luty 200421 l Autor tym razem przyszła kolej na tylne zawieszenie :) jak widać można powiedzieć że jest low poly w porównaniu do reszty, ale to dlatego że w większości przypadków prawie nie będzie go widać :P zaraz oczywiście je umieszcze tam gdzie być powinno ale to tak żeby było je dobrze widać :P
Napisano 24 Luty 200421 l Autor hac: no chwilowo mam ferie więc czas mam :) (jeszcze do końca tego tygodnia) a tu jeszcze jeden render :) przy okazi widać wycieraczki które wczoraj udało mi się dopasować do profilu szyby (łatwo nie było) narazie nie mają wysięgników ale kiedyś się pewnie odnajdą :P a tak przy okazi to poly count wynosi 532.000 co już zaczyna mocno spowalniać prace :(
Napisano 24 Luty 200421 l Chyba szyby i wnętrze będziesz musiał zostaić tak jak jest, bo inaczej nie będzie widać zawieszenia :D
Napisano 24 Luty 200421 l O kurde [wow] !! Extra !! Masz zamiar wymodelować silnik i przednie zawieszenie ??
Napisano 24 Luty 200421 l Autor kryhas: oczywiście że silnik i przednie zawieszenie będą :) a zawieszenie może jeszcze dzisiaj wieczorem
Napisano 24 Luty 200421 l moze troszke offtopic ale to co zobaczylem zwalilo mnie z nog... http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=745acdb73ac5f996e7242a914520efcc&threadid=121284
Napisano 24 Luty 200421 l beeper-> no dokladnie, koles jest niesamowity, ze tez mu sie chcialo, tyle dlubania! geez no ale nie zasmiecajmy watku javora
Napisano 25 Luty 200421 l Z ambicji javora wynika, ze on tego H2 widzial juz wczesniej i ma sie na czym wzorowac w dbalosci o szczegoly :) Swoja droga zastanawialismy sie z Dawidem czy modelowanie takich rzeczy jak korek wlewu paliwa to zabawa w detale, nadmiar wolnego czasu czy szpan? Nie wiem, ale wrazenie robi [piwo]
Napisano 25 Luty 200421 l Witam wszystkich. Od razu powiem że pisze to po godzinie czytania i oglądania tego topicu z gebą szerszą niż ten wydech. A zaczęło się od tego że na GG Javor miał opis \"3D.. work in progress\"... No to ja mu klep, \"co ty tam maxujesz\". I dostałem linka ..and.. :o:) Javor jakbyś ty powiedział że to robisz to bym Ci jeszcze ze skrzynke piwa doniósł !! Ja jako zatwardziały sieciowiec-serverowiec moge tylko ew. cos w paincie spraye\'m pomazać! A w tej pracy się zakochałem ! Dlaczego? a dlatego że mam taką fure. Hehe - wydech wcale nie jest za duży - jest w sam raz ! Jak ktoś chce się przekonać że to nie wygląda tak strasznie w praktyce zapraszam na stronę Wypasionego Squadu :P White Civic - koniecznie najlepiej - sesja niedzielna. Tam dokładnie widać to auto. Javor - tak trzymać. Brava dla tego pana ! [soczek] P.S Mam nadzieje że to się nie łapie pod spam itp. Związane z topikiem. Thnx.
Napisano 25 Luty 200421 l Autor heheh bubu zawitał na topicu :D [piwo] może małe sprostowanie: bubu napisał że ma taki samochód a powinien napisać że to jego samochód :) tak więc zapraszam na jego stronke ( www.wsl.prv.pl )gdzie jest sporo fotek tego autka. co do tego dlaczego robie tak szczegółowo: a dlaczego by nie :P wcześniejszy model był low poly to teraz musi być odmiana:) a teraz pora na kolejny render - zawieszenie przednie
Napisano 25 Luty 200421 l no wlasnie, bedziesz musial jakis przezroczysty material na to wrzucic zeby bylo widac wszystkie bebechy ;)
Napisano 25 Luty 200421 l zawieszenie pikne jak dupka niemowlaka...brak słów...ale widze że podstawa pod układ kierowniczy tesh jest :D to ja dożuce 3 grosze że jak będziesz modelował silnik to ja prosze o biturbo Greedy :P pozdrawiam...