Orangegraphics Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 DOf feee... lepiej żaden jeśli taki ma być. kot lepszy był jako czarna plama... co dalej... no jest lepiej ale flaki miśka nadal do kitu
Pilar Napisano 12 Luty 2008 Autor Napisano 12 Luty 2008 a prosze cie bardzo Xiz0r. bez DoF-u....specjalnie dla ciebie :] kocilla zostaje...z deka upiorna ;)
Ania Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 Czemu kocilla nie patrzy się na misia? Szuka nową ofiarę? Jakoś dziwnie wygląda futro kota, jakby był skurzony.
ttaaddeekk Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 cienie krszakow po lewej jakies dziwne, kot tak samo ale ogolnie bardzo przyjemne :)
KoMic Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 szkoda tylko ze ten miskowy wypelniacz PSowy, a nie z maxow, no i kot cos z nim nie tak, reszta calkiem przyjemna, pozdro
mateusz_s Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 wylaczyles filtrowanie textur? na samym spodzie na texturze podlogi widac wyraznie pixeloze... te kawaleczki nitek na podlodze wygladaja troche jakby w powietrzu wisialy no i ten kotek troche upiornie wyglada :) czemu misiek ma zamiast oczów główke kota? :) czy to ostatnia rzecz ktora zapamiętał? :)
Pilar Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 a więc treść i zamysł sceny. miś: dobry charakter. obraz na scianie [przeszłośc]...zdrowe, bujne jaśniutkie futerko... na podlodze[terazniejszość]... z łatami brakujacego owlosienia, z pociemnialym futrem ale nadal w kolorach jasnych..pozytywny bohater ginie...żal, smutek, chęc przytulenia. kot: zły charakter obraz na scianie...kumple, zapanbraty, rodzina z miskiakiem...futro czarne , lsniące, dlugo lizane..czysta energia podłoga....bohater negatywny...barwy ciemne...poszarzałe klaczki..w swietle jak przydymione...patyna czasu...wzrok pusty, obłędny, nieobecny...wrazenie lekkosci pozy kota ukazuje psychopatyczny czarny charakter...łatwość zabijania bez przejmowania sie konsekwensjami.... -------------------------------------------------------------------------------- mateusz_s--filtrowanie textur? nic o tym nie wiem...gdzie tego szukać? tylko nie pisz że w googlach :] cien krzaków oczywiscie do poprawki.
mateusz_s Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 nie wiem jakiego rendera uzywasz, w 3ds defaltowym, w mentalu i vray filtrowanie jest wlaczone domyslnie, bo to podstawa, no chyba ze ta pikseloza ma zwiazek ze słaba jakoscia textury, ale to raczej wyglada na brak filtrowania bo wogole nie widac romycia, miedzy pikselami....
JmTm00 Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 ...nie bede powtarzałmoich przedmówców, ale to odbicie w oczach misia jest ble, pewnie miała być jakaś symbolika a wygląda jak "suck it photoshop" ;)
Pilar Napisano 15 Luty 2008 Autor Napisano 15 Luty 2008 render w mentalu...gdzie sprawdze czy mam wlączone filtrowanie?
mateusz_s Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 juz sam nie wiem, moze to tez kwestia malego probkowania.... ale mozesz sprawdzic: otworz w materiale podlogi, slot z textura. zaraz pod miejscem gdzie jest wypisana nazwa wybranego pliku jest grupa Filthering (Pyramidal, Summed Area, None). Jezeli jest zaznaczone None, to znaczy ze nie ma filtrowania dla tej textury. jak to nie pomoze to mozesz zwiekszyc probkowanie Rendering(F10)->Renderer->Samples Per Pixel, dla probnych renderów uzywaj malych wartosci, ale przy koncowym mozesz je troche podwyzszyc np, 4 dla minimum i 16 dla maximum, bedzie sie wtedy dluzej liczylo, ale jakos jest lepsza....
legolas Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 to moje absolutnie zdanie, ale najbardziej podoba mi sie taki kot, który jest na renderze z dnia 10-02-08; 13:05. Taki cień pasuje. wiadomo, ten cień stwarza pewne napięcie, coś sie wydarzyło. Wszystko niby takie oczywiste, ale jaka tajemnica, ogladający musi przymyśłieć tego kota, kiedy na innym renderze ten kot jest widoczny, to traci swój efekt.
Orangegraphics Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 zgadzam sie z legolasem. dodawał klimatu, stylizacji, a tak to w sumie brzydki jest.
Pilar Napisano 16 Luty 2008 Autor Napisano 16 Luty 2008 prawdopodobnie nie bede mial do poniedzialku dostepu do kompa wiec mozliwe ze juz nic nie poprawie. rozdz. 1600/1200 300dpi 13.55/10.16cm RGB bo jak dawalem na CMYK wielkosc pliku podwajala sie i na imageshack juz sie nie miescil. probowałem paru kotow...ten zostaje..dlaczego? a dlatego ze mimo wszystko najbardziej mi pasuje. ale dzieki za podpowiedzi i wasze opinie. szczegolnie jestem wdzieczny za AO!!! super sprawa. to co..... wytrwalosci, pomyslow, szybkich renderow i niech wygra najlepszy. pozdro.
Maykel Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 no i klops... tym kotem zepsules scene :/ Wyblakly ten kocilla, ze strach... wyglada na to, ze za drzwiami cos sie pali i dym wali jak lojezusie nazarejski.
Pilar Napisano 18 Luty 2008 Autor Napisano 18 Luty 2008 Maykel, zaj..sty pomysł......ze tez sam na to nie wpadlem.....kocilla w szale podpala mieszkanko :rolleyes:
Ania Napisano 20 Luty 2008 Napisano 20 Luty 2008 Szkoda że kot nie jest czarny, i że się patrzy nie wiadomo gdzie, ale ogólnie scena bardzo fajna i świetny pomysł. Bardzo ładnie wyszło ci futerko misia, takie mięciutkie.
Luksa Napisano 20 Luty 2008 Napisano 20 Luty 2008 Niesamowity pomysł z tym obrazem z miskiem i kotem !! dla mnie rewelacja. Kiciek mi sie podoba. Sam miałem takiego czarnucha w domu i tez tak patrzyl bezmyślnie jak nabroil....
Rekomendowane odpowiedzi