pomaranczowa_surikatka Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 To moja pierwsza praca pomijając wszelkiej masci tutoriale i zabawy. Wlaczylem maxa z zamiarem zrobienia pileczki golfowej a wyszedl mi procesor a jako model posluzyl mi moj stary procek. Uzylem Maxa5 a renderowalem brazilem. Dobrze bybylo gdybyscie zamieszczali jakies komentarze, pomoze mi to w dalszej pracy.
Kuciel Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 ojoj te nozki tego procesora zdecydowanie za grobe sa...
pomaranczowa_surikatka Napisano 11 Styczeń 2004 Autor Napisano 11 Styczeń 2004 Mam to samo uczucie ale uswiadomilem sobie to juz na sam koniec pracy :)
roball Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 niezly start ;) moje pierwsze \'cos\' hm.. no wlasnie nawet nie pamietam co to bylo ;) powodzenia
Mateusz Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 \"Wlaczylem maxa z zamiarem zrobienia pileczki golfowej a wyszedl mi procesor.\" Acha... wiec to miała być piłka golfowa?? :) Powiem tak: robi dobre wrażenie, mimo kilku błędów: -nozki -materialy -to srebne \"coś\" jest troszke kanciaste... Pozdrawiam
Falcrum Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 To co mi się nie podoba: 1. nożki...zdecydowanie cos z nimi nie tak... 2. czy procek nie jest aby za cienki ?? 3. no i testurki, ale jak na początującego jestdobrze...;) Powodzenia w przyszłych pracach...
pomaranczowa_surikatka Napisano 11 Styczeń 2004 Autor Napisano 11 Styczeń 2004 Tekstury mialem zamiar wlozyc ale skaner odmowil posluszenstwa a nie mialem innej mozliwosci zeby to w jakiejs ladniej rozdzielczosci zeskanowac. Jesli chodzi o \"cienkosc\" procka to jest ona taka jak powinna byc, znaczy rozmiary wszelkich elementow sa zgone z rzeczywistymi, procz oczywiscie nozek ktore wyszli mi zeczywiscie koszmarnie, i chyba bede sie bral za nie od nowa.
pomaranczowa_surikatka Napisano 11 Styczeń 2004 Autor Napisano 11 Styczeń 2004 Tak jak mowilem popracowalem nad nozkami i mysle ze juz troche bardziej realistyczne.
Nimrod Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 Popracuj jeszcze nad materiałami i będzie ekstra, skany to nie wszystko jest jeszcze photoshop lub net.
Falcrum Napisano 11 Styczeń 2004 Napisano 11 Styczeń 2004 No teraz jest dobrze !! Pamiętaj, że to nie WiP...:P Pozdr
Mateusz Napisano 12 Styczeń 2004 Napisano 12 Styczeń 2004 Oj, przez chwilke myslalem ze w WIP\'ie jestem... :) teraz tylko materialy... i bedzie ladnie... Liczyles nóżki??? jest ich faktycznie 376? :) (chyba tyle powinno byc...) Pozdrawiam
pomaranczowa_surikatka Napisano 12 Styczeń 2004 Autor Napisano 12 Styczeń 2004 Faktycznie temat powinien byc w WiP`ie i tu prosba do moderatora by go tam wlasnie przeniosl :) Ja mam jeszcze sporo problemow z dobrym dobieraniem materialow wiec jakbyscie mogli, jakies wskazowki i najwazniejsze ktore materialy sa kiepskie. Co do nozek jest ich tyle ile powinno byc ale nie wiem ile ich jest ;)
nuriel Napisano 12 Styczeń 2004 Napisano 12 Styczeń 2004 z materiałami, oświetleniem i kompozycją jest zawsze najtrudniej. bo te elementy wymagają jednak doświadczenia. ale pracka pardzo fajna. dobrze że nie żuciłeś się z motyką na słońce i nie zaczołeś od tważy jak coponiekturzy. btw. tak troszke egzotycznie to wygląda. pierwszy rend i w brazilu 8). ja o GI i HDRI, dowiedziałem się chyba późno 8].
Archangel Napisano 12 Styczeń 2004 Napisano 12 Styczeń 2004 no no jak na pierwsza prace to naprawe ekstra !! jedyne co moim zdaniem wymaga jeszcze troche pracy to materialy .... Powodzenia trzymam kciuki !!
nuriel Napisano 13 Styczeń 2004 Napisano 13 Styczeń 2004 a! no i buduj sceny, a nie pojedyncze obiekty, taka się ostatnio moda zrobiła 8].
pomaranczowa_surikatka Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Napisano 15 Styczeń 2004 No.. i kolejny update. Nuriel chciales sceny? Masz scene:) Rzeczywiscie budowanie pojedynczych obiektow jest nudne.
nuriel Napisano 16 Styczeń 2004 Napisano 16 Styczeń 2004 wow! no bardzo fajnie! 8). nie był bym sobom gdybym nie szperał w poszukiwaniu błędów, tudziesz słabszych elementów 8]. -przedewszystkim jest troszkę zbyt ciemno jak dla mnie... -wnioskuję że to warsztat (ściany, oscyloskop..) więc jest troszkę zbyt sterylnie, ten stół troszkę za czysty. - na lampie oscyloskopowej powinna chyba być siateczka. natomiast sam model oscyloskopu i ujęcie bardzo mi się podoba.
Gość User190 Napisano 16 Styczeń 2004 Napisano 16 Styczeń 2004 Jak na nowicjusza to nawety.. jak na nienowicjusza to byloby ciemno, zimno i do konca prac daleko :P
Falcrum Napisano 17 Styczeń 2004 Napisano 17 Styczeń 2004 Praca dalej idzie...a to dalej jest Gallery...a nie WiP... Co do scenki to jest za ciemno, by do czegoś się doczepić :D PS. 333 Posty...cóż za magiczna liczba...;) Pozdr
VGT Napisano 17 Styczeń 2004 Napisano 17 Styczeń 2004 Originally posted by pomaranczowa_surikatka Faktycznie temat powinien byc w WiP`ie i tu prosba do moderatora by go tam wlasnie przeniosl :) [..] Temat przeniesiony. pracuj dalej :)
Archangel Napisano 17 Styczeń 2004 Napisano 17 Styczeń 2004 no no jest coraz ciekawiej !! Moje uwagi: - jest troche za ciemno - chyba wybrales nie najlepsze ujecie - nie podoba mi sie tekstura sciany - taki troche pusty ne stol wielki oscyloskop maly procek i tyle..... Pracu dalej Powodzenia !!
pomaranczowa_surikatka Napisano 17 Styczeń 2004 Autor Napisano 17 Styczeń 2004 No i kolejny tym razem malutki update. Nie moge nic wymyslic co by tam jeszcze dolozyc. Nuriel: Sterylnosc tego warsztatu byla w poczatkowym zalozeniu. Jasniej juz jest. A na lampie jest siatka ale ogolnie tekstura jest beznadziejna. Archangel: Tekstura sciany i stolu jeszcze ulegnie zmianie a na stole jeszcze sie cos znajdzie :)
MorF Napisano 17 Styczeń 2004 Napisano 17 Styczeń 2004 ja bym dodał jakiś taki może uchwyt czy stojaczek w ktorym osadzony jest pen proc. calkiem fajny pomysł.
pomaranczowa_surikatka Napisano 17 Styczeń 2004 Autor Napisano 17 Styczeń 2004 MorF wlasnie myslalem o takim stojaku ale nigdzie nie moglem znalezc zdjec takich zabawek a nie chce zrobic jakiegos co do niczego nie podobne
nuriel Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 powiem może co ja miałem na stole gdy jeszcze w elektronice działałem: jednym słowem burdel 8). a tak poważniej. może jakaś lutownica , jakaś płytka drukowana i zwój cyny by tu pasował? bo ogulnie za pomocom oscyloskopu i procka mało da się zdzałać, nawet jeśli masz tam na stole jakąś instrukcję obsłógi 8).
Pablo Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 Jak ja chcialbym miec takie poczatki :) nono...bedzie z Ciebie czlowiek :)..jak dla mnie na razie to wszystko wyglada zbyt hmm...matowo...daj troche speculara na materialy... pozdr
Rekomendowane odpowiedzi