Napisano 11 Styczeń 200421 l To moja pierwsza praca pomijając wszelkiej masci tutoriale i zabawy. Wlaczylem maxa z zamiarem zrobienia pileczki golfowej a wyszedl mi procesor a jako model posluzyl mi moj stary procek. Uzylem Maxa5 a renderowalem brazilem. Dobrze bybylo gdybyscie zamieszczali jakies komentarze, pomoze mi to w dalszej pracy.
Napisano 11 Styczeń 200421 l Autor Mam to samo uczucie ale uswiadomilem sobie to juz na sam koniec pracy :)
Napisano 11 Styczeń 200421 l niezly start ;) moje pierwsze \'cos\' hm.. no wlasnie nawet nie pamietam co to bylo ;) powodzenia
Napisano 11 Styczeń 200421 l \"Wlaczylem maxa z zamiarem zrobienia pileczki golfowej a wyszedl mi procesor.\" Acha... wiec to miała być piłka golfowa?? :) Powiem tak: robi dobre wrażenie, mimo kilku błędów: -nozki -materialy -to srebne \"coś\" jest troszke kanciaste... Pozdrawiam
Napisano 11 Styczeń 200421 l To co mi się nie podoba: 1. nożki...zdecydowanie cos z nimi nie tak... 2. czy procek nie jest aby za cienki ?? 3. no i testurki, ale jak na początującego jestdobrze...;) Powodzenia w przyszłych pracach...
Napisano 11 Styczeń 200421 l Autor Tekstury mialem zamiar wlozyc ale skaner odmowil posluszenstwa a nie mialem innej mozliwosci zeby to w jakiejs ladniej rozdzielczosci zeskanowac. Jesli chodzi o \"cienkosc\" procka to jest ona taka jak powinna byc, znaczy rozmiary wszelkich elementow sa zgone z rzeczywistymi, procz oczywiscie nozek ktore wyszli mi zeczywiscie koszmarnie, i chyba bede sie bral za nie od nowa.
Napisano 11 Styczeń 200421 l Autor Tak jak mowilem popracowalem nad nozkami i mysle ze juz troche bardziej realistyczne.
Napisano 11 Styczeń 200421 l Popracuj jeszcze nad materiałami i będzie ekstra, skany to nie wszystko jest jeszcze photoshop lub net.
Napisano 12 Styczeń 200421 l Oj, przez chwilke myslalem ze w WIP\'ie jestem... :) teraz tylko materialy... i bedzie ladnie... Liczyles nóżki??? jest ich faktycznie 376? :) (chyba tyle powinno byc...) Pozdrawiam
Napisano 12 Styczeń 200421 l Autor Faktycznie temat powinien byc w WiP`ie i tu prosba do moderatora by go tam wlasnie przeniosl :) Ja mam jeszcze sporo problemow z dobrym dobieraniem materialow wiec jakbyscie mogli, jakies wskazowki i najwazniejsze ktore materialy sa kiepskie. Co do nozek jest ich tyle ile powinno byc ale nie wiem ile ich jest ;)
Napisano 12 Styczeń 200421 l z materiałami, oświetleniem i kompozycją jest zawsze najtrudniej. bo te elementy wymagają jednak doświadczenia. ale pracka pardzo fajna. dobrze że nie żuciłeś się z motyką na słońce i nie zaczołeś od tważy jak coponiekturzy. btw. tak troszke egzotycznie to wygląda. pierwszy rend i w brazilu 8). ja o GI i HDRI, dowiedziałem się chyba późno 8].
Napisano 12 Styczeń 200421 l no no jak na pierwsza prace to naprawe ekstra !! jedyne co moim zdaniem wymaga jeszcze troche pracy to materialy .... Powodzenia trzymam kciuki !!
Napisano 13 Styczeń 200421 l a! no i buduj sceny, a nie pojedyncze obiekty, taka się ostatnio moda zrobiła 8].
Napisano 15 Styczeń 200421 l Autor No.. i kolejny update. Nuriel chciales sceny? Masz scene:) Rzeczywiscie budowanie pojedynczych obiektow jest nudne.
Napisano 16 Styczeń 200421 l wow! no bardzo fajnie! 8). nie był bym sobom gdybym nie szperał w poszukiwaniu błędów, tudziesz słabszych elementów 8]. -przedewszystkim jest troszkę zbyt ciemno jak dla mnie... -wnioskuję że to warsztat (ściany, oscyloskop..) więc jest troszkę zbyt sterylnie, ten stół troszkę za czysty. - na lampie oscyloskopowej powinna chyba być siateczka. natomiast sam model oscyloskopu i ujęcie bardzo mi się podoba.
Napisano 16 Styczeń 200421 l Jak na nowicjusza to nawety.. jak na nienowicjusza to byloby ciemno, zimno i do konca prac daleko :P
Napisano 17 Styczeń 200421 l Praca dalej idzie...a to dalej jest Gallery...a nie WiP... Co do scenki to jest za ciemno, by do czegoś się doczepić :D PS. 333 Posty...cóż za magiczna liczba...;) Pozdr
Napisano 17 Styczeń 200421 l Originally posted by pomaranczowa_surikatka Faktycznie temat powinien byc w WiP`ie i tu prosba do moderatora by go tam wlasnie przeniosl :) [..] Temat przeniesiony. pracuj dalej :)
Napisano 17 Styczeń 200421 l no no jest coraz ciekawiej !! Moje uwagi: - jest troche za ciemno - chyba wybrales nie najlepsze ujecie - nie podoba mi sie tekstura sciany - taki troche pusty ne stol wielki oscyloskop maly procek i tyle..... Pracu dalej Powodzenia !!
Napisano 17 Styczeń 200421 l Autor No i kolejny tym razem malutki update. Nie moge nic wymyslic co by tam jeszcze dolozyc. Nuriel: Sterylnosc tego warsztatu byla w poczatkowym zalozeniu. Jasniej juz jest. A na lampie jest siatka ale ogolnie tekstura jest beznadziejna. Archangel: Tekstura sciany i stolu jeszcze ulegnie zmianie a na stole jeszcze sie cos znajdzie :)
Napisano 17 Styczeń 200421 l ja bym dodał jakiś taki może uchwyt czy stojaczek w ktorym osadzony jest pen proc. calkiem fajny pomysł.
Napisano 17 Styczeń 200421 l Autor MorF wlasnie myslalem o takim stojaku ale nigdzie nie moglem znalezc zdjec takich zabawek a nie chce zrobic jakiegos co do niczego nie podobne
Napisano 18 Styczeń 200421 l powiem może co ja miałem na stole gdy jeszcze w elektronice działałem: jednym słowem burdel 8). a tak poważniej. może jakaś lutownica , jakaś płytka drukowana i zwój cyny by tu pasował? bo ogulnie za pomocom oscyloskopu i procka mało da się zdzałać, nawet jeśli masz tam na stole jakąś instrukcję obsłógi 8).
Napisano 18 Styczeń 200421 l Jak ja chcialbym miec takie poczatki :) nono...bedzie z Ciebie czlowiek :)..jak dla mnie na razie to wszystko wyglada zbyt hmm...matowo...daj troche speculara na materialy... pozdr