Farvus Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 (edytowane) Witam. Podsyłam już od dawna swoje prace na forum conceptart.org ale w końcu zachciało mi się zarejestrować tutaj i założyć swoją teczkę :P. Od czasu do czasu wrzuce tu coś bardziej skończonego. Skupiam się głównie na specyficznych zamkniętych environmentach. Lubie też malować/rysować postacie a powoli zabieram się również za conceptart do różnego sprzętu SF. Poniższe prace to kilka najbliższych miesięcy. Environmenty chronologicznie. Część to bardzo luźne szkice ale w najbliższym czasie zamierzam troche to pchnąć na trochę wyższy poziom i namalować więcej skończonych. Archetypy postaci do prywatnego projektu - Wersja Pen&Paper amigowego cRPGa Perihelion: the Prophecy Wiedźmin Fanart :) Koncept policjanta sprzed kilku tygodni. I jakieś bazgrołki zaczęte w programie openCanvas. Edytowane 12 Listopad 2008 przez Farvus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Fajne prace w fajnym klimacie. Imponujacy pierwszy post :D Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Witam na forum, to sie nazywa mocne wejście. 2 environment wg. mnie najlepszy. Fajny też koncept policjanta Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Zgadzam sie, dobre wejście ;] Pierwsze dwa Environmenty super, i postacie też się bardzo podobają. Witamy na Maxie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 No to mamy kolejnego wymiatacza na forum... :) Wejście dobre, pokaż trochę prac ze swojego sketchbooka z ca.org, ciekawe rzeczy tam masz. (Łiiiiii! 600 post :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Witaj na forum ;), ciekawy zestawik tutaj zapodałeś, Powodzenia //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Właśnie byłem ciekaw czemu Cię tu nie ma ;) prace znam z CA, policjant wymiata Pozdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 znam z conceptart.org :) oj dzieje się fajnie ostatnio na maxie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 To i ja sie przywitam :) Witam ... najwyzszy czas zebys zaczal zamieszczac swoje prace tez tutaj :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpitalnik Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Witaj fajne prace kolorki mi sie podobają (moja udręka) czekam na nowe jest na co popatrzeć: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 To i ja sie przywitam :) Witam ... najwyzszy czas zebys zaczal zamieszczac swoje prace tez tutaj :) Pozdrawiam. :] Właśnie Mr thirdeye szkoda że Ciebie rzadko coś ostatnio tutaj widać ... //Sorka za off, w tym wątku ;). Farvus więcej poproszę ... szczególnie szkicorki ;) //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 Wow. Nie spodziewałem się takiego sporego odzewu. Dzięki za ciepłe powitanie. Narazie nie mam zbytnio czasu na rysowanie ze względu na egzaminy więc wrzuce troche prac, które pominąłem. Szkiców jest sporo więc wybrałem tylko te ciekawsze. Ostatnio z lenistwa korzystam z głównie tableta nawet jak szkicuje. Zamierzam jednak niedługo kupić nowy szkicownik bo już mi się po całym pokoju walają pojedyńcze kartki z rysunkami i potem zapominam że wogóle coś mam :P. Różne eksperymenty z environmentami. Ćwiczyłem rysując z fotografii - narzędzie to ołówek stolarski. Kredki akwarelowe + Letraset Tria Brushpen z wodą. Wszystko z natury. Siakieś luźne ołówkowe bazgroły i thumbnaile. Portret jednej postaci do fikcyjnej gry komputerowej (taki prywatny projekt z którym jeszcze nie za bardzo wystartowałem). Powinenem był zacząć wpierw od całej postaci ale trudno :). Szkice zrobione w programie openCanvas (a czasami obrobione w Photoshopie). Jakieś designy postaci i różne głupoty z mojej wyobraźni. I na koniec koncept lewitującej tarczy. Pomagałem sobie AutoCadem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 oj zabiłeś mnie szkicami ołówkiem, więcej więcej! ;] (jeszcze sie pochwal co studiujesz i od kiedy , bo widzę że od wczoraj nie rysujesz ;] ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 15 Luty 2008 Autor Share Napisano 15 Luty 2008 JeezBumkin - Dzięki za komentarz. Studiuje architekturę na politechnice ale to wydział na którym nic się nie nauczysz jeśli chodzi o malowanie. Miałem krótki start z martwą naturą w jednej małej pracowni a poza tym większość z tego co umiem nauczyłem się sam. Jest dużo zasobów w internecie. Taka zabawa-ćwiczenie z konceptami postaci, które robiłem na forum CA. Naszkicowałem nudnego krasnoluda (po lewej u góry) i każdego dnia przerabiałem go na inny klimat czy styl. Troche się dzięki temu nauczyłem więc było warto. Chmury z fotek. Słabo mi zawsze wychodziły więc się na nich ostatnio skupiłem. Ćwiczyłem też rysowanie zwierząt oraz dzieci brushpenem i japońskim pędzlem ale jestem za leniwy żeby wrzucić kilkanaście stron na imageshack :P. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 nie len sie tylko zarzucaj wiecej :D chmurki fajne ta ostatnia najlepsza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 15 Luty 2008 Autor Share Napisano 15 Luty 2008 DaRoZ - Dobra. Tylko nie narzekaj że ci się długo ściąga :D. Jak będe miał więcej czasu to wybiore się ze szkicownikiem do zoo. Narazie jednak wystarczą mi fotografie zwierząt. Narzędzie to brushpen który z każdą stroną coraz gorzej rysował. Tu zacząłem szkicować dzieci bo zawsze miałem wrażenie że ograniczam się do jednej grupy wiekowej. Brushpen niestety już prawie zdechł. Dalej postarałem się podciągnąć to na bardziej zaawansowany poziom i kupiłem pędzel do japońskiej techniki malowania Sumi-E. Wygląda podobnie do tego https://www.jerrysartarama.com/images/Products/sumi-e/sumie9.jpg. Jak zostawia się ślad to trzeba prawie wstrzymywać oddech żeby nie spieprzyć rysunku :P. Niektóre niestety nie dało się poprawić. Troche dzieci i kobiece twarze z różnych grup etnicznych. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 Bardzo żywy masz ten rysunek to fajnie jak rysunek nie jest wasalem narzędzia, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 ja będę trochę monotematyczny bo jedyne co mogę powiedzieć to to że lekkość styl a zarazem realizm tych szkiców dalej mnie powala :] (masz coś wykończonego w ołówku? z chęcią bym obejrzał :] ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 19 Marzec 2008 Autor Share Napisano 19 Marzec 2008 Thx - Dzięki. JeezBumpkin - Bawiłem się w wykończone prace ołówkiem już dosyć dawno temu. Poblem polega na tym że gdy nakładam walor, cała ta lekkość ginie. Wole szkicować linearnie tuszem i uchwycić najważniejsze fragmenty. Będe dalej eksperymentował z ołówkiem ale narazie chce się skupić na innych rzeczach. Od soboty z jakiegoś powodu nie mogę wejść na forum CA. Nie wiem czy będe musiał jeszcze czekać dzień czy miesiąc. Eh... Eksperymentowałem troche z kredkami akwarelowymi. Staram się uzyskać jak najbardziej bogate kolory tylko 6 kredkami co często się nie udaje. Z natury. Z fotek. Kolejne prace nad moim projektem fikcyjnej gry komputerowej. Wędrowcy Świat gry do bardzo daleka przyszłość. Głównymi bohaterami są ludzie nie znający swojej przeszłości i samotnie podróżujący po kosmosie. Odwiedzają różne odległe planety na skraju galaktyki w celu eksploracji. Dokumentują kontakty z obcymi cywilizacjami, unikalną florą czy fauną. To jest pierwsza warstwa. Kolejna głębsza warstwa to fakt że ich ciała są odmienione przez technologię obcych. Implanty biologiczne pozwalające na przetrwanie w wyjątkowo niskich/wysokich temperaturach, przy niewielkiej ilości światła itd. Wędrowcy posiadają również częściowo wspólną świadomość przez co efektywniej gromadzą informacje i nie oszaleją z samotności jakiej można doświadczyć podróżując po kosmosie. Jak do tego doszło że zupełnie zatracili swoją tożsamość? Jako jedyni znani w świecie gry są potomkami rasy ludzkiej. Stali się wymierającym unikatem na skalę galaktyki i pewna współczująca cywilizacja obcych wprowadziła zmiany w genach tej małej grupki ludzi żeby ją zachować. Jest jednak jeszcze trzecia warstwa. Okazuje się że ludzka rasa nie wyginęła lecz spotkał ją dosyć niezwykły ale ciężki los. Obcy chcą go poznać gdyż od tych informacji zależy przyszłość ich własnej cywilizacji. Zachowali kilku Wędrowców bo jedynie oni mogą odkryć źródła swoich korzeni. Poza tym ludzie najlepiej nadają się do kontaktu z innymi istotami przez ich umiejętność adatowania się do różnych warunków. Narazie męcze koncept głównej postaci. Szkice i mały speedpaint. I szybki environment w Photoshopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 28 Marzec 2008 Autor Share Napisano 28 Marzec 2008 Speedpainty Praca na Environment of the Week na forum CA. Temat to "Your personal spiritual retreat" I jakieś szkice z natury. Nudziłem się na wykładzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 Sie nam tu master wyrabia jak nic ;] Az milo popatrzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 Pierwszy z tych ostatnich speed jest poprostu swietny, szkice fajne, dobrze ze duzo tak cwiczysz, widac efekty, ponadto dobrze czuc przestrzen w twoich enviro :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 29 Marzec 2008 Autor Share Napisano 29 Marzec 2008 OmeN2501 - Heh. Dzięki. Do mastera to mam jeszcze daleko ale na pewno jakieś postępy są. DaRoZ - Thnx :). Szybki speedpaint. Z losowych kształtów coś takiego wyszło. Kopie portretów Sargenta. Głównie na kolorach się skupiałem. Podobają mi się żywe kolorki, rozświetlone lokacje i generalnie klimat w jednym z animatrixów - "Beyond" reżyserowanego przez Koji Morimoto. Dodatkowo zadziwia mnie niesiłychana głębia obrazu w tłach do tego anime. Przyglądałem się jak je zrobiono aż w końcu stwierdziłem że po prostu przestudiuje to z tabletem w dłoni. Zrobiłem screenshoty z DVD i malowałem na małych thumbnailach żeby za dużo się szczegółów nie łapać (przy okazji nauczyłem się na szybko robić okna w wieżowcach :) ) Film jest na youtube tutaj (po włosku niestety). Gdzieś jest wersja angielska ale nie chciało mi się szukać - Part 1/2; Part 2/2 Polecam obejrzenie w wysokiej jakości. Spadam malować dalej :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 coraz lepiej :) dawaj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 30 Marzec 2008 Autor Share Napisano 30 Marzec 2008 DaRoZ - Dzięki za motywacje. Będe dawał dalej :). Jeden z moich ulubionych malarzy - Edward Hopper. Studiowania "Beyond" ciąg dalszy. Zacząłem odczuwać plusy moich zmian w menusach i color swatches. Dodatkowo powoli nabieram wprawy w używaniu suwaczków RGB. Już troche intuicyjnie wychodzi jak biegi w samochodzie :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 Swietne te ostatnie wrzuty. U hoppera widac, ze troche za malo skupiasz sie na przestrzeniach negatywnych. Wiekszosc nie ma w ksztalcie charakteru z oryginalnej pracy. Czasem te swiatla miedzy przedmiotami bardziej wplywaja na urok obrazu niz same przedmioty czy postacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 noo lubie tutaj patrzec, to napisze jeszce ze fajnie pracujesz plamą, moze jeszcze jakies pracki masz/robisz z refek cos jak te cwiczeniowe chmury kiedys...? te malowane "z obrazow" tez dobre są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 No panie Farvus- moj ulubiony odcinek Animatrix' a - jest swietny, jezeli chodzi o przeslanie no i animacje rowniez. Fajne kopie... Ogolnie fajne i dobre rzeczy. Bede odwiedzac ;] Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 31 Marzec 2008 Autor Share Napisano 31 Marzec 2008 leander - Dzięki za sugestie. U Hoppera dużo jest tego działania pustymi przestrzeniami. Będe musiał troche przyjrzeć się jego obrazom pod tym kątem. Generalnie jak malowałem to wszystko mi się rozjechało na boki (szczególnie okno) ale już nie chciałem tego męczyć bo myślałem głównie nad kolorami. Mam taką zasadę że jak ćwicze jednen aspekt pracy (walor, linie, kolor) to reszte pomijam. Za dużo na raz się raczej nie da bo mój mózg nie posiada takiej mocy obliczeniowej :D. DaRoZ - Ze zdjęć ćwicze ale głównie ołówkiem albo tuszem. Mam gdzieś na dysku kilka prac robionych w PSie ale to nic nadzwyczajnego. Jakieś nudne widoczki małej rozdzielczości :). Jeśli chodzi o kopie obrazów to głównie patrze na palety kolorów albo jak ktoś uchwycił szczegół jednym czy dwoma pociągnięciami pedzla. selfu - Dzięki. Też lubie ten odcinek. Dzisiaj jakoś szybko dzień zleciał. Daily Sketch Group na CA miał ciekawy temat - Sci-Fi Character: CYBER-AMBASSADOR IS A ROBOT KNOWN AS "THE BIRD-WOMAN". Zdążyłem więc tylko machnąć coś ptasio-robociego. Szkic. Photoshop. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 nom - machniete elegancko ;D podoba mi sie, dobrze dobrana baza kolorkow moim zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 2 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2008 selfu - Dzięki. Ostatnie trzy. Niestety mało czasu na cokolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2008 Znowu Sargent. Jego obraz był bardzo szkicowy więc również pozwoliłem sobie na troche luzu. Nie miałem pomysłu co naszkicować więc zacząłem coś bazgrać w Photoshopie. Wyszło z tego coś w stylu postaci do Street Fightera (moja pierwsza gierka na amidze) :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuna_sFb Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 stary, ogolnie miazga, swietne. ostatnie tylko zbyt biale:] pobaw sie tym bo moze byc o niebo ciekawsze, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 7 Kwiecień 2008 Share Napisano 7 Kwiecień 2008 Poddaję się - idę sprzedawać pietruszkę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 8 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2008 kuna_sFb - E tam. Nie będe każdego szkicu wykańczał. Podoba mi się jak jest takie luźne. Dzięki za sugestie. aspenboy - Ale po pracy zawsze możesz sobie troche porysować przy piwku, hehe. Rysunki panienek jeszcze mi wciąż średnio wychodzą. Strasznie dużo poprawiałem w powyższej pracy. Gdyby to było ołówkiem to bym chyba zrobił gumką dziurę w kartce od wymazywania :P. Ilustracja dla znajomego do przeglądarkowego MMORPGa - Plutocracy. Miało być szkicowo ale się wciągnąłem i przesiedziałem nad nią troche w nocy. Czas ~3h. Na wykładzie (Prawo budowlane) znowu sobie trochę porysowałem ludzi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Fajna ta kopia Sargent' a- dobra adaptacja koloru... i laseczka tez calkiem, a wydaje sie byc tak luzno rysowana a nie gumkowana.. co do tuszowych szkicow powyzej, a raczej kreskowania na drugiej stronce, to radzilbym szukac innych kierunkow kresek, niz pion. Pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Niektóre scenki w miniaturkach są zayebaste, szczególnie z tej strony. Ale za te rękawy typa nad trupem masz manto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 11 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Selfu - Dzięki za sugestie. mayk - Ej. Taki pierdółek a ty od razu manto. Ostatnio staram się zachować jakiś środek między luźnym szkicem a zbyt przepracowaną pracą więc w którymś miejscu mogło mi się troche wymknąć. Na szczęście wszyscy są z ilustracji zadowoleni więc mi się upiekło. Następnym razem będe bardziej uważał :). Dzięki za komentarz. Na Daily sketch group pojawił się wczoraj temat - Sci-Fi Props: DESIGN 5 INFANTRY WEAPONS/GUNS... ALSO, SHOW USER SILHOUETTE Stwierdziłem że sprawdzę jak szybko uda mi się coś znośnego zrobić - wynik 2,5 godziny. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 11 Kwiecień 2008 Share Napisano 11 Kwiecień 2008 bajeranckie te bronie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 fajne fajne ;D a te z czarna obwodka to z animatrixa ujecia ?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 W kwestii mojej sugestii jeszcze to nadmienie tylko, ze warto jest czesto roznicowac kierunki kresek- to nie tak, ze nie mozna w pionie ;D Bronie mi sie mega podobaja- zwlaszcza nr.1 i nr.4 . Profeske widac :) musze tez sprobowac kiedys takie koncepty porobic. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Wow, idziesz do przodu. Naprawdę duży postęp. Te z Animatrixa i Sargenta są świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2008 DaRoZ - Dzięki :). Czorny - Tak. Przestudiowane zrzuty z Animatrixa. selfu - Ja generalnie zdaje sobie sprawę że szraf powinien oddawać kierunek płaszczyzny. Robie codziennie jeden autoportret i wypróbowuje różne techniki więc cieniowałem już na setki sposobów. W przypadku tego szkicu pionowe kreski były w pełni zamierzone. Mam nieco chaotyczny styl. Za każdym razem próbuje coś innego nawet jak nie ma takiej potrzeby :P. ManiakS - No generalnie pracuje nad słabymi stronami więc coś tam zawsze wyjdzie lepiej. Dzięki za odwiedziny. Kolejny temat DSG - Environment: SMALL SPACECRAFT FLIES PAST THE ALIEN MEGA-TREES Nie jestem do końca zadowolony z designu maszyny ale nie chce mi się poprawiać w nieskończoność. Udało się natomiast uchwycić filmowy charakter scenki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 1 Maj 2008 Autor Share Napisano 1 Maj 2008 Pierwszy z dwóch (możliwe że trzech) character designów do mojego projektu. Dzisiaj już nie będe nad tym więcej siedział bo będą mi musieli nadgastek operować :P Znając życie jutro znajdę kilkanaście błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 hej :) hmm no troche nie czaje bo reka jest w innym kolorze niz twarz i zdaje sie byc plastikowa(wrazenie przez to odbite swiatlo)-moze to jakas powloka?, twarz przycieniowales miejscami sama czernia, brakuje wogole tej twarzycce brylowatosci odcina sie od innych miejsc gdzie ladnie budujesz bryle np na ochraniaczach, butach(miejscami skroty sie sypia troszke) takze jeszcze cos podciagnij bo mozna wiecej z tego :) ogolem jak dla mnie troche za duzo czerni jest, we wszystkich ciemniejszych miejsach o takim samym natezeniu zdaje sie byc ta czern(eh znam to :/)... przedostatni bardzo fajny. pozdro i czekam na wiecej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 2 Maj 2008 Share Napisano 2 Maj 2008 może nie tyle kolorystyka itp. co budowa postaci, rozbierz ją z tych ciuchów i obadaj gdzie wypadają kolana, proporcje ramiona-nogi-tłów, i długość szyi. niemniej koncept ciekawy jak i cała teka. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 2 Maj 2008 Share Napisano 2 Maj 2008 Fajnie jest ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 2 Maj 2008 Autor Share Napisano 2 Maj 2008 DaRoZ - Dzięki za komentarz. Zgadłeś :). Ręka jest w innym kolorze bo przykryta cieńką plastikową powłoką. Troche ją jeszcze przerobiłem żeby było mniej dwuznacznie. Formę twarzy trochę podbudowałem żywszym kolorem ale za mocno się nie da bo jasne barwy skóry rozświetlają cienie i nie mogą wyjść za ciemne. Jeśli chodzi o czerń to może troche zbyt podkręciłem kontrast i ciemne barwy zanikły. Postarałem się troche je rozjaśnić i zróżnicować ale tu jeszcze wiele zależy od monitora. Różnych ustawień nie mogę uwzględnić w jednej pracy. mayk - Przystawiłem obok do pracy tą japonkę http://fineart.sk/photos/akira/002.JPG i jeszcze inną modelkę. Wygląda na to że wszystko jest co do centymetra. Jedyne co może troche mylić to niskie położenie ochraniaczy na kolana więc przesunęłem je troche wyżej. Tak poza tym to na tej samej postaci często różne ubióry zmieniają całkowicie wrażenie proporcji. Masywne nogi i duże stopy generalnie troche skracają ale są zamierzone. rosikowski - Heh. Po prostu w końcu będe musiał sobie kupić większy tablet. Nowa wersja. Przejde teraz chyba do kolejnego konceptu żeby się nie zanudzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 2 Maj 2008 Share Napisano 2 Maj 2008 no i zrobil sie nam zupelnie zywszy i bardziej czysty obrazek:) o wiele lepiej. jedziesz dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 3 Maj 2008 Share Napisano 3 Maj 2008 fajne,ale z szyja tez zgadzalo sie co do centymetra?>;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi