grzechv Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Jakis czas chodzila za mna ta latarnia. Pracka zrobiona dla odreagowania, w wolnym czasie. czas pracy: jakies 2 dwa dni po pare godzin, głównie dłubanie przy materialach i renderze. soft: 3dsmax, vray, ps Siateczka //poprawine// #1 #2
JohnZi Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 gorna czesc rendera nawet fajna, ale dol i te fale... nienaturalnie to wyglada
delf77 Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 dolna wersja fajniejsza zle sie czyta takie duze obrazki na monitorze bo nei widac calosci ;/ przy latarni przydalyby sie obijajace sie fale , do tego przyciemnic niebo - wtedy wyjdzie to swiatlo z latarni co do inspiracji polecam znajomego - http://unistudent.pl/foto3/index2.php?akcja=powiekszenie&foto=Alien-Shore.jpg&rok=2004&kategoria=inspirations a inne kawalki z woda i chmurami i nei tylko w folio
JunioR Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 oj za szybko do finisha poszlo, fale i skaly trzeba bylo by dopracowac. na pierwszym renderze fajne swiatelko!
cta Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 musiałem dłuższą chwile sie zastanowić, że to woda %) wygląda jak jakiś teren po fałdowaniach hercyńskich
Dirk Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Tragicznie to nie wygląda. Przyczepić się można do skały i trochę do nienaturalnych fal. Ale ogólnie mi się podoba. Nie wiedząc dlaczego przy pierwszym spojrzeniu przypomniał mi się HL2:)
grzechv Napisano 1 Luty 2008 Autor Napisano 1 Luty 2008 Chyba faktycznie troche bezmyslnie skopiowalem to morze z jednego tutoriala, a co do skal to fakt, ale nie mialem lepszego pomyslu na ich wykonanie.
hcpiter Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 fale ok ale material oceanu troszke nieteges, fajne swiatelko na pierwszynm :) do wipa z tym i jedziesz bo pracka ma potencjal :)
Kimmi Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Ogólnie nawet fajnie wyszło. NIe odkryję nic nowego ale fale(szczególnie na pirwszym renderze) wyglądają się sztuczne i mają dziwny kształt.
eazy Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 jak dla mnie bomba :) moze go rozwinąć o jakieś pozostałości statku :P
grzechv Napisano 1 Luty 2008 Autor Napisano 1 Luty 2008 chcialbym wszystkim podziekowac za krytyke :D wrzucam do głownego topica renderki z poprawionym morzem, mam nadzieje ze na lepsze.
kamil.ochel Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Ładna pracka ale razi mnie to że niby woda wzburzona a jednak fale się o brzeg nie rozbijają. Nawet fajne tekstury
-hpx- Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 woda nawet ok tylko słabo coś fale się o brzeg rozbijają. Latarnia bardzo fajna
Lis Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Fajna Pracka. Widać ubogość w detalu ale i tak daje rade. Dwie rzeczy mnie rażą. Punkt styku oceanu ze skałami i betonem. Jeśli nie chciałeś się bawić mapowaniem i blendingiem to mogłeś przynajmniej w shopie podmalować. Jakiś osad, glony, cokolwiek. Druga sprawa to za duży detal na wodzie. wygląda jak pomięta folia aluminiowa. Gdybyś wygładził byłoby lepiej.
DiO Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 pracka mi sie podoba ,szczegolnie drugi render :) ale...:P 1. przy tej fali to woda by sie rozbijala na skale - u Ciebie rowno ;) 2. skaly nawet jak dla mnie przechodza poza tum dziwnym lukiem na szczycie - za rowno jak na takie skaly (drugi render - nie rozumeim dlaczego na pierwszym jest git?) 3. te czerwone "bajery" u gory - material wyglada troche jak by byl z innej bajki(na drugim renderze ,na pierwszym jest ok:)) mimo wszytko wole drugi - robi klimat :) i tak jak hcpiter powiedzial , pracka ma potencjal wiec walcz :) pozdrawiam
grzechv Napisano 3 Luty 2008 Autor Napisano 3 Luty 2008 ok, to obiecuje sie nia zajac jak tylko bede mial czas. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi