Napisano 2 Luty 200817 l Czesc! moj pierwszy post tutaj! REEL moj sprzet -> laptop ibm p3 1.3ghz, 512ram z jakiejs dziwnej przyczyny plik nie chce sie streamowac mimo ze ustawilem hinted streaming .. przy sredniej jakosc laczu laduje sie jakies 3-4 minuty wiec nie jest tragicznie.. napiszcie co o tym sadzicie i czy byscie cos zmienili !! pozdrawiam! : - ) seb
Napisano 2 Luty 200817 l Mi sie podoba :) Moze troche za czesto rzucaly mi sie w oczy strzalki, jakby wyjete z photoshopa, ale to juz marudzenie :)
Napisano 2 Luty 200817 l Bardzo fajne! Lubie takie nowoczesne animacje. Fajnie wkomponowane wektorki i ruchy kamer. Pozdro!
Napisano 2 Luty 200817 l łatne, takie MTV trochę :) szczególnie podobał mi się ten wzorek wyrastający z boxa(to morph?) i krople na koncu, te ciecze jak robione? bo wyglądają jak nie-cg :)
Napisano 2 Luty 200817 l Ogolnie mowiac - fajnie ;) Najbardziej podobala mi sie ta ostatnia "rzecz" to "cos". Co to bylo i jak to bylo zrobione ;) ?
Napisano 4 Luty 200817 l Jak na pierwszy reel to świetnie :) Dużo dobrych momentów. Kilka słabowitych. Ale z czasem na pewno uzbiera się dużo ciekawych realizacji, które ubogacą Twoje portfolio. p.s. też lubię Riot Gear i Andrew Cramer'a (apropos tych ostatnich, o które tu pytano ;)
Napisano 4 Luty 200817 l Cramer a kto to ;-) Fajny reel - dosc ciekawy tylko muzyczka troche nostalgiczna.
Napisano 4 Luty 200817 l generalnie bardzo fajne :) riot gear i evolution zdaje sie, daja rade. Mam takie ogolne wrazenie ze brakuje tam momentami dynamiki, to znaczy wszystko duzo i szybko a jednak nie dynamicznie, ciezko mi to sprecyzowac. Co do streamingu - sproboj to w jakims htmlu osadzić, ew. do flv zenkodowac.
Napisano 4 Luty 200817 l Andrew Cramer to koleś zajmujący się postproduckją, głównie a After Effects. Na jego stronie można zobaczyc sporo ciekwych tutoriali itp. Ale nie róbmy off topica z powodu Riot Gear ;)
Napisano 4 Luty 200817 l Nie wiem Kris ja tam znam tylko Kramera, żaden Cramer od AE mi sie nie przypomina ;D nie zjażyłes zarciku ;)
Napisano 4 Luty 200817 l dokładnie to jest Kramer (vide videocopilot.net) świetny reel chociaz momentami mogłoby być dynamiczniej. Warto było czekać aż się załaduje :) Czasami praca kamery kuleje.
Napisano 5 Luty 200817 l Autor wow, dzieki za komentarze, nie spodziewalem sie tak cieplego przyjecia zwlaszcza ze reel sie troche laduje - btw nie uzywam after FX bo nie chodzi na moim kompie ale wiem ze bede musial sie go nauczyc(bo to industry standard) jak tylko kupie sobie nowe pudlo a musze przyznac ze na widok jakiegokolwiek produktu adobe dostaje torsji :-( buuu..
Napisano 7 Luty 200817 l całkiem niezłe motion direction... ale mam wrażenie że większość pomysłów na animacje już gdzieś widziałem np http://www.dstrukt.com/_docs/showreel.html i ta muzykaa :) sory ale ciężko mi uwierzyć że ktoś kto robi takie animacje podkłada takie rytmy :p pozdrawiam
Napisano 7 Luty 200817 l o wiele lepiej animujesz niż śpiewasz taki żarcik ;) reel bardzo git ! zazdroszczę
Napisano 7 Luty 200817 l Autor nie no dstrukt to legenda jakich malo chyba... w sumie to przez niego zainteresowalem sie animacja i 'motion direkcja' wiec pewny influence musi byc xDD
Napisano 12 Luty 200817 l Ty! Faktycznie Kramer przez KA. Niech i tak będzie ;) Demko dobre jak już pisałem. Jak się wkręcisz mocno w temat to na pewno dużo dobrego zdziałasz na polu motion design.