Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

tak jak wspominalem zabralem sie za kompa ( bawie sie nowa technika ktorej narazie nie zdradzam....) no i tu od razu pytanie mam, chodzi o te wglebienia w powierzchni oznaczajace glosnosc itd..wycialem je ale prawie w ogole ich nie widac co z tym zrobic ??

i czy moze ma ktos zdjecie ze zblizeniem na nagrywarke LG taka jak na rys :)

• Odpowiedzi 50
  • Wyświetleń 3,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

poprostu zrob głebsze to ...ekhmmm...:)...wgłebienie

niezle...

Napisano

co to moda na komputery :)

narazie to chamferbox + boolean :)

nic szczególnego :P

Napisano

no to symbole za płyciutkie chyba, mało je widać w kazdym razie... i to wejście jack coś mi nie pasuje.. za dużę światło (otworu) i za wąska obsadka... z tego co widze na moim cd grubośc obsadki to praiwe 1/4 światła otworu... I te przyciski wyglądają jakby jeden (prawy) był bardziej do przodu wysunięty.. ale może to tak światło tylko pada..

Ech czepiam sie a to dopiero pierwszy skrin... :)

Napisano

widze ze po miom komputerku kilka osob tez sie skusilo na tego typu projekt :) moze to i dobrze bo samochodow juz jest sporo

co do tego projektu to wglebien nie widac bo jest za mocne swiatlo a poza tym to polecam jes zrobic bumpem co daje wieksza i latwiejsza kontrole

Napisano
  • Autor

dobra, maly update... tak to mniejwiecej bedzie wygladalo

Napisano

teksturka ciękiej jakości - potestuj z większą rozdzielczością tekstury - albo sam narysuj od początku anie wklejaj zdjęcia

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

hmm. jak to narysuje to bedzie wygladalo identycznie, jak bede robil koncowy render to wrzuce w wiekszej rozdzielce...

Napisano
  • Autor

hehhe, jaka ty masz skale ocenianie w takim razie :P

od 3= do 3 +

Napisano

Qrde nastepny komp, moze se jakas minibitwe zrobcie, to wtedy bedzie zabawa.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

okej, kto chce minibitwe ??? w zasadzie mam b. malo wiec chetnie z kims pomodeluje...

Napisano
  • Autor

tak mniejwiecej bedzie wygladala kieszen + lampki i znaczki ktorych juz mi sie dzisiaj nie chcialo :P

krytykujcie...

Napisano

jakaś taka dziwna ta kieszeń.. po prostu :D no ale rózne sa kroje i modele... jak skończysz to się zobaczy :)

Napisano
  • Autor

jeszcze takiej nie widziales ??

kieszen z 2 wentylatorkami zamykana i otwierana suwakiem...

Napisano

co nie zmiena faktu że wygąda brzydko :) wg. mojego skromnego zdania.

Napisano

hmm masz taka sama bude jak ja, tylko ze ja mialem bodajze air tower i no troche ja pocioklem( i siebie przy okazji tez, ale pzez przypadek) codo modelu to nihc kolko przy cd bedzie lekko zebate. ogonie calkiem ladnie.

Napisano
  • Autor

no to kilka poprawek i juz chyba model wiezy ukonczyony bedzie

oceniajcie...

Napisano
  • Autor

hmmmm, 0 krytyki :))

machnalem monitor ale jakos srednio mi sie podoba - co myslicie ??

Napisano

Calkiem, calkiem :)

Monitor wyglada troche jak telewizor, moglbys mu dorobic wciecia z tylu i troche zmniejszyc obudowe.

Napisano
  • Autor

hmm, tylko ze to jest takie bydle, ctx 17

Napisano

co do paczki to przyciski power i reset powinienes poprawic a konkretnie zrob wieksze szpary i wsun krawedzie do srodka, i jeszcze szpara na stacje dyskow doida i przycisk wysuwania powinny byc szerzej rozstawione a ten profilowany dol w szparze troche szerszy (tak zeby dyskietke latwiej zlapac)

a co do monitora to :

1 obudowa zazwyczaj sklada sie z 2 czesci ;)

2 zrob jakis panel LCD z gazety, ja tez robilem kompa i odpuscilem sobie moj monitor bo wszyscy by sie z niego smiali (14\" i do tego niezla banka)

Napisano
  • Autor

taak o przyciskach wiem, ale jakos sie zniechecilem do tego....

poza tym sesja wkrotce :(

Napisano
  • Autor

moze zmienie topic....nasze budy i kto bedzie chcial to wrzuci swoja :P

Napisano

nie posluchales mnie :P a ja chcialem dobrze

jeszcze raz:

szpara powinna byc troche wezsza a przycisk wysuwania i dioda powinny byc szerzej rozstawione a wklesniecie miedzy nimi szersze

Napisano
  • Autor

hmmm, jestes tego calkowicie pewien ?? ja mam taka obudowe i rysowalem na wymiarach

Napisano

z tego co widze to szrokosc szpary stacji wynosi okolo 70% szerokosci duzej maskownicy a u ciebie jest troche wiecej,

zajrzyj TUTAJ , moze to nie najlepszy przyklad ale cos kolo tego to powinno wygladac

Napisano

no dobra dam ci juz spokoj :) ale jesli bys to wyrenderowal z przodu to podejrzewam ze by sie to nie pokrylo ;)

Napisano
  • Autor

specjalnie dla ciebie, zebys juz nie marudzil :)

Napisano

Jeśli robisz taką obudowę, jaką umiesciles na zdjęciu, to wycięcie na stacje dyskietek jest złe:P A klawiaturka ma dziwne klawisze.

Napisano
  • Autor

a moze jakis szczegol... ( odnosnie tego zlego wyciagniecia)

no a klawiatura moze i ma dziwna klawisze, ale taka juz jest ( fujitsu siemens) mozesz sobie poszukac i sprawdzic :p

Napisano

Chodzi mi o to wycięcie, w które mieści siepalec przy wyciąganiu dyskietki. Powinno być bardziej po lewej stronie, a nie po środku.

Napisano

Mógłbyś od razu oteksturować tą klawiaturę, by od razu było lepiej wszystko widać.

Napisano
  • Autor

taa, narazie nie chce mi sie teksturowac :P

a co do tego co mowil kozioo to moze i racja ale na tym etapie jest juz to raczej nie do zmienienia :(

Napisano

chm...

\"ogólnie bardzo dobrze! calosć dobra...

daje ocene dostateczną! dopuszczejący, siadaj do ławki!

Masz niedostateczny\" ;) (tak powiedzialaby moja stara babka od Chemi) ;)

Tak na serio to zapowida sie ciekawie... poprostu kolejny PC.

Pozdrawiam i życze milego texturowania!

Napisano
  • Autor

hehe, ciekawa kobieta ( pewnie za duzo chemii) :D

brak mi koncepcji na koncowa scene.... moze ktos rzuci pomyslem...

Napisano
  • Autor

hmm, ja myle o takim czyms jak np fajny wypasiony sprzecik na malej wyspie na srodku morza...

nie chce robic tandetnej scenki typu - komputer w pokoju :)