Mortom Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 Dokonałem MatePaintingu na tej fotce. I jakoś dłoń nie chce mi wyjść prawidłowo. Nie macham tabletem tak często jak bym chciał i dlatego zwracam sie do was o pomoc. Powiedzcie jak ją naprawić :) Za jakąkolwiek pomoc dziękuje z góry. Oto Oryginał: A oto moja wizja zdjęcia: :) Aha zapomniałbym: na paluszku ma znajdować się robaczek imitujący to właśnie żółte światło które jest teraz nieco wyżej.
Dann.G Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 Moim zdaniem dziewczyna ze zdjecia nie ma tak umiesnionego przedramienia, widac to po kawalku jej lewej reki na zdjeciu.. A oprócz odchudenia jej reki to nie wiem czy minimalnie w dół nie powinna pójśc troche.. Pozdro.
Tomala Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 Co prawda żaden ze mnie autorytet jeżeli chodzi o 2d ale wydaje mi się że problem leży w ułożeniu kciuka i długości dłoni. Jak tak sobie chciałem ułożyć dłoń jak u Ciebie na rysunku to się nie dało. Coś takiego mi wychodziło:
Mortom Napisano 9 Luty 2008 Autor Napisano 9 Luty 2008 nie ma to jak profesjonaliści coś podpowiedzą!! Dzieki Tomala(jak dla mnie jesteś autorytetem) i selfu (racja przesunę ją trochę w dół). Wielkie THX panowie.... w razie dalszych kłopotów będę tu puszczał dalsze screeny :)
Coyote Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 a ja osobiscie odwórcił bym ręke tak aby panieka trzymała tą kule energi :P
Mortom Napisano 10 Luty 2008 Autor Napisano 10 Luty 2008 no i kolejny raz zwracam sie do was o obiektywne spojrzenie na obrazek. Jak sadzicie czy ten chrom który zastosowałem nie pali w oczy, tzn. czy nie za bardzo wyróżnia sie w ogólnym zarysie obrazu?? P.S. Jak by ktoś z was miał w swoich zbiorach na fajną metodę uzyskania chromu i chciałby sie z nią podzielić to niech nie dusi tego w sobie :) i niech prześle gdzieś na sieć... byłbym zobowiązany :)
kamil.ochel Napisano 10 Luty 2008 Napisano 10 Luty 2008 hej nie wiem czy nie wybiłeś jej barku :) bo wydaje mi się że naramiennik powinien być trochę bardziej cofnięty. ręka lepsza
SoAd Napisano 10 Luty 2008 Napisano 10 Luty 2008 Bark faktycznie powinien być cofnięty, i bym powiększył ten metalowy element. może się przyda http://www.khulsey.com/photoshop_painting_tutorial.html
Dann.G Napisano 10 Luty 2008 Napisano 10 Luty 2008 Na chrom nie mam sposobu, ale utrzymuj sobie wszystko w gamie m.w. to ci sie nie bedzie to tak wyodrebniac... Moim zdaniem to powinno wygladac tak,ale moge sie mylic ;) Nie chcialo mi sie juz niwelowac tego,co bylo pod spodem..ale tam bym pokazal troche tego barku albo mocowania tego naramiennika. Powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi