nielot007 Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 WItam!! Jakoś tak zachciało mi sie pobić z wami :D minaowicie jako, że jestem miłośnikiem tradycyjnego modelingu chciałem zaprosic was do minibitwy :) PLAN: MInibitwa polega na zrobieniu glowy (maxymalnie bust) "supermana" koncepty mozna znalesc np. tu--> http://images.google.pl/images?um=1&hl=pl&lr=&q=superman+bust&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w warunek to uzywanie tylko tradycynego modelingu czyli zadnych sculpterow... termin--> brak jak skonczymy :) mam nadzieje, ze ktos jeszcze pamieta jak sie tradycyjnie modeluje i sie przylaczy :) LISTA: - Tomala - Ex3 - gawel72 - Tul - brumugun - Coin - zgrzyt - zonk -nielot007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 jak bez sculpterów to bez sensu :) powodzenia wszystkim uczestnikom... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Luty 2008 Autor Share Napisano 27 Luty 2008 czemu bez sensu ? boisz sie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Zawsze to fajnie jak jest jakaś bitewka przynajmniej się zobaczy jakieś fajne łeptyny. Nielot rzuciłeś wyzwanie to pokaż co tam masz jak najszybciej ale wiesz tak żeby nie wypłoszyć potencjalnych uczestników ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 czemu bez sensu ? boisz sie ;) być może :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Luty 2008 Autor Share Napisano 27 Luty 2008 być może :) hehe no czemu bez sensu ? Tomala--> naszczescie moje umiejetnosci nie wyplosza konkurencji :) a ty sie przylaczaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 A dobra sign me in. Znalazłem nawet referkę na której się będę wzorował taki klasyczny Chistopher Reeve: http://watchingamerica.com/images/superman_pic.jpeg No i mam takie pytanie czy tu chodzi o jak najlepsze oddanie głowy supermana bez użycia żadnych sculpterów czy o to żeby się przesadnie namodelować? Bo jak to pierwsze to czy można włosy machnąć hair and furem i na twarz jakąś texturkę zapodać? Wtedy byłoby chyba ciekawiej, w końcu nie samym modelingiem grafik żyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 A ja też się zapiszę ;) a co. To będzie mój concept. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel72 Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Jestem za Tomalą. Bo jak to pierwsze to czy można włosy machnąć hair and furem i na twarz jakąś texturkę zapodać? Wtedy byłoby chyba ciekawiej, w końcu nie samym modelingiem grafik żyje. No i ja też się chętnie zapisze na tą minibitwe. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 A tu ode mnie 3 godzinki sculp.... ekhm znaczy się modelowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Ex3 fajna głowa powodzenia w bitwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 fajne loopy, aż sobie zapisze :) nielot, sculpt to przyszłość nie uciekaj od tego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Dzięki Panowie :) A tutaj jeden podział więcej i troszkę detalu. Nielot gdzie twój superman? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Luty 2008 Autor Share Napisano 28 Luty 2008 Witam!! fajnie, ze ktos sie zapisal :) Tomala--> nie, zadnych hair furow i innych tego typu urzadzen :) jakbys mial sculptowac to czy bys nie wyrzezbil takze wlosow ? wiec tutaj tez "trzeba" je wymodelowac :) nie musi to byc hardkorowy detal ale tez nie baza pod zbrusha ;) Ex3--> super Ci to wyszlo i jak szybko :P ja dzisiaj cos pokaze :) gawel72--> dopisalem Cie :) Tadek--> nie uciekam ;) ale modelowac tez trzeba umiec a na forum jak widze ta technika zanika i jest na niskim poziomie :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 28 Luty 2008 Share Napisano 28 Luty 2008 No to mnie załamałeś bo już kawał modelu zrobiłem i się chciałem za ustawianie splieów pod włosy brać. Można włosy jako oddzielny obiekt zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 28 Luty 2008 Share Napisano 28 Luty 2008 nielot możesz mnie wpisać, z chęcią wymodeluje coś dla czystej przyjemności... pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Luty 2008 Autor Share Napisano 28 Luty 2008 Tomala--> no trudno :) tak moga byc jako osobny obiekt ale musza byc wymodelowane :) tzw. moze byc lysy ale to nie bedzie superman ;) kubi--> liczylem, ze sie przylaczysz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 28 Luty 2008 Share Napisano 28 Luty 2008 A zapomniałem sie zapytać. Jakie będą nagrody :) Nielot jako organizator powinien się tym zająć :D Czy wszyscy uczestnicy się ze mną zgadzają ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Luty 2008 Autor Share Napisano 28 Luty 2008 A zapomniałem sie zapytać. Jakie będą nagrody :) Nielot jako organizator powinien się tym zająć :D Czy wszyscy uczestnicy się ze mną zgadzają ? heheh i tak ja wygram wiec was nagrody nie interesuja ;) a tak na serio hmmmmm cos moze wymysle hehe napewno jak ktos wygra dostanie punkty rep odemnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tul Napisano 28 Luty 2008 Share Napisano 28 Luty 2008 Się spróbuję. Wątpię, żebym zaszalał w bitwie, ale warto sie sprawdzić z innymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 28 Luty 2008 Share Napisano 28 Luty 2008 No to wrzucam co dzisiaj zrobiłem, jest to ogólna bryła teraz trzeba jej dodać charakteru i upodobnić bardziej do Christophera, btw trochę dziwny ma chłopak nos. A i łysy nie będzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 28 Luty 2008 Share Napisano 28 Luty 2008 Nielot - nie wygrasz bo ja tu jestem :P Tomala - fajny modelik, broda za wąska i oczy daj głębiej, czoło bardziej kwadratow, szczęka też bardziej kwadratowa. Podczas robienia swojego się dość mocno zaskoczyłem jak bardzo kwadratowa jest ta postać :) Włosy oddzielę od modelu i będę je męczył później. A u mnie już początki teksturki. Tex ma rozdziałkę 2048 więc jak dam radę go skończyć to na koniec dam jakiegoś większego renderka. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Luty 2008 Autor Share Napisano 29 Luty 2008 WitaM!! Tomala--> super :) Ex3--> lepiej popracuj nad modelem bo i tak textury sie nie licza gdyz robimy sam model ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 Hłe hłe, wiedziałem że jak Nielot to bez tekstur :P :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 Ex3 ja i tak też zrobię textury późnej ale na razie weźmy się za modele ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Luty 2008 Autor Share Napisano 29 Luty 2008 mozecie robic tex ale i tak bedzie sie tylko model liczyl :) i musi (?) miec duuuuuzo fajnego detalu ;) ja dzisiaj juz cos dam mam juz skonczona baze wiec teraz tylko detal :) bede mial bust'a ktory wyjdzie z polaczenia tych dwoch obrazkow---> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tul Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 Małe co nieco już mam. Do poprawki na pewno idą włosy, uszy i czoło, coś jest nie tak też z nosem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Luty 2008 Autor Share Napisano 29 Luty 2008 Tul--> dopisany, fajna glowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 Tomala szerszą szczene zrób bo wygląda jak supermenka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 Niestety dzisiaj nie miałem czasu nic zrobić ale żeby już nie było o szczęce tą ją poszerzyłem sporo poza to co jest na referce. Szerokość szczęki w pierwszym poście jest właśnie dopasowana do refki ale rzeczywiście wygląda skromnie jak na supermana. Podkreślam że staram się upodobnić mojego supciomena do Christophera Reeve więc tak mu bardzo głowy nie przerobię na styl marvelowski. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tul Napisano 1 Marzec 2008 Share Napisano 1 Marzec 2008 Poprawiłem nieco proporcje i zrobiłem sobie taki renderek w Zbrushu (tylko nadałem materiał, nic więcej). Teraz dopiero zauważyłem, że w Zbrushu jakieś strasznie małe oczy wyszły, w Wingsie są zdecydowanie większe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 1 Marzec 2008 Share Napisano 1 Marzec 2008 Tul- uszy bardzo dziwne ma ten twój Superman i przegroda nosowa też jakaś nienaturalna. Policzki za to pierwsza klasa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tul Napisano 1 Marzec 2008 Share Napisano 1 Marzec 2008 Mojemu Supermenowi przybyło trochę lat. Będę musiał nieco znormalizować te zmarszczki, bo na razie to jest zupełnie inna osoba. Zbrush przy takiej siatce już wysiada, chociaż w zasadzie nie wiem czemu. Brakujące wielokąty to quady, gdzie vertexy łączą się z 4 edgami, więc standard. Czarne kropki z kolei to chyba z kosmosu przyleciały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 1 Marzec 2008 Share Napisano 1 Marzec 2008 Tul przecież bitwa jest bez używania sculpterów, no niech tylko Nielot zobaczy te zbrushowe zmarszczki :) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tul Napisano 1 Marzec 2008 Share Napisano 1 Marzec 2008 Przepraszam bardzo, ale zmarszczochy są całkowicie zrobione w Wingsie normalnym modelingiem. W Zbrushu tylko renderowałem. Siata na dowód: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 1 Marzec 2008 Share Napisano 1 Marzec 2008 A to przepraszam, pisałeś że Ci zbrush wysiada to pomyślałem że w nim coś robisz. Moja rada jak robisz czworokąt ustawiaj vertexy tak żeby dwa dowolne vertexy polygona można było połączyć linią bez przecinania krawędzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel72 Napisano 1 Marzec 2008 Share Napisano 1 Marzec 2008 Ok, żeby nie było że nic nie robie to pokazuje wreszcie jakiegoś upa choć niewielkiego. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Nielot trzyma wszystkich w napięciu :) Chyba szykuje jakieś arcydzieło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 fajnie sobie poczynacie ;D "Cuz I can't be your superman can't be your superman" jak to rapowal em :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tul Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Model skończony, chyba, że się do czegoś przyczepicie. Wrzucam wersję bez smootha. Zmarszczochy i inne detale swoje zrobiły i topologia jest daleka od wzorcowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Tul - popracuj jeszcze nad tym nosem i nad łukami brwiowymi. Nielot - dawaj tego supermana na forum, w bitwie ( nie ważne że mini ;) ) chodzi o to żeby się dzielić progresem i dostawać/udzielać pomocnych rad :) Update: Początek włosków, idzie strasznie ciężko z tymi herami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Hej świetne modele, prosze o dopisanie mnie do bitwy ;] Tutaj co do tej pory zrobiłem : Pozdrawiam b. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Marzec 2008 Autor Share Napisano 4 Marzec 2008 Witam!! brumugun--> dopisany, fajny poczatek :) Ex3--> swietnie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 nieźle panowie :) nielot a gdzie twój model ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel72 Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 prawie jak superman ;D PS: Jak widać nie wszystkie krawędzie mają jeszcze koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 ładnie panowie sobie poczynacie czekam jeszcze na jakieś screeny nielot'a007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Up, heh w zbrush'u dużo łatwiej szuka się formy, no i jest to dużo przyjemniejsze :) , także, tutaj już chyba nie będę dalej tego ciągnął, tylko przerzucę się na zbrusha do wątku ze sculptami wrzucę, bo to sensu nie ma , tylko topo rozwale, żeby to miało kształt taki jak ja chcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coin Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Początki Supermena-emeryta : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 brumugun ten drugi bardzo fajny ... robiles z konceptu czy z glowy ?, jak mozesz wrzuc siatke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Adek_CG -> Proszę bardzo, jak widać jest pare triangli, hmm łatwo można usunąć ;] , trzeba bardziej ostrzejrzy łuk brwiowy zrobić im bliżej nosa... wzorowałem się na tych obrazkach co nielot wkleił, oraz na modelu antropus'a (kosmos :) ), siatka ta już nie bardzo nadaje się do zbrusha z powodu nierównomiernego zagęszczenia poly :/ , trzeba będzie to troche przerobić. Coin-> Strasznie pogięty model w niektórych miejscach, zwłaszcza okolice ust i usta do wymiany, pracuj pracuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi